100% fluorocarbon van Rozemeijer – Is het onzichtbaar?

01/04/2021
100% fluorocarbon van Rozemeijer – Is het onzichtbaar?

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Daan Pit over de Fluoro Carbon van Rozemeijer

Door Daan Pit

End tackle, een onmisbaar belangrijk iets binnen alle visserijen. Alles na je hoofdlijn geldt als end tackle, ook wel terminaal tackle genoemd en fluorcarbon is een must have bij baars- en snoekbaarsvisserijen, zelfs de snoekvissers beginnen er de voordelen van in te zien. Het Rozemeijer  team heeft zeker niet stil gezeten vorig jaar en hebben het ”Urban Sense” concept gelanceerd. Bijhorende producten zijn haken, fluorcarbon en een hakenslijper!

Drie gangbare maten…

 


Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Rozemeijer 100% Fluoro Carbon 50m
Type Product: Fluorocarbon
Lengte: 50 meter
Afmeting: 22/00, 28/00 & 35/00
Trekkracht: 8lb 12lb 18lb
Kleur: Doorzichtig/ wit
Bijzonderheden: 100% fluorocarbon
Winkeladviesprijs: Ca. €10,-


Eerste indruk

Specifieke technieken vermelden, Rozemeijer straalt altijd iets unieks uit…

Vaak als je een rolletje fluorocarbon koopt staat er op het rolletje de afmeting, trekkracht en de lengte. Rozemeijer geeft net weer een twist door specifiek op de verpakking de technieken te vermelden. We spreken hierover dropshot, Carolina rig en Texas rig. Daarnaast geven ze aan dat het schuurbestendig is, hoge knoop sterkte heeft en onzichtbaar onder water is.

De proef op de som

Tijdens de ruime week met ijs in Nederland en dus visloze dagen, net als nu in de gesloten tijd ben ik aan het knopen geslagen. Oftewel, ben ik aan de slag gegaan met het maken van allerlei onderlijnen voor streetfishing.

 Dropshot vraagt vaak om fluorcarbon met een extra hoge knoop sterkte.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, heb ik de lijn getest op kracht en knoopsterkte. Ook al knapte het fluor eerder dan verwacht mag dit niet gaan uitmaken als de leader een stuk langer is. Ik heb het namelijk op een relatief korte afstand getest.

Gelukkig knapt het fluor niet op de knoop en dat wil zeggen dat de knoop sterkte erg hoog ligt. Dit staat omschreven op de verpakking en hier komt Rozemeijer dus haar belofte na.

Uit de test is gebleken dat het echt 100% fluorcarbon is…

Wat ook honderdprocent waar is, is dat het 100% fluorcarbon is. Fluor hoort namelijk te smelten/smeulen en niet te branden. Ook is de fluoro ietsjes stugger/harder dan ik gewend ben. Dit mag van mij ook wel omdat er bij mij in de regio veel mossels aanwezig zijn.

 

Aanschaf

De Fluorocarbon van Rozemeijer is vrijwel overal verkrijgbaar bij een hengelsportwinkel en kost rond de tien euro. Voor deze 10 euro heb je een klosje van 50 meter. Dit klosje wordt verkocht in 3 verschillende maten. Gezien de verschillende merken en prijsklasse bevindt Rozemeijer zich met dit product in de middenmoot. Klik HIER.

Ook in 300 meter voor bijvoorbeeld de forelvissers. Klik HIER

 

Slotsom

Rozemeijer is een merk met degelijke producten en maakt vissen voor iedereen bereikbaar en betaalbaar. Dit hebben ze ook gedaan met de Fluoro Carbon. De Fluoro Carbon is goed slijtvast en heeft een hoge knoopsterkte. Daarnaast hebben ze op het product aangegeven waarvoor het bedoeld is.

Onzichtbaar zal fluorocarbon van wel merk dan ook nooit kunnen zijn. 

Van fluorocarbon wordt vaak gezegd dat het onzichtbaar onder water is. Maarrr, dat is natuurlijk een beetje marketingpraat. Helemaal onzichtbaar zal het nooit kunnen zijn. Toch, door de bepaalde brekingsindex van licht op dit materiaal is het voor vissen nauwelijks waar te nemen. Behalve dat is dit materiaal van Rozemeijer exact wat het moet zijn. Minder rek dan nylon, meer dan dyneema, slijtvast, stug, goed knoopbaar en onder water moeilijk zichtbaar voor vissen.

 

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Daan Pit
Geboortejaar: 1997
Regio: Hasselt
Favoriete roofvissoorten:  Baars
Specialismen: Streetfishing