Roofmeister Inside – Een werkweek bij Roofmeister & bijna 40 actuele vangstfoto’s

20/09/2020
Roofmeister Inside – Een werkweek bij Roofmeister & bijna 40 actuele vangstfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛


 

De Roofmeister werkweek

Ok, houd je vast. Ik, Sjoerd Beljaars, vind het ook gek om te zeggen en ik snap degene die mij een verwend nest vindt. Komtie: “Ik dwing me er toe om minimaal één keer per week te gaan vissen.” Ik hoef er geen vrije uren voor op te nemen, geen boos thuisfront, geen jaloerse collega’s… Integendeel. Tja, het hoort simpelweg bij mijn werk en toch moet ik er noodgedwongen tijd voor vrij maken. Het runnen van Roofmeister vereist veel bureauwerk en de praktijk wil er dan wel eens bij inschieten.

Soms moet ik mezelf toch achter dat bureau vandaan sleuren.

Waarom? Sowieso vind ik het verder voor mijzelf niet goed om alleen met de theorie bezig te zijn. Voor mijn eigen skills kan het sowieso geen kwaad natuurlijk, maar voor mij is het van belang dat die theorie tot leven komt. Bovenal ligt de focus bij Roofmeister op video en bewegen wij hemel en aarde om minimaal één grote visreportage per week te kunnen uploaden.

Nog steeds veel waterplanten, maar dat wordt steeds minder en er is nu al prima te vissen op plekken waar dat een paar weken geleden nagenoeg onmogelijk was.

Zoals je weet dient zich nu de herfst aan. De watertemperatuur zakt, de planten sterven langzaam af, de vis wordt steeds makkelijk vindbaar en zet het op een schranzen voor de winterreserves. Toptijd dus voor zo’n beetje elke roofvis en mijn agenda loopt dan ook vol deze maand. Een overzicht voor de komende weken. Een overzicht voor de komende korte periode.

Piraat Mourat draait een mega seizoen op zeebaars. Morgen mogen we met hem mee 🙂

Morgen ga ik met zeebaarsheld Mourat Akkouh op pad. De zoute stekels zijn nu hyperactief en volle bak op zoek naar voedsel. Mourat weet het hoe en waar en ik mag met hem. Samen met mij roofvisser Bo Staartjes, een baas op het gebied van video en editing. Wij zullen elkaar afwisselen met filmen en vissen. Bo heeft nog nooit zeebaars gevangen en dat is dus al een target op zich.

Lekker een dag met deze combi aan de slag 🙂

De dag erna ga ik alleen op pad. Dan trek ik de Europoort in voor een echt freewheel daggie. En dan vloggen zoals vloggen van oorsprong bedoeld is. Dus… In mijn uppie vissen en filmen. Pas heb ik al een review gefilmd over de Nebula zeebaarshengel van HTO. Klik HIER. Nu is de Shimano Speedmaster aan de beurt om aan de tand te voelen. En dat op meerdere stekken zoals de Nieuwe Waterweg, het Hartelkanaal en de Stenen Glooiing. Fingers crossed voor die zoute roverrrr…

Met Joostmans op zoek naar de zoete rovers.

Woensdag eindelijk eens op pad met Roofmeister Joost Spraakman. Al een tijdje versterkt Joost ons team met Tackle Meisters. Hoog tijd om eindelijk eens samen een onvervalst potje te vissen. Daarbij heeft Joost aspiraties om te gaan filmen en te editen. Eens kijken of wij die dag samen een vette productie in elkaar kunnen zetten! Vast wel!

Michiel, onze held voor Top Gear en overigens ook voor elke editie van Roofmeister Inside voor het neerzetten van de actuele vangstfoto’s!

Dan een periode met de laptop voor de neus. Dan komt Top Gear er weer aan, vrijdag moet het live staan. Geloof me, dat is altijd weer monnikenwerk. Gelukkig heb ik er al een tijd een rechterhand voor. Michiel de Jongste, karpervisser, maar dat mag de pret niet drukken. Gouden handjes deze man en eigenlijk onmisbaar geworden voor het elke keer weer in elkaar zetten van deze deksels lastige rubriek.

Zonder script of uitleg video’s in elkaar draaien. Respect!

Dan mag nog gezegd worden dat editor Stefan Rietveld van onschatbare waarde is. Groen als gras op roofvisgebied, maar nu al een mirakel op het gebied van video editing. Hoe dat proces in zijn werk gaat? Ik kom terug van een vissessie, druk Steef een verzameling SD’s en mini SD’s in zijn handen en later die week verschijnt er een zuperstrakke edit. Wat een luxe!

Ik kan niet wachten om deze twee TOPPERS zwemles te geven…

Zo ziet mijn week er ongeveer uit. Oh ja, in de vrije uurtjes pak ik nog korte sessies met de Whopper Plopper. River2Sea heeft mij twee van deze sublieme stukken oppervlaktekunstaas opgestuurd en ik ga aan de slag met een review. Nu is het de tijd voor snoekspektakel in de waterspiegel, maar heel lang gaat dat niet meer duren. Hoe dan ook, een lekker druk weekie. Bijna weer weekend 😛

 


 

***Vangsten Update***

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Fréderic de Cooman: ”Afgelopen vrijdag naar het Volkerak getrokken met de missie een grote snoek te haken. 1,20 meter was de droom. Vliegenhengel met streamer, jerkbaits, pluggen, chatterbaits, alles ging het ruime sop in zonder succes. Geswitcht naar een Cannibal Sshad met screw-in loodkop en dan ineens de beet. Voelde eerst als een kleine vis of een gepikkelde. Ik vermoed dat de snoek mijn richting op zwom, maar toen volgde er een intense dril, waarbij ik deze keer de zege mocht vieren en een mooie 1,22 meter big mamma op het droge mocht heffen. Een nieuw PR en voor eeuwig in mijn geheugen gegrift.” Prachtig verhaal over een topvangst, Frederic!

