Hoe vis je op snoek op het ondiepe en wat heb je nodig?

05/03/2021
Hoe vis je op snoek op het ondiepe en wat heb je nodig?

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer gaan we het ondiepe op en op zoek naar voorjaars snoek. 

 


 

Spinhengel voor snoek

Snoeken zijn nu nog wat passief, maar wel op hun mooist.

De Shimano Yasei BB Pike Spinning is een allround spinhengel die geschikt is voor het vissen met middelzwaar kunstaas op kleine tot mediumgrote wateren en kanalen. Deze hengel leent zich perfect voor het vissen met crankbaits, spinnerbaits, softbaits, swimbaits of kleinere jerkbaits.

De 250 cm versie is ook perfect voor het trollen en wanneer je wat verder van de boot af wilt vissen. Dankzij de sterke blank is het tevens mogelijk om te vissen met een dieper lopende crankbait met veel weerstand!

De Shimano Yasei BB Pike Spinning is HIER verkrijbaar.

 


 

De über test

Je hebt bazen en eindbazen. Schaar onze maat Tobias Stuurman maar in die laatste. Weet je die winterse taferelen nog, het lijkt al weer zo lang geleden. IJs en ijskoud en toch ging Tobias het water. Nee niet vissend op voorjaars snoek 😛 maar op meerval. Het avontuur kon beginnen en net zo goed een ultieme test voor zijn fishfinder.

Voor het meervalvissen gebruikt Tobias de Garmin LiveScope.  Voor de feature LiveScope Forward is een fantastische tool voor het zoeken naar vissen in de buurt van je visstek (zie afbeelding onder).

Je kijkt naar ongelooflijk gedetailleerde beelden van structuren en vissen rondom je boot – tot 60 meter – zelfs terwijl je boot stil ligt. Zowel de LiveScope Forward als LiveScope Down modus bevinden zich in één transducer en zijn beschikbaar met spiegel- of trollingmotorsteunen. De ijzige is overigens doorstaan 🙂

Meer info over de LiveScope, klik HIER

 


 

Voor het zware werk

De Concept A Gen II van 13 Fishing is de ultieme reel voor de zwaardere snoekvisserij met een overbrenging van 7.5: 1. Het nieuwe Bulldog Carbon Drag-systeem is terug met 25 lbs aan remkracht. Uitgerust met het H.A.M. hoofdtandwiel van gehard messing en gesneden met Japanse Hamai-precisie. Het lage ontwerp van de handpalmfitting biedt nu 25% meer lijncapaciteit zonder de totale grootte van de reel te vergroten.

Deze reel  zit boordevol unieke 13Fishi- functies zoals de Arrowhead Line Guide, Beetle Wing Rapid Access Side Plate en KeepR Integrated Hook Keeper. Een nieuw remsysteem met lage wrijving maakt het mogelijk om biedt vissers kleinere aanpassingen te doen waardoor je de reel kunt instellen voor kunstaas van verschillende gewichten. De Concept A Gen II levert de prestaties, betrouwbaarheid en features die bij wedstrijden op topniveau worden gebruikt.

De 13Fishing Concept A2 is HIER verkrijgbaar.

 


 

Snoeken zoeken

Check diehard snoekvisser Martin Korner op social media en je ziet prachtige dikke mama’s voorbij komen. Martin maakt gebruik van de Element 12 fishfinder van Raymarine.

Martin Korner over de Element: “Het 12 inch scherm geeft veel mogelijkheden. Ik gebruik verschillende views voor verschillende technieken. Het grote scherm is eenvoudig op te delen in verschillende views zonder dat het te klein word om goed af te lezen.

Het grote  scherm is goed af te lezen onder verschillende hoeken en met een zonnebril, heeft een eenvoudige bediening en met zeer gedetailleerde beelden maakt dat dit een fijn toestel is. Zo direct uit de doos is deze unit al goed te gebruiken zonder dat er lastige of specifieke kennis van instellingen nodig is.”

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine


 

Brede serie roofvishengels

De Savage Gear SG4 hengels zijn gloedjenieuw uit de stal van het zeer populaire roofvismerk Savage Gear. De SG4 roofvishengel serie is bijzonder breed, met altijd de juiste lengte en werpgewicht voor jouw type roofvisserij. Zo is er de Savage Gear SG4 Power Game, perfect voor groter kunstaas, of de SG4 Jerk Specialist Trigger, voor het vissen met jerkbaits.

