Vissen op Mahi mahi, tonijn en amberjack voor de kust van Spanje

15/08/2019
Vissen op Mahi mahi, tonijn en amberjack voor de kust van Spanje

Mahi mahi, tonijn, amberjack…hmmm… dan denken we meteen aan verweggistan tropische oorden of niet?! Ten onrechte, voor de kust van Spanje kun je je lol op met deze rovers en nog meer exotische soorten. Des te meer vanwege de opwarming van de aarde. Visreisorganisatie Tom’s Catch heeft super bestemmingen voor je in petto om nog geen 2 uur vliegen. Klik HIER

Dit voorjaar werd gekenmerkt door relatief slecht weer (voor het vissen althans) in Catalonië met veel noorden en oosten wind. Hierdoor was het oppervlakte water kouder dan normaal en bleef de aasvis liever in dieper water vertoeven. Aan de oppervlakte was aanzienlijk minder actie dan andere jaren, een tonijn of little tunny met de popper haken was geen makkie! Met het chummen (driftend vissen met sardine) werden er voor de Costa Brava en Costa Dorada wel heel wat tonijnen gevangen.

De focus van de Nederlandse visgids Erik, die het vis charter bedrijf Chasing Blue vanuit l’Hospitalet de L’infant runt ligt echter op het spinvissen. Met zijn stevige Amerikaanse centre console boot gaat hij op zoek naar aasballen die door de blauwvin tonijn en de little tunny in de oppervlakte gedreven worden.

De meeuwen hangen boven die ballen met aasvis en zodra hij uitvaart kan hij die met de radar vanop een mijl of 4-5 al spotten. Zodra je in de buurt komt kan de jagende vis met het blote oog of met verrekijkers gelokaliseerd worden. Dan probeer je voorzichtig binnen werp bereik te komen en kan er met poppers, jigs, stickbait etc gevist worden.

In Mei gingen Tim & Willem van de Vistechnische Dienst met hem op stap en maakten deze geweldige video:

Er kan nog tonijn gevangen worden tot begin September. Vanaf Augustus komt er een heel pak roofvis in de Ebro Delta: Goudmakreel (Mahi-Mahi), Bonito, Melva, Horsmakreel… de Bluefish, Leerfisch & Amberjack zijn dan ook zeer actief. Kortom, het najaar écht de moeite waard om in dit gebied te komen vissen!

Boek nu al de boot voor het najaar en voor volgend jaar! Klik HIER.