Landjepik met de Landtong?

22/10/2018
Landjepik met de Landtong?

Het vissen in de Europoort heeft zo zijn charmes. Nee, je gaat er niet snel naar toe voor een uniek stukje natuurbelevenis. We bevinden ons hier min of meer in de motor van de Nederlandse Economie en het gebied staat dan ook voor met bedrijvigheid en industrie. Toch is het er een zeebaarswalhalla en heeft het juist wel wat om in deze ‘mooi-lelijke’ omgeving vis te vangen.

Door Team Roofmeister

Zoals gezegd is de Europoort industrieel gebied, maar is er wel degelijk een mooi stukje groen dat zich als een ‘groene’ streep tussen het Calandkanaal en de Nieuwe Waterweg bevindt, de Landtong van Rozenburg. Laat dat nu ook een lange aaneenschakelijking zijn van goede zeebaarshotspots.

De landtong van Rozenburg, een strookje groen in een gebied dat een en al industrie is…

Maar helaas, het voortbestaan daarvan is nu erg onzeker, nu hier hoogstwaarschijnlijk een gigantisch distributiecentrum wordt neergezet. Met name bewoners van Rozenburg zijn ontsteld, aangezien er bij de Landtong altijd gesproken werd over het groene gebied. Ook zeebaarsvissers zien hun mogelijkheden drastisch afnemen.

Men vreest met grote vrezen voor de toegankelijkheid van vele goede zeebaarsstekken op de Landtong. 

Dat lijkt dus verleden tijd met de komst van het grote distributiecentrum aan het begin van de Landtong. Het Rotterdams Havenbedrijf, eigenaar van de grond, ziet geen andere mogelijkheid en dus zal het plan naar alle waarschijnlijkheid doorgang vinden. Daarmee lijkt voor velen het einde zoek als er eenmaal aan dit unieke stukje groen in het Rotterdams havengebied geknabbeld wordt.

Bevlogen woorden over de ‘groene tong’ op nota bene de website van het Rotterdams Havenbedrijf. 

Inmiddels is er een petitie opgestart, Klik HIER en teken de petitie.  Daarnaast wordt er op 1 november een inspraakavond georganiseerd met onder andere wethouder Barbara Kathmann.