De Savage Gear SG2 serie is een stukje voordeliger dan de SG4 serie, maar desondanks van hoge kwaliteit. De uitvoeringen van deze serie zijn vergelijkbaar met de SG4 Serie. De SG2 serie bevat eveneens een Power Game en Jerk Specialist Trigger variant, waarmee je goed uit de voeten kunt als je achter de voorjaarssnoek aan gaat.

Klik HIER voor de SG4 serie, en HIER voor de SG2 serie!

 TIP VAN DE EXPERT> Sander Paans over de weersomstandigheden

Sander Paans> We hebben inmiddels de nodige warme dagen achter de rug en dit betekent dat de snoek het ondiepe weer op gaat zoeken. Ondieper water warmt sneller op en daarom zal de vis, niet alleen snoek, geneigd zijn in het voorjaar de ondieptes op te zwemmen. Soms is een halve meter water voor het rietkantje al meer dan genoeg om snoek te herbergen. Niet alleen voor de bootvisser is dit interessant, juist ook nu voor de kantvisser. Ineens liggen die stekken weer onder werpbereik!

Zelf vind ik die oplopende temperaturen ook fantastisch, net boven de 10 graden, een zonnetje en een ligt windje die voor een kabbel op het water zorgt, ideale omstandigheden. Liever niet windstil op deze momenten. En het kunstaas, dit mag best wat groter. De laatste jaren valt op dat vooral gliders in deze periode erg goed kunnen zijn, denk aan de Rozemeijer Tracker of een Salmo Sweeper. Dit rustige links-rechts getik kan die zware dames over de streep trekken! 

Onweerstaanbare plug

De Rapala Shadow Rap Solid Shad heeft een aerodynamisch ontwerp en balans voor verre en nauwkeurige worpen, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Zwaar gebouwd om snel te zinken, de beoogde diepte wordt snel bereikt en dit kunstaas blijft in de strikezone tijdens het binnenhalen.

De felle actie geeft veel flitsen vanaf de zijkant en volgt zelfs bij sterke stroming en bij snel binnenhalen één rechte lijn. Het natuurlijke kleurpatroon maakt de Shadow Rap Solid Shad onweerstaanbaar voor verschillende soorten roofvis!

De Rapala Shadow Rap Solid Shad is HIER verkrijgbaar.

 


 

Beest van een reel

De Abu Garcia Revo Beast X LP is een low profile reel met het werpvermogen van een trommel reel. De Revo Beast LP is uitermate geschikt voor het gooien met zwaar kunstaas en houdt dit ook lang vol. Een echte aanrader wanneer je het gehele dag gooien met een trommel reel wel eens zal wordt. De Low Profile reel blijft beter in balans met je hengel, dus hoef je minder te corrigeren.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Voorzien van X2 Craftic Alloy huis
 • Power stack carbon slipsysteem
 • Duragear messing aandrijving
 • Uitgerust met 7 RVS HPCR kogelagers + 1 lijnroller
 • C6 Carbon platen
 • D2 Tandwielen
 • Mag Trax slipsysteem

De Abu Garcia Revo Beast is HIER verkrijbaar.


 

Gliden!

De tijd is daar, de tijd voor jerkbaits is aangebroken! In februari en maart lijken de snoeken geen genoeg te kunnen krijgen van een links-rechts zwemmende jerkbait. Voordeel van een jerkbait is dat je hem kunt laten hangen, en dat ze lekker ondiep te vissen zijn, en dat is precies waar de snoeken, maar ook de snoekbaarzen en baarzen nu uithangen, ondiep! En dat kan best echt ondiep zijn…

Met de Tracker heb je een prachtige langzame glider in handen. Vis hem langzaam en laat deze regelmatig hangen. Je zult zien dat deze perfect blijft hangen op diepte, en op dat hang moment wordt hij vaak gegrepen. En…de snoekbaarzen blijken er dol op te zijn!

De Maori is een ander soort glider, daar waar de Tracker ver uit glijdt, tikt de Maori zeer kort om zijn as. Voordeel hiervan is dat een snoek zich makkelijker kan focussen en vaak de Maori in zijn geheel naar binnen werkt. Beide zijn voorzien van VMC dreggen en het 360 graden draai systeem, dit zorgt voor minder lossers daar de dreg mee draait!

Bekijk het filmpje voor meer informatie over de Maori!

