PvdD wilt verbod zien – Wat kun jij doen?

30/01/2023
PvdD wilt verbod zien – Wat kun jij doen?

De Partij voor de Dieren is aan het proberen de sportvisserij aan banden te leggen in bepaalde steden waar zij veel vertegenwoordiging hebben in de gemeenteraad. Deze dreiging voor de sportvisserij speelt nu in Arnhem, Utrecht, Almere en Haarlem. Zelfs in Amsterdam schijnt het nu te spelen. De plaatselijke hengelsport verenigingen en Sportvisserij Nederland doen hun stinkende best om dit de kop in te drukken.

Sportvisserij Nederland heeft de laatste jaren steeds meer de taak om de moties van de Partij voor de Dieren tegen te gaan. Dit doen ze met goed resultaat! In de 29 gemeenten waar de partij in de raad zit is sportvissen nog verboden of beperkt en dit willen we natuurlijk graag zo houden. Voor veel mensen betekent vissen rust, lekker met je maat ouwehoeren en heerlijk buiten zijn. Voor de overheid is vissen ook gunstig, bedenk maar eens hoeveel geld er in om gaat in Europa!

 

Verdediging van belangen

Het is al jaren een terugkomend fenomeen, de Partij voor de Dieren die de hengelsport probeert te dwarsbomen. Ze proberen het vissen neer te zetten als dierenmishandeling om zo de gemeenteraad voor zich te winnen. Dit terwijl sportvissen een wettelijk toegestane en internationaal erkende sport is.

Sportvissen geldt voor velen als ontspanning en dit willen we graag zo houden. FOTO: Sportvisserij Nederland.

Jong en oud beleven er plezier en ontspanning aan. Het hele idee van sportvissen is juist respectvol met de vis en natuur omgaan. Deze punten worden gelukkig ook maar al te vaak op video benadrukt door de vele content creators. Om dat zo te houden zetten hengelsportverenigingen en federaties zich samen met Sportvisserij Nederland in om de belangen van onze sport te verdedigen en dreiging voor sportvisserij te stoppen.

 

Zo kun jij helpen!

Niet alleen Sportvisserij Nederland heeft invloed, ook jij als sportvisser. Sportvisserij Nederland heeft de sportvissers nodig om hun punt duidelijk te maken. Hoe kun je dit doen? Door bijvoorbeeld de verenigingen te helpen met activiteiten of de verenigingen te helpen met hun social media! Social media is anno 2023 een enorm wapen om invloed uit te kunnen oefenen.

Via YouTube laat Sportvisserij Nederland zien hoe je verantwoord moet vissen. Ook wij bij Roofmeister streven voor verantwoord vissen! FOTO: Sportvisserij Nederland.

Zorg ervoor dat de informatie over sportvissen op de juiste plekken terecht komt. Zo kan het grote publiek goed zien wat de hengelsportvereniging eigenlijk doet. Door sportvissen bekend te maken bij het grote publiek kunnen ze zien wat vissen betekent voor onze samenleving. Eén van de grootste redenen dat er gesproken wordt over een verbod is omdat mensen simpelweg niet weten wat het voor veel mensen betekent. Onbekend maakt onbemind!

 

Maak melding!

Naast het gebruik van social media of het helpen van de verenigingen met het organiseren van activiteiten, kun je ook helpen door melding te maken van acties van tegenstanders van de hengelsport. Meld het bij je vereniging bijvoorbeeld als je iets leest of ziet in lokale media over acties die tegen sportvisserij zijn. De vereniging zal contact leggen met de lokale federatie of Sportvisserij Nederland zelf. Wij zijn allemaal stuk voor stuk een gezicht van onze mooie sport en daarom moeten wij er alles aan doen om sportvisserij goed op de kaart te zetten. Gedraag je netjes naar elkaar en heb respect voor onze natuur en onze vissen. Houd je aan de ‘Gedragscode welzijn vis’ en geef onze tegenstanders geen extra argumenten om de sportvisserij aan te vallen.

 

Deze dreiging voor de sportvisserij moeten we tegen gaan! Het is natuurlijk onzin dat ze onze rust en plezier willen afpakken. Gedraag je langs de waterkant en zet onze mooie sport goed op de kaart!