Roofmeister Inside – 30 actuele roofvisfoto’s, het loodverbod & een nepaccount op Facebook?

07/02/2021
Roofmeister Inside – 30 actuele roofvisfoto’s, het loodverbod & een nepaccount op Facebook?

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Het loodverbod & een nepaccount op FB?

Man man man, het is mij (Sjoerd Beljaars) het weekje wel. Het begon allemaal met onze post over Rapala twitchbaits voor grote baars. Klik HIER. Vrijwel meteen op Facebook een reactie van iemand vol met vuur. Rapala in algemene zin kreeg de wind van voren en “…die Shadow Rap vind ik echt een drama.”

Wij denken dat die grote baarzen ook een verschrikkelijke hekel hebben aan die Rapala twitchpluggen 😛

Daarna een legio aan reacties vol lof over het merk waar menig roofvisser groot mee is geworden. En toch pik ik die ene reactie uit. Waarom? Daar ben je mens voor, we zijn wat dat betreft toch pessimistisch ingesteld. Maar misschien bovenal omdat ik me verwonder over de reactie, de beste man lijkt wel boos te zijn. Wellicht ligt er nog een andere frustratie aan ten grondslag. Het meeste waar ik me aan stoor is dat ook maar enige argumentatie ontbreekt. Nu ben ik absoluut geen expert op het gebied van twitchpluggen voor baars, maar durf ik dit artikel van iemand als Pieter-Bas Broeckx van de VisTD toch wel voor waarheid aan te nemen. Waarom toch deze rancune?

Check bovenstaande video. Mijn pr baars ving ik onlangs op een Slick Shad van Fox Rage. Een vis van 53,5 cm. Had deze baars niet liever een Versace shadje gewild? 😛

Alsof het in de over een of ander Chinees stukje plastic dat uit de krochten van Ali Express komt… Zo mogen volgens hem niet in de schaduw staan van twitchpluggen waar je 30 Eu voor neer moet leggen. Vissers die het niet zo breed hebben, vergeet het, die grote baarzen zijn alleen voor de elite weg gelegd. Voordat ik ergens ga vissen ga ik voorvoeren met Euro’s. En dan nog, Rapala is echt niet goedkoop, maar ze lijken wel weggezet te worden als budgetpluggen. Nog even en je kunt ze verkrijgen bij de voedselbank tezamen met een droog halfje wit en enkele verzuurde mandarijnen.

Op welke zolderkamertjes worden reacties getypt, wie gaan er schuil achter de accounts… Altijd maar weer de vraag…

Dan nog een druppel op de gloeiende plaat. Een reactie van ene Diana Klaverweide: “Die Shadow Rap is Idd een drama. Roemmoll..”.  Ik heb ‘haar’ al regelmatig voorbij zien komen. Boefje als ik ben duik ik het www in, welk mooie gezichtje gaat er schuil achter dit account? Helaas, je komt van een koude kermis thuis. Geen gezicht, zelfs geen visfoto’s of iets dergelijks… Wel praatjes voor tien. Ik val in een spagaat, ik zou er een liesblessure van oplopen. Is dit iemand die haar identiteit verborgen wil houden? Dat is niet geheel onbegrijpelijk met al die gekkies op Facebook, maar waarom zou je dan überhaupt zo’n door-en-door openbaar platform opzoeken? Dan mijn boze insinuatie. Is dit een fake-account? Gaat hier iemand schuil die zijn/haar echte identiteit liefst verborgen houdt. Dat zou het voor een dappere ‘toetsenbordridder’ nog makkelijker maken om carte blanche gif te spuien… Ik tast in het duister, ik kom er niet uit…

De kernvraag, is ons vislood nou werkelijk zo schadelijk?