 TIP VAN DE EXPERT> Kantstekken

Robert Mastbergen> Nu het een beetje warmer begint te worden, gaat de snoek op andere plekken zitten dan in de koude maanden. Als ik vanaf de kant op snoek vis in het voorjaar, werp ik heel vaak langs de kanten. Dit komt doordat de snoeken iets ondieper gaan liggen, het zonnetje warmt het water sneller op bij ondiepe stukken dan bij diepe stukken. Vergeet dus zeker niet om strak langs de kant te gooien, ook al is het de meest saaie kant…

Doordat het warmer wordt gaan de snoeken zich voorbereiden op de paai. Ook hierdoor trekken ze naar ondiepe stukken. Wat dit voor redelijk grote slotenstelsels inhoudt, is dat je grote snoeken kunt gaan vinden in de meest lullige kleine slootjes van het slotenstelsel. Het is zeker geen uitzondering om een dikke metervis te vangen in een slootje van 1,5(!) meter breed. Wat later in het voorjaar is het ook leuk om met topwater rond nesten van watervogels te vissen, daar zitten vaak snoeken omheen. Als je van die kleine gele bolletjes ziet rondzwemmen is het hier tijd voor. 

Het zwaardere snoekwerk

Fox rage heeft een aantal interessante hengels in het assortiment voor het zwaardere snoekwerk. Zeker wanneer je in het voorjaar met grote kerk- en softbaits aan de slag wil, zijn de Terminator Power Shad en Big Bait Special het bekijken waard.

Terminator Power Shad hengel> Een medium/heavy hengel met alle kwaliteiten die vissers verwachten van de briljante Fox Rage Terminator range.

 • Hoogwaardige casting hengel
 • Lengte 225cm
 • 20-90g werpgewicht
 • Licht en tegelijk sterk ontwerp met snelle actie blanks
 • Voorzien van IM9 Multi Directioneel Carbon
 • Kurk en EVA gedeelde handgrepen
 • Bekende Terminator styling
 • Perfect voor medium/heavy baitcaster visstijl

Terminator Big Bait Special hengel> Deze serieuze tool is voor de visser die een hengel zoekt voor het werpen van de zwaarste baits. Indien gebruikt in combinatie met een stevige gevlochten hoofdlijn, dan is er weinig dat deze hengel niet kan werpen.

 • Hoogwaardige casting hengel
 • Lengte 240cm
 • Tot 200g werpgewicht
 • Licht en tegelijk sterk ontwerp met snelle actie blanks
 • Voorzien van IM9 Multi Directioneel Carbon
 • Kurk en EVA gedeelde handgrepen
 • Bekende Terminator styling

De Fox Rage Terminator hengels zijn HIER verkrijgbaar.

 


 

Voorjaarsstekken zoeken

Combineer naadloos al je Lowrance producten aan boord om één ultiem vissysteem te creëren. Navigeer, bepaal uw positie, verander uw sonarweergave, volg een route, gebruik de ankerfunctie of zet de muziek harder. Met het Lowrance Ultimate Fishing System heb je het volledige overzicht en controle in elke situatie.

Met de HDS LIVE als kloppend hart van je systeem, beschik je over alle functies die de beste vissers ter wereld gebruiken, en heb je volledige controle over wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Vind de ondieptes eenvoudig met de HDS Live zodat je optimaal gebruik kunt maken van je beschikbare vistijd.

Dankzij de ActiveTarget Live Sonar op de HDS Live kun je slimmer vissen, omdat je in real-time precies kunt zien wat de vis doet. De high-resolution beelden van het gedrag van de vis maken het mogelijk om de vissen te volgen, zelfs in en rond obstakels. Bekijk in real-time de reactie op het kunstaas en vis scherper dan ooit te voren!

Voor meer info over deze producten, check de website van Lowrance!

 


 

Luc Coppens over de Westin Swim

De Westin Swim Glidebait is uitgegroeid tot een favoriet van veel Scandinavische visgidsen, ze weten namelijk dat zelfs de meest onervaren vissers met gemak met deze plug uit de voeten kunnen. De Westin Swim Glidebait is verkrijgbaar in floating, sinking en suspending varianten, in 6,5, 10, 12 en 15 centimeter. De gewichten variëren per lengte tussen de 9 gram en 107 gram. Zodra je hem begint binnen te vissen zal het unieke S-vormige zwempatroon van deze Westin Swim beginnen met het verleiden van vele verschillende roofvissen.

