De gesloten tijd, wat nu – Met MICHAEL STALENHOEF – Russisch avontuur

07/05/2019
De gesloten tijd, wat nu – Met MICHAEL STALENHOEF – Russisch avontuur

Het is zover, die vervloekte gesloten tijd is begonnen… Voor sommigen staat de tijd stil, anderen gaan door op hun manier of vinden alternatieven.  In ‘De gesloten tijd, wat nu?’ stellen we cracks een aantal vragen over het afgelopen seizoen, maar ook wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen.

De vorige keren Simon Torenbeek Hilco van Nuil, Oscar WissinkCarl Greve, Yvo Bindels, Rick Simmerman en Bertus Rozemeijer. Nu is het de beurt aan Michael Stalenhoef van Quantum

 

Hoe was het seizoen 2018/2019 voor jou?

Een seizoen met veel mooie hoogtepunten. Zo kwam er eind mei de vraag binnen of ik namens Sportvisserij Midwest Nederland wilde deelnemen aan de World Predator Classic (WPC). Dit is een driedaagse internationale roofviswedstrijd die voor de vijfde keer werd gehouden op het Haringvliet. Van 11 tot en met 16 juni was Hellevoetsluis ‘the place to be’ voor de deelnemers, die overigens afkomstig waren vanuit geheel Europa.

Toen mij gevraagd werd om deel te nemen aan de WPC, was het antwoord natuurlijk… “Ja, zeker!”

Deze snoekbaars werd gevangen tijdens de World Predator Classic. 

Nauwelijks bijgekomen van al het WPC geweld stond van 24 t/m 28 juli een nog groter avontuur op mij te wachten. Ik kreeg van Vladimir Girbasov, eigenaar van Volgabaits en Narval, de uitnodiging om hem te komen bezoeken in Rusland.

Een multi-taskende Vladimir Girbasov, mijn Russische connectie. 

Het eerste deel van dit bezoek bestond uit het beoordelen van de nieuwste Narval kleuren softbaits die waren geselecteerd voor de Europese markt. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van Volgabaits/Narval in down town Yaroslavl. Deel twee van het bezoek bestond uit het testen van de nieuw geselecteerde Narval kleuren op het stuwmeer van Rybinsk, 319 km ten noordoosten van Moskou en het maken van een internationale promotievideo voor Narval.

Er was genoeg kunstaas van Narval om te testen. In Rusland houden ze wat snoekbaarsshads betreft net van een slagje groter…

Kom je voor snoekbaars naar Rusland, vang je snoek 😉

Een dollemansrit op een Russisch stuwmeer. Wauw!

Nieuwe Russische vrienden! Vissen verbroedert. 

Een ander hoogtepunt was de jaarlijks terug komende Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Drie dagen lang erg veel uitleg kunnen geven over de nieuwe producten op de stand van Quantum. De kers op de taart was natuurlijk het winnen van de Best New Product 2018 in de categorie Roofvissen met de Quantum Vapor Travel.

Lullen als Brugman op de beurs in Utrecht.

De jeugd, dat is de toekomst!

Ongeveer twee weken voor het sluiten van het seizoen heb ik het Keurmerk Visgids mogen ontvangen van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV). Voor mij zakelijk gezien van groot belang. Door dit Keurmerk ben ik nu bevoegd om op o.a. ’t IJ te gidsen.

Mijn keurmerk voor het gidsen. Zakelijk gezien mijn hoogtepunt van afgelopen seizoen.

Nu gesloten tijd, hoe kom jij deze tijd door?

Door op vakantie te gaan met m’n meissie en vissen natuurlijk, wat dacht jij dan?! Nee, niet op roofvis maar met de vaste hengel, wat lokvoer en een paar maden aan de haak. Ook op deze manier kun je hele mooie momenten meemaken.

De Zaan, een van de strijdtonelen van Michael.

Al plannen voor de opening op die laatste zaterdag van mei?

Yes sir, die zijn bekend. Al een paar jaar breek ik samen met een vaste klant van Fishing Guide Amsterdam het nieuwe roofvis seizoen open. Zo ook dit jaar weer.

Penhengel die hoepeltje krom staat . Laat dat roofvisseizoen maar weer komen. 

Zijn er doelstellingen voor 2019/2020?

Ik zou graag weer willen deelnemen aan enkele nationale – en internationale roofviswedstrijden. Door de deelname aan de WPC is het wedstrijdgevoel weer komen boven drijven. Op dit moment zijn er gesprekken gaande, dus wie weet…

Thanks Michael! Wat een super mooie foto’s!!! Dit was de achtste ‘De gesloten tijd, wat nu?’ , de volgende keer zullen we praten met Nick Landman.