Kunstaas gooit roet in het eten voor survival atleet

08/01/2020
Kunstaas gooit roet in het eten voor survival atleet

We kennen het allemaal en met name in onze begintijd van het kunstaasvissen. We slingerden er wat los met onze plugjes en blinkers om van struiken en bomen aan de overkant van het water een complete kerstboom te maken, ons van geen kwaad bewust. Toch blijkt het oppassen geblazen te zijn…

Door Team Roofmeister

Want, in sommige van die bossies en bomen kruipen, springen en vliegen bloedfanatieke survivalatleten. Zo ook Wilfred Brons uit Eibergen, die tijdens zijn laatste survivalrun pijnlijk in aanraking kwam met een stukje kunstaas. De beste man zat lekker in de wedstrijd, maar moest door een haak in zijn been toch eieren voor zijn geld kiezen. Op voet van een derde wereldoorlog en het nieuws dat Iran een Amerikaanse basis heeft aangevallen, is bovenstaande nu landelijk in het nieuws.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo blijkt maar weer.

Tja, dat vinden wij dus wat overdreven, ware het niet dat wij als sportvissers natuurlijk ook een bepaalde verantwoording hebben. Zeker weten dat de betreffende visser die plug niet voor de lol in de boom heeft gesmeten, maar des te meer reden dus om extra moeite te doen voor het terug krijgen van het kunstaas. Daarnaast aan ons de taak om sowieso onze ‘rommel’ op te ruimen en eens te meer kunnen we niet genoeg onderstrepen dat je bijvoorbeeld ook overtollige vislijn niet moet laten slingeren.