Luc Coppens: “Nu de snoeken op het ondiepe beginnen te komen kan de Westin Swim het heel goed doen. Zelf gebruik ik op een diepte van 2 meter de zinkende versie, deze loopt ongeveer 70 cm diep wanneer je traag vist. Op ondiep water geef ik de voorkeur aan de suspending variant, deze loopt 30 cm diep. Zeker in deze tijd van het jaar vang ik daar bijzonder goed op, en ik heb er zelfs al een aantal mooie snoekbaarzen op gevangen.”

De Westin Swim is HIER verkrijgbaar!

 


 

Bijna onverwoestbare BB motor

Het ’s nachts pelagisch vissen op snoek is een echt hype geworden. Geen wonder, er worden op deze manier relatief sneller extreem grote snoeken gevangen. Veel wordt er verwacht van de fishfinder, maar net zo goed is het opletten met de buitenboordmotor. Geen visserij zij instensief voor dit werkpaard. Menig motor is dan ook versleten geraakt door het continu voor- en achteruit schakelen.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de Yamaha motoren uit de F-serie misschien wel het beste uit de bus komen voor deze visserij. Ofwel, deze zijn uitermate duurzaam en goed bestand tegen slijtage bij intensief gebruik. Klik HIER voor meer informatie over deze generatie motoren van Yamaha. TIP VAN DE EXPERT> Snel onthaken

Bertus Rozemeijer> Maart is kanjermaand voor snoek, maar we moeten er wel extra voorzichtig mee zijn en vooral snel handelen in het onthaken en terugzetten. Klok het maar eens en probeer vanaf het moment van landen eens te kijken hoe lang je met de vis bezig bent. Mag eigenlijk niet meer als een paar minuten zijn, waarbij vijf al veel is. Ik vis nu niet met al te grof aas. Shadjes op een shallow screw, spinners en spinnerbaits of, wat echt goed vangt, Savage Tru Line Roach of Perch van 18 cm.

Een dreggie eronder en dat is echt genoeg om houvast in de giechel van Oma snoek te vinden. Is die ook zo weer gelost. Twitch dat kunstaas eens of vis het met een paar zeer snelle slagen, gevolgd door een korte pauze, terug. Haak je af en toe wat bodemvuil of resten planten, dan de hengel een stukje heffen en langzaam laten zakken bij het naderen van je kunstaas. Bijna succes gegarandeerd. 

Snoekavontuur in eigen land

Wil je écht grote snoeken vangen, dan hoef je daar niet noodzakelijk voor naar het buitenland. Ons eigen kikkerlandje beschikt misschien wel over de mooiste snoekwateren van Europa, namelijk het Haringvliet, Volkerak en Hollands Diep. Deze deltawateren staan door heel Europa bekend vanwege de geweldige visstand, en dan met name de grote snoeken.

Uiteraard kun je hier voor een visdag naartoe gaan, maar als je het next-level aan wil pakken, houd dan ook zeker Resort Città Romana in het achterhoofd. Dit vakantiepark ligt op steenworp afstand van deze Deltawateren en biedt schitterende vakantiewoningen aan. Bovendien kun je via Città Romana een boot huren, wordt er voor ontbijt & lunch gezorgd en kun je zelfs de hulp van een visgids inschakelen!

Voor meer info, klik HIER.


 

Duivelse vanger

Inmiddels is de Screamin’Devil niet meer weg te denken… Deze extreem goede plug werkt geweldig voor zowel het trollend als het werpend vissen op baars, snoek en snoekbaars. Het kabaal wat deze pluggen maken is oorverdovend. Belangrijk feature voor de Devils is de stalen neus waardoor hij tegen de stenen en obstakels gevist kan worden zonder te beschadigen.

De drijvende versie is in deze tijd van het jaar uitstekend te gebruiken bij de snoekvisserij op de ondieptes.  De zinkende versie is voorzien van de “nose-down” feature (ND-S) waardoor de plug afzinkt naar de bodem en daar op zijn neus blijft staan als een azende prooivis. Conventionele pluggen vallen om, maar de Screamin’Devil blijft staan!

De Spro Screaming Devil is HIER verkrijgbaar.

 


 

Trage bigbaits

Het voorjaar staat weer op de stoep en dat betekend dat na een lange periode de vis weer gaat bewegen richting de paaigronden. Door de koude temperaturen merken we dat de snoeken nog best wel traag kunnen zijn, terwijl wij met het voorjaarszonnetje soms zelfs al het warmtepak in de schuur laten hangen. Een kunstaascategorie die de laatste jaren grote ogen heeft gegooid is de bigbait categorie.