Mij wordt aangeraden om niet zo in die social media molen mee te draaien, maar mijn handen jeuken. Veel te vaak… Mijn toetsenboord is als een gokmachine, waarvan de lichtjes je verleiden tot meer. Foute boel. Zo ook beland ik in de zoveelste discussie over het loodverbod dat Sportvisserij Nederland (SVN) er door heen wilt jagen. Mijn kernvraag: Is het vislood dat wij gebruiken wel zo schadelijk voor het milieu? En waarom komt SVN niet openbaar met een onderzoek dat dit aantoont? Ik zelf heb sterk het vermoeden dat lood zoals wij vissers het gebruiken helemaal niet zo schadelijk is. Maar goed, verder dan wat Wikipedia-achtig brononderzoek kom ik niet.

Wij moesten het doen met info van Wikipedia, Sander is kennelijk een stukje verder…

Mijn opponent in deze eindeloze discussie vind ik in Sander Groenenboom.  Het gaat hard tegen hard en het is niet altijd even netjes. Hij beticht mij van onwetendheid en slaat mij met ingewikkeld, biochemisch jargon om de oren, ik pak hem heel flauw met ‘dt’ foutjes op zijn Nederlands. Conclusie, we zullen het nooit met elkaar eens worden, maar Sander komt met goede argumenten, die mij hoe dan ook tot denken aan zetten. Dat zijn toch altijd mooie vruchten van een debat.

Lood in brandstof, aantoonbaar schadelijk voor het milieu en niet zo’n klein beetje ook. Al een tijd terug zijn de nodige maatregelen getroffen. 

Ik blijf hangen bij één stukje van Sander: “Lood is schadelijk punt uit. Is het momenteel gruwelijk veel? Ik vind persoonlijk van niet, maar dat is aan iedereen om zelf te oordelen.” Ik denk terug aan mijn telefoongesprek met SVN destijds, waarbij de projectleider verklaarde: “Nee, er is geen causaal verband vastgesteld tussen verontreinigd water en vislood.” Nog maar een spagaatje haha. Nee hoor, geintje, ik neig dan eerder naar Sander zijn standpunt, nu Sportvisserij Nederland nog 😛

Ons vislood wordt verboden. Halleluja, nu de rest nog 🙂

Maar dan nog, je zou in Moerdijk wonen, de meest giftige dampen woekeren zich uit boven deze pittoreske gemeente en dan hoor je opeens dat het verboden is om met een loodkopje te vissen. Ik sla nu de Shell over met tanken en prop brandnetels in mijn tank, hopende dat dit wil branden. Net een persbericht: “Een verbod op voetbal, wegens hooligangeweld.” Voer voor complotdenkers, de hele Covid ellende en de algehele horecasluiting komt van de groenvreters, de geheelonthouders. Alcohol is schadelijk. Punt uit! Is het gruwelijk veel? Ik vind persoonlijk van niet, maar dat is aan iedereen om zelf te oordelen.

 


 

***Wekelijkse vangsten update***

Tijdens dit schrijven een dikke witte deken over ons land. Of we er als  visser blij mee moeten zijn is de vraag. Voor nu onder een selectie van ingestuurde foto’s van voor de sneeuwval. Thanks voor het insturen en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Cornelis van Leeuwen: ”De bellyboat dag afgezegd ivm oostenwind… dan maar middagje polder in met de vliegenlat…” Super Cornelis, heerlijke vangsten weer!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een heerlijke vangst voor Tim Hakkert, klasse Tim!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Een klein maar fijn snoekje voor Yuri Aschman. Goed bezig Yuri!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en waterpartij

Jessica Vis: ”Het blijft zalig om met groot plastic te smijten! Grappig dat onder de bruggen geen snoek thuis gaf, maar juist halverwege je onverwacht actie krijgt!” Tsja, het is allemaal niet altijd goed te voorspellen Jessica!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Een weekendje vissen leverde Melvin Bruinink en Jeroen van Luik 22 snoeken op. Klasse boys!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

PR alarm! Deze 97 cm snoek kon de spinner van Jurek de Jong niet weerstaan. Lekker hoor!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

