Visvakantie in eigen land – De Mariahoeve

28/10/2019
Visvakantie in eigen land – De Mariahoeve

We horen het steeds vaker, voor grote snoek, snoekbaars en baars en voor de aantallen moet je gewoon lekker in Nederland blijven. Vergeet Scandinavië, Ierland en Spanje, ons land is the place to be. Een mooie locatie als uitvalsbasis is De Mariahoeve in Friesland, omgeven met ontzettend veel viswater, o.a. het Sneekermeer. Hieronder een impressie van roofvissers Anouk Hulsman en Jerry Stevens.

Door Anouk Hulsman en Jerry Stevens

Het is heerlijk om enkele keren per jaar een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en op visvakantie te gaan. De Mariahoeve is voor ons wat dat betreft ideaal. Eenmaal aangekomen met de auto volgeladen met visspullen worden wij altijd hartelijk ontvangen door Greet en Barry van Vishotel Friesland De Mariahoeve in Terherne met een kopje versgemalen bonenkoffie.

Weg van de dagelijkse beslommeringen en standje chill.

Na weer gezellig te hebben bijgepraat in de sfeervolle ontbijtruimte, ontvangen wij de sleutel van een van de vijf kamers. Het is elke keer weer fijn om binnen te stappen in een schone kamer waar het aan niets ontbreekt. In de vroege ochtend is Greet al druk bezig met het ontbijt en maakt ze elke dag iets lekkers klaar voor ons om mee te nemen als lunch, variërend van soep, salade tot wraps.

Check hoeveel vismogelijkheden 🙂

Na het uitgebreide ontbijt en het te lang koffieleuten wordt het hoog tijd om de visboot te gaan laden.  De goed uitgeruste Marcraft visboot die voor de deur ligt wordt elke dag door Barry voorzien van brandstof zodat wij de hele dag kunnen varen.  Vanaf het moment dat de hengels en viskoffers met kunstaas aan boord zijn kun je meteen beginnen met vissen op roofvis. Iedere dag varen wij een andere route.

Bizar veel vismogelijkheden.

Er is ontzettend veel viswater in de buurt. Zo zit je o.a. vlakbij het gigantische Sneekermeer en van daar uit kun je echt alle kanten op. En, geen bruggetjes waar we niet onderdoor kunnen varen; soms wel na een kleine verbouwing op de boot, hengelsteunen eruit, stoelen neerklappen en bijna plat op de buik op de bodem van de boot, uiteraard wel met de hengel in de hand.  Want juist de brug is een hotspot 😉

Een dikzak uit een van de vele rietkantjes.

Met de brug achter ons gaan we snel verder met de hengels weer in de steunen  het lijkt wel fitness aan boord 😛 De visstand is goed te noemen, we vangen al trollend baars, snoek en soms ook een snoekbaars. Uiteraard is het ook mogelijk om te verticalen of werpend te vissen, kortom je kunt alle kanten op hier.

Met de te huren Marcraft kun je alle kanten op!

Het is echt genieten van de rust en de mooie natuur. Vaak hoor je alleen de vogels om je heen. Wij hebben er zelfs ijsvogeltjes en een koppel zeearenden gezien. Echt heel bijzonder! Als het bijna donker wordt en de navigatie ons weer keurig naar De Mariahoeve brengt, heeft de een nog even tijd om een heerlijke warme douche te nemen. Ondertussen kan de ander gewoon nog even doorvissen vanaf de kant.

Het grote Sneekermeer op of een van de talloze vaarten een kans geven…

Aan het begin van de avond ga ik met Barry een wandeling maken door Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Deze gezellige oude stad ligt op een steenworp afstand en is zeker het bezoeken waard. Vaak koken wij zelf in de keuken op onze kamer, dat gaat prima. Deze is voorzien van allerlei keukengerei. Overigens kun je net zo goed lekker uit eten gaan in het  plaatsje Terherne.

Het zal je hier aan niks ontbreken.

Barry en Greet zijn zeer gastvrij en doen er alles aan om het naar je zin te maken. Wij komen graag weer terug voor de volgende vistrip, want het is prima vertoeven hier in Terherne bij De Mariahoeve.

Wil jij ook een vistrip in eigen land beleven, bijvoorbeeld met een stel vismaten, klik HIER.