Ultimate fishing heeft een aantal aasjes die je zowel wat sneller, als supertraag kunt aanbieden, al dan niet met behulp van een loodje ter verzwaring. Zo is daar de Balam 245 van het Japanse Madness. Dikke swimbait horen we jullie denken, maar wat deze flinke jongen zo uniek maakt is de vele segmenten waarin het staartgedeelte verdeeld is. Dat levert hele snelle en strakke zwembewegingen van alleen de staart op, waarmee je als je de Balam met haaltjes vist en weer laat hangen, zelfs de moeilijkste snoekdames het hoofd op hol kunt brengen. De resultaten liegen er niet om!

Een ander aasje geschikt voor ook wat kleiner water is de Vatalion 115F van Megabass. Deze tweedelige swimbait heeft een prachtige sterk vibrerende actie, zelfs al bij het monotoom binnenvissen. Combineer dit met spinstops en wat krachtigere haaltjes tussendoor en zie wat dit teweegbrengt op de ondieptes. Succes verzekerd!

 


 

Eersteklas reel

De Daiwa Tatula-HD 200 HS-L is een eersteklas baitcast reel met een ruime lijncapaciteit. is voorzien van het T-wing systeem, wat zorgt voor betere werpeigenschappen, doordat de lijn bij dit systeem in een grotere hoek afloopt en daardoor minder weerstand ondervindt. Het TWS lijngeleider systeem zorgt voor worpen die tot wel 10% verder kunnen zorgen.

Daarnaast beschikt deze reel over een extra diepe spoel, waardoor er ongeveer 30% meer lijn op gaat dan op een gemiddelde andere reel. De Daiwa Tatula is daarnaast bijzonder licht en beschikt over een hoge inhaalsnelheid. Uitgerust met een magnetisch remsysteem en veel meer Daiwa snufjes is de Daiwa Tatula-HD 200 HS-L een dijk van een baitcast reel voor bijvoorbeeld crankbaitvissen.

De Daiwa Tatula is HIER verkrijgbaar.

 TIP VAN DE EXPERT> Hang Time!

Thijs van der Sanden> Het voorjaar hangt in de lucht, en de rovers weten dit. Langzaam maar zeker trekken ze naar het ondiepe toe om zich voor te bereiden op de paai. Maar voor die tijd strijden de mannetjes voor de beste plek, en zijn ze heerlijk agressief. De ideale tijd om met jerkbaits aan de slag te gaan, het lijkt wel of dat in de maanden februari – maart niets beter werkt dan een glider of hybride jerkbait.

Op sommige dagen kun je deze lekker actief binnen vissen, echter heeft het verleden bewezen dat jerkbaits met de zogenaamde ‘hang time’ een ware killer zijn. Wat is nu hang time? Laat je jerkbait na een aantal tikken van je hengel even stil hangen. Dit werkt uiteraard niet met een snel zinkende jerkbait, kies voor een suspending of floating jerkbait. Was een snoek, snoekbaars of zelfs een baars nu aan het volgen, dan zien ze hun kans schoon om juist dan toe te slaan.

Deze aanbeten kunnen ontzettend hard zijn, maar als je nog wat slappe lijn (slack line) uit hebt staan, dan bestaat de kans dat je de aanbeet niet eens voelt! Wil je dan weer een tik geven om je jerkbait in beweging te zetten, dan merk je dat hij gegrepen is. Geef ze in deze tijd veel hang time, ik doe het soms zelfs al na de eerste tik, dus tik – 3 sec wachten – tik tik – 5 sec wachten – tik tik – 3 sec wachten. En laat je jerkbait altijd hangen net voordat je hem uit het water tilt, vaak komt die aanbeet vlak voor je voeten! 

Leech’ paradepaard

X2 Fishing-bril is het nieuwe paradepaard van Leech. Met een strak ontwerp, heb je een echt sportieve zonnebril die strak op het gezicht past om lichtinval vanaf de zijkant te minimaliseren. De lenzen zijn iets groter om een groter gebied voor de ogen te creëren, waardoor je ongestoord je ding kunt blijven doen. Met de koperen Premium plus lenzen krijg je hier een hoog contrast en helderheid voor een rustig zicht en je te kunnen concentreren op wat je in de zon doet.