René de Boer: ”IJzige oosten wind, -3°C en half bevroren polder sloten. De zoete rovers kon het niet deren, deze waren helemaal los! Mooie dag met vele adrenaline gevende aanbeten🎣” Dat geloven we direct René! Goed bezig.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Regina: ” Geen snoek maar snoekbaars! En wat voor 1🤩. Snel scheppen en meten en ja hoor! Een nieuwe PR!! 81 cm, een verbetering can 1 cm op mijn vorige pr dat ik nog geen week eerder gevangen had 😁.” Gaaf Regina, een prachtig nieuw PR!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Robin Dijkstra: ”Afgelopen weekend deze mooie oude dame van 114 cm gevangen met dood aas statisch op de bodem🎣” Strakke plaat Robin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een prachtige vangst en foto voor Tim Hoomoedt op Ameland. Heel gaaf Tim!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Lau Boom: ”Januari, altijd een taaie maand! Maar toch niks te klagen gehad met meerdere 90’ers 🤝” Terecht Lau!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Een mooie vangst voor Benson van Pelt. Nog even en papa wordt naar huis gevist!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Na 4 uur niks vangen maakte deze 73cm snoekbaars de sessie van Arno Waumans toch nog goed. Lekker Arno!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Joeri Verhoef: ”Deze mooie snoekbaars gevangen op een eigen ontworpen shad! De snoekbaars haalde net de 90 niet: 89 cm” Kijk Joeri, goud waard zulke vangsten!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Tibor Peters: ”Blijft hart verzakkend om die aanbeten op een zeer langzaam geviste streamer te zien! Helemaal als het bak 112 is! Niet helemaal lekker op de foto, maar de toevallige voorbijganger heeft z’n best gedaan. PR wel aan diggelen!” Super Tibor, gefeliciteerd met je PR!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

De baarzen wisten de streamer van Michel Dekker weer prima te vinden! Top Michel.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en natuur

Arjen Bevelander: ”Het was koud afgelopen zondag en hard werken voor een vis. alles leek op een blank. maar aan het einde van de sessie klapte deze dikke winterbaars er op. Heerlijk!!” Dat is een lekker einde Arjen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Pionieren op een heel nieuw stuk pakte voor Luc de Groot erg goed uit afgelopen week met meerdere vissen van dit slag. Lekker bezig Luc!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Weinig tijd, maar toch een mooie vangst voor Ties de Vries. Locatie en strategie werpen zijn vruchten af. Netjes!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Danny Amstelveen: ”Afgelopen zaterdag klapte deze op een kleine shad. Was een aardige sport om met licht materiaal deze dame in de armen te sluiten.😁” Mooie vangst Danny!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Een mooie snoek voor Martijn Leus tijdens het vissen met grote shads. Goed gedaan Martijn!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Robertjan Mastenbroek: ”Na dik 30 minuten deze dame van 216cm gestalkt te hebben en meerdere pogingen gewaagd met verschillende aasjes sloeg ze eindelijk toe. Een Nederlandse 2+ meter missie volbracht. 👌💪 Daarvoor nog een bonus vis van 180 cm en 2 keintjes. Wat een dag 😱🙌💯” Wat een sessie moet dat zijn geweest mannen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een mooie snoek voor Coen de Leeuw tijdens een doodaas sessie met zijn zoon. Lekker bezig!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Stein Honders: ”Een prachtige polder snoek mogen vangen tijdens de opnamen van H&H. Hou het Roofmeister YouTube Kanaal in de gaten voor deze en nog veel meer vis.” Netjes Stein!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Een mooie snoek van 72 cm voor Chris Meijer. Gevangen aan een spinner!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Lars Jansen: ”Hele dikke snoekbaars van 80 cm in de stad op de Carolina rig met een Craw van OSP 3 inch. Eerst een tik en aangeslagen, maar vervolgens leek het alsof ik vast zat. Tot dat die aan de oppervlakte kwam. Geen schepnet bij ons en dus liggend met de hand uit het water gehaald (wat nogal spannend was)🤪.” Mooi verhaal en lekkere vangst Lars!

 ***Foto van de week***

Afgelopen week wist Wouter Jongeling deze mooie snoek van 107 cm te vangen aan een horsmakreel die op de bodem is aangeboden. Mooie vis, lekker zonnetje en een strakke plaat. Top gedaan Wouter! De credits gaan deze week naar jou.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.