Afgelopen vrijdag wist Jigging Jay de blank vloek voor het pelagisch vissen eindelijk te verbreken met deze snoekbaars, en direct een nieuw PR van 89 cm. Wauw, klasse Jay!

Een avondje met de boot leverde Serge Sonneveldt wederom de nodige mooie snoeken op. Goed gevist, Serge!

Na enkele gemiste beten op de Mikatech Real Shad, kreeg Kenny van den Berghe uiteindelijk toch nog een aanbeet die wel doorzette, en dat resulteerde in deze mooie snoekbaars. Netjes, Kenny!

Vanuit de bellyboat wist Kevin Odenthal een monster van een meerval te vangen. Met 185 cm een nieuw PR. Wat een bakbeest, Kevin! Bizar vet op de plaat gezet en dat is niet makkelijk in het donker 🙂

Succes voor Mike van Kley met deze baars van 46 cm, op de crankbait! Mooie vangst, Mike.

Een nachtelijke snoekbaars voor Jeroen Bouwer. Van alle markten thuis deze man. 

Arjan van Opzeeland: ”Midden op het zoete, deze zoute verrassing! Super middag op de Oude Maas met deze ketser als bonus-vis!! Whoppaaahh!!” Dat is echt top, Arjan!

De kickback rig leverde Mika Kroese ook dit weekend weer een mooie snoekbaars op van 62 cm. Goed gedaan, Mika!

Succes voor Gyula Király op de Ned Rig!

Een stekkenwissel doet soms wonderen, aldus Mo Ralphs. Locatie is alles, goed gevist Mo!

Wederom een foto om bij weg te dromen van Jim van de Mortel! ”Een opkomend zonnetje en een dikke meter vis. Dit was een mooi weekendje!” Aldus Jim…

Eindelijk die metersnoek voor Michael Barten. Top foto, mannen!

Een mooie riviersnoek op een heerlijke locatie voor Jesse-Lucas van der Wal. Klasse man!

Een hele aangename verrassing voor Anthony Smit tijdens het verticalen op snoekbaars. Prachtig gekleurde snoek, Anthony!

Mark Verhoeven: ”Een goede snoek in de morgen, brengt een topdag zonder zorgen!” Niks aan toe te voegen, Mark 😛

Deze meterbak kon de verse voorn van Robert Lambers niet weerstaan. Dat zijn ze, Robert!

Een mooie vangst voor Ron Stevens vanuit de boot! Lekkerrr

Als het aan Tim Hakkert ligt, is snoek vangen op crankbaits toch wel één van de mooiste visserijen die er is. 

Slechts een uurtje in de avond had Glenn nodig om enkele leuke snoeken te vangen, waaronder deze. Goed gedaan, Glenn!

Een brutale snoekbaars voor Wim van Maercke, met meer trek dan maaginhoud!

Koen van Rijen: ”Dikke Baars op de C rig. Weer wadend op het Haringvliet. Klapte er heel hard op. Niet verwacht op een nieuwe stek.” Lekker, Koen!

Junny Vreuls: ”Met een mooie 40+ baars (46 cm) is het niet mijn pr, maar was wel een prachtige ridder. In volle strijd. Bammm hangen!!!” Lekker bezig deze man en inderdaad Junny, wat een beauty!

Een avondje werpen met grote shads leverde Regina deze mooie snoek op. De aanbeet was zacht, de dril zeker niet! Well done, Regina.

Een mooie snoekbaars van 69 cm vanuit de bellyboat voor Chris Meijer! Klasse, Chris.

De eerste sessie vanuit de nieuwe bellyboat leverde Dylan Yans direct een schitterende snoekbaars op. Goed gevist, Dylan!

Sophie haar favoriete maand voor zeebaars is weer aangebroken. Time to hunt! Lekker bezig Sophie!!!

De kleinste van het weekend voor Edwin Roethof, dat moet een geweldig weekend zijn geweest!

Broer en zus Van Schijndel samen achter de baarzen aan. Jurgen weet wel hoe hij zijn kinderen moet opvoeden!

Heerlijk najaarsweer en sterke zeebaarzen voor Erwin Bensbach. Wat wil je nog meer?!

Geoffrey van Oosten profiteert optimaal van de tip van een collega visser en vangt deze kleine rakker!

De 11 jarige Fair Graphoorn begint het bellyboaten al aardig onder de knie te krijgen en poseert trots met deze mooie snoekbaars. Ga zo door, Fair!

Een mooie snoek voor Walter Put, als bijvangst tijdens het pennen op karper met een naaktslak! Gaaf Walter.

De jeugd heeft de toekomst. Een nieuw PR voor Mike Latdorp op de fireball. We weten helaas geen afmetingen, maar wat een super vangst, Mike!

The Boss Iris Roach is onweerstaanbaar voor de meeste snoeken, ondervindt ook Barrie Terschegget. Mooie vangst, Barrie!

En tot slot een kleine, maar fijne snoek voor Marco Kers op de Miuras Mouse. Gaaf, Marco!

 


 

***Foto van de week***

Niet een, maar twee gigantische katvissen kwamen afgelopen weekend even gedag zeggen bij Rudy Aerts, en dat leverde deze geweldige foto op! Gaaf Rudy, dat zal je niet snel vergeten denk ik. Daarom mag jij deze week pronken met de foto van de week!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.