Deze bril is HIER verkrijgbaar.

 


 

Geknipt voor elke vistocht

 De FreeHander doet zijn naam eer aan en biedt eenhandige bediening bij het knippen en vastzetten van de vislijn. Met de kleine priem is een vies haakoog weer schoon te maken voor een nieuwe lijn die men snel in de draaibare lijnklem vast kan zetten. De brede grip zorgt voor een intuïtieve greep in koude of natte omstandigheden, en beweegbare onderdelen zorgen voor een perfecte bediening. Geoptimaliseerd voor gebruik met Mono & Fluorocarbon lijnen. Geknipt voor elke vistocht.

De Gerber FreeHander Nip & Clip is HIER verkrijgbaar.

 


 

De grote Float Plus dag

Tijdens dit schrijven spanning ten top. Morgen gaan wij op pad met een compleet bellyboat team van Float Plus. Houd je vast met de volgende personen, niemand minder dan Tobias Stuurman, Tom Sintobin, Jordi Rakiman, Marc Zitvast en last but not least de geestelijk vader van Float Plus, Maikel Lambrechts.

Tom neemt morgen het snoekvissen voor zijn rekening 🙂

Float Plus staat voor een gepatenteerd, geniaal, elektronisch aandrijfsysteem onder de bellyboat, iets dat alles en iedereen in bellyboatland zijn ogen heeft geopend. Morgen dus een uitgebreide filreportage over dit bijzondere systeem. Stay tuned!

Klik HIER voor alle informatie over Float Plus. 

 


 

Klaar voor de zomer?

Baitnation heeft zijn topwater sectie de afgelopen weken al flink uitgebreid met uiteraard veel topwaters die je elders niet zult vinden! Wat te denken van topwaters van het Amerikaanse topmerk 6th Sense fishing? Van poppers tot topwaters met walk the dog actie en van klein tot groot.

Uiteraard ook veel kikkerachtigen van Z Man maar ook van Lunkerhunt  diverse topwaters in tha house! Daarnaast is het Japanse topmerk Nories ook vertegenwoordigd met bijvoorbeeld de reeds bekende Zagstick en de nieuwe Upper Cutter.

Klik HIER voor het gehele Baitnation assortiment!

 TIP VAN DE EXPERT> Alles of niets!

Mark Verhoeven> De droom van menig sportvisser is natuurlijk om een grote dikke snoek te vangen en in deze tijd van het jaar zijn de grote vrouwtjes natuurlijk heerlijk baggervet. Naast wat wintervet draagt ook de ontwikkeling van de kuit flink zijn steentje bij. Maar hoe pakken we dat nu aan? Alles is mogelijk in maart en vooral blanken is nu ook de normaalste zaak van de wereld. Maar die ene… die ene droomvis doet alles vergeten en de kans op zo`n monstersnoek maakt dat we er vol vertrouwen volop voor blijven gaan.

Vismaat Aartjan met prachtige bak, trollend gevangen in maart op zo`n 5 meter diepte.

Zijn ze eenmaal aan de paai begonnen, vergeet het dan maar. Ons kunstaas laten ze 100% zeker compleet links liggen. Ik pak het vanuit de boot op grotere wateren als volgt aan. In de ochtend begin ik met het aftrollen van de delen van circa 5 meter diep. Mijn voorkeur gaat uit naar pluggen als de Salmo Perch 14 cm. Niet te groot, maar wel makkelijk op diepte te krijgen. Kies je “jachtterrein” in de buurt van (het liefst zo groot mogelijke) ondiepe platen of gedeeltes.

We hebben jaren gehad dat op deze diepte geheel maart zeer goed snoek te vangen was. Het bleek dat de snoeken, of een flink deel van de populatie, pas later (in de gesloten tijd) ondiep water op ging zoeken voor de paai. Brengt dit weinig tot geen snoek op dan gaan we steeds wat ondieper trollen tot we veel water tot circa 3 meter diep hebben afgezocht. Als we op de genoemde dieptes trollend geen actie uit kunnen lokken, dan wordt het tijd om het over een heel andere boeg te gaan gooien en gaan we werpen.

De Salmo Sweeper. Een prachtig aasje om de ondiepere delen mee uit te kammen.

Langzaam driftend worden de dieptes van 1 naar 3 meter uitgegooid. Kunstaas als de Salmo Sweeper en Salmo Jack hebben dan mijn voorkeur. Jerkend krijg je in beide aasjes een prachtige actie en of de snoek er nu een kleine soortgenoot in ziet of een heel andere prooivis.. Ze willen ze maar wat graag hebben. Natuurlijk zijn het niet allemaal monsters, maar op deze manier vissend is elke snoek meer dan welkom. Vaak schrik je je kapot als je kunstaas vlak voor de boot wordt gegrepen. Zo verslavend! Soms vliegen de uren voorbij zonder actie, maar je weet, die ene… die moddervette dame, die vis van je dromen…. Die kan zich ook zo maar eens een keertje vergissen. 

Snoek & kleding

Een heerlijk dagje snoek vissen op groot water met diehards Wim Russchen en Hans Vergouwen (van BFT Shop). Makkelijk was het niet, met bovendien koude weersomstandigheden. Maar de beide mannen hebben voor ‘hetere’ vuren gestaan. Zowel trollend als werpend wordt er snoek gevangen, en misschien nog wel belangrijker, bovendien krijgen we bruikbare tips over goede outdoor kleding. Waar moet je op letten tijdens lange dagen op groot water?

De Geoff Anderson kleding wordt in de Benelux verdeeld voor Mac Fishing. Voor verkooppunten, klik HIER.

 


 

Allround roofvishengels

De HTO Lure Game serie is een complete serie complete serie roofvishengels. Voor elke denkbare situatie is er wel een geschikte hengel te vinden, voor zowel zoet als zout water. Deze hengels zijn uiterst betrouwbaar, maar toch scherp geprijsd. De hengels beschikken over strakke blanks en gevoelige toppen. Je kunt de haak dus goed zetten, echter kun je door de gevoeligheid in de top perfect je kunstaas controleren.

Verkrijgbaar in:

 • 2.7M – 8-35g
 • 2.7M – 10-55g
 • 3.0M – 20-60g
 • 3.0M – 30-80g

 


 

Wadend op de ondieptes

Juist de komende maand trekken de snoeken de ondieptes op opzoek naar geschikte paaigronden. Op deze plekken zijn de snoeken perfect te belagen met een waadpak van Fish Inn. Juist met een goed waadpak dat tevens ook een goede isolerende waarde heeft houd jij het uren vol in het koude water terwijl je op plekken kunt vissen waar de meeste vissers het af laten weten.

Het Spro 5mm waadpak heeft juist net dat beetje extra qua isolatie waardoor uren wadend vissen in het voorjaar geen enkel probleem hoeft te zijn. Tevens is dit waadpak van Fish Inn voorzien van een rubber laars in plaats van de goedkopere PVC modellen. Hierdoor wordt niet alleen het loopcomfort maar ook de levensduur een stuk beter.

Naast het Spro waadpak heeft Fish Inn altijd een ruim assortiment waadpakken. De complete collectie waanpakken van Fish Inn vind je HIER.

 


 

Onzichtbaar jerkbaiten

Iedereen kent het wel, je wilt graag jerkbaiten met fluoro carbon, maar ideaal en optimaal is het niet. Doordat fluoro carbon redelijk flexibel is komen de dreggen vaak over de onderlijn terecht, of je krijgt geen actie in de jerkbait daar sommige van deze een stijvere onderlijn nodig hebben.

Daar is nu een oplossing voor, de Rozemeijer Spring Lock Fluoro Carbon leader 80lb is opgebouwd uit 2 onderdelen, 30cm 80lb 100% fluor carbon en een 10 cm spring lock sluiting. Deze laatste 10cm is stijf, wat ervoor zorgt dat je bepaalde jerkbaits toch de juiste actie mee kunt geven, maar ‘onzichtbaar’ vist door de 30cm fluoro carbon. Uiteraard voorzien van een zware swivel en netjes afgewerkt met krimpkous.

Tevens zorgt die 10cm spring lock ervoor dat tanden vaak niet in de buurt kunnen komen van de fluoro carbon, en zo de onderlijn niet beschadigen. Daarnaast is een spring lock uitermate veilig, deze zal nooit zomaar open kunnen schieten. Kortom, het beste van 2 werelden gecombineerd!

 


 

Classic lure = classic rod

De Salmo Slider Stick is special ontwikkeld voor het vissen met Salmo Slider kunstaas, alsook andere grote Salmo modellen zoals de Sweeper en Fatso. Dit maakt de hengel een echte must have om achter de snoeken aan te gaan.

 • 180cm, 40-100g werpgewicht
 • Voorzien van hoogwaardige K Geleideogen en Fuji reelhouders
 • 30T carbon blanks
 • Uiterst attractieve afwerking

Klik HIER om de Salmo Slider Stick te bestellen.

 


 

Betrouwbaar waadpak

Het Anti-cut waadpak van SELECT is het ultieme waadpak dat zich momenteel op de markt aanbiedt! Het waadpak kan tegen alles, je kan erin snijden (lukt je niet), het is voorzien van een stalen tip, makkelijk te dragen en het belangrijkste het heeft een levenslange garantie! Vooral nu de snoek op de ondieptes komt te liggen is een goed waadpak van groot belang.

Dit waadpak is HIER verkrijgbaar.

 


 

Neptunus met ruberrrr

Het zonnetje laat zich wat vaker zien en het water is langzaam aan het opwarmen. Met andere woorden, de paaitijd komt eraan. Vissen we in de winter vaak met een traag zinkende jerkbait, nu schakelen we over op zacht kunstaas. Om in ondiep water effectief met groot rubber te vissen is het prettig als je relatief traag kunt vissen. Onze ervaring is dat met name de shads van Neptune Fishing perfect gewichtloos vissen. Ze hebben een geweldige schoepstaart actie in combinatie met een lichte zijdelingse rol.

De 25 cm versie, uitgerust met de dubbele BFT stinger uit de Pike Expert Box is onze absolute favoriet. Om dieper te vissen bevestigen we een tungsten fastach gewicht aan het begin van de onderlijn. Ook de 18 cm shad is zeer geschikt voor deze visserij maar pas op, want baars en snoekbaars kunnen er niet vanaf blijven 😉

Bestel je Neptune Fishing Pike Expert Box en BFT rigging kit HIER, klik HIER voor een korte video.

 


 

Bescheiden vanger

Als er een kunstaas hot is voor snoek in het voorjaar, dan is het de IRIS Underdog Jointed wel. Een plug die zijn bescheiden voorkomen van 8,5 cm en 18 gram ruimschoots overtreft in zijn prestaties. Met zijn geringe diepgang van slechts 30 cm is dit dé plug om bijvoorbeeld over opkomende plantenvelden heen te vissen.

De zoekende, maar bovenal vangende zwemactie van de IRIS Underdog Jointed laat geen roofvis koud. De slow floating eigenschap van deze plug kun je uitstekend inzetten om een twijfelaar over de streep te trekken de plug zal bij een korte spinstop verleidelijk op zijn plaats ‘nawiebelen’. Dit geeft een geïnteresseerde rover de gelegenheid om zijn vizier op scherp te stellen en de trekker over te halen…!

De IRIS Underdog Jointed is verkrijgbaar in maar liefst 9 vangende kleurtjes die je HIER kunt bekijken.

 


 

Tropen snoek?

Geen snoeken, maar even een uitstapje naar de tropen 🙂 Na recentelijk Tanzania, Maleisië en de Malediven te hebben toegevoegd aan het portfolio is het voor Visreis.nl nu tijd om Mozambique, Bazaruto als nieuwste locatie te presenteren. Deze locatie heeft het allemaal. Een schitterende natuur, een nationaal park met vijf aaneengeschakelde eilanden en een grote hoeveelheid aan overweldigende flora en fauna.

Hier vang je blauwe marlijn, zwarte marlijn, zeilvis GT, tonijn, dogtooth, jobfish, grouper, snapper, nahi mahi, barracuda, wahoo en ga zo maar door. En dan ook nog eens in supersize formaat! De marlijnen hebben een gemiddeld formaat van 400 lbs. maar worden regelmatig tot 800 en zelfs tot 1000 lbs. Gevangen. Maar ook de “kleinere” soorten worden hier in grote formaten gevangen. GT van 40 en tonijn van 50 kilo en meer zijn geen uitzondering. Kapitein Morgan O’Kennedy vist hier al meer dan 10 jaar en is de autoriteit qua visserij op deze locatie. Je bent dus in goede handen!

Dit is echt een bucketlist locatie waarbij je direct aan het strand verblijft in een van de 3 mogelijke lodges. Dat kan op basis van logies maar ook volledig verzorgd in een de schitterende woningen die we hier beschikbaar hebben. Uitzicht op de zee, palmbomen en super aardige mensen die er alles aan doen om jouw visreis te doen slagen.

Klik HIER voor meer info over deze locatie!

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl