Roofmeister INSIDE: Krankzinnige roofvissessies & der EsoxMeister

31/10/2022
Roofmeister INSIDE: Krankzinnige roofvissessies & der EsoxMeister

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Een video over een visserij die iedereen kan doen. Roofmeister Sjoerd Beljaars dook samen met Met Robert Mastbergen van Wesdijk Hengelsport de woonwijken in van Capelle aan den IJssel om vanaf de kant op snoek te vissen. Lekker laagdrempelig en als je een beetje je best doet, zit je zo in de dubbele cijfers. Werkte de snoek een beetje mee met ons? Check het in de video.


 

Der EsoxMeister

Work in progress meine Freunden! Drukke tijden. Allereerst maar onze eerste vruchteloze sessie met dood aas. Op hetzelfde water waar we geëindigd waren. Bo en ik dachten dat we gewoon konden doorpakken op basis van die vorige keer. Sterker nog, we hadden nu ook nog eens extra wapen, de Deeper Chirp Plus 2. Echt, deze fishfinder zou met al die waanzinnige feautures op een boot niet misstaan en is ook ideaal voor de kantvisser. Helaas pindakaas, hoezeer de Deeper ons alles liet zien van het onderwaterleven, snoek schitterde door afwezigheid.

Al onze hoop is daarom gevestigd op onze EsoxMeister van Rozemeijer, ofwel, Thijs van der Sanden. Wat hebben we met hem een hele reeks aan toffe video’s gemaakt. De vis van 121 cm met een drone in de lucht, de kannibalistische metersnoek die we met een soortgenoot in zijn bek schepten, die enige aanbeet van de dag, maar dan wel een van 118 cm.

Natuurlijk vindt hij andere roofvissoorten prachtig, maar als ie mag kiezen, dan zal hij geen moment twijfelen.

Het is al weer een tijdje geleden met onze grote vriend en ondertussen zitten er al heel wat sessies op met andere vissers op video, maar weinig gasten met zo’n voorliefde voor die groene rakkers specifiek. Thijs zelf blijft altijd bescheiden, zegt dat hij geen super goede visser is, maar ammehoela, deze man heeft ze door zijn aderen zwemmen.

Snoek wat de klok slaat.

Thuis heeft Thijs een vitrine vol kunstaas, stuk voor stuk met een verhaal. Noem het knettergek, ik vind dit pure passie. Klik HIER

Vaak genoeg zeg ik dat ik het het mooist vindt om lange driften te maken met de boot en dan smijten met jerkbaits en softbaits. Dat is lang geleden. Hoe lang? Nou, ik denk mijn laatste sessie met Thijs. Hoog tijd dus voor een regelrechte revival. Ik zie dat wateroppervlak al weer voor mij. Dat uitgestrekte, ondiepe plateau met daarop nog waterplanten, maar voornamelijk de resten er van. Ons kunstaas dat er vlak boven danst, de monsters er tussen die er naar uithalen. Raaahhhh!

Thijsie zit momenteel goed op de vis. Het gaat sowieso een mooie dag worden.

Eigenlijk heb ik met Thijs nog nooit een kansloze sessie gedraaid. Ja, op de Lithse Ham was het taai, maar we vingen toch nog. Het is misschien een beetje onheil over ons uitroepen, maar ik weet zeker dat we ook nu weer een mooie dag gaan beleven. Daar durf ik gerust een bescheiden dosis gif op in te nemen. We gaan het zien.

 


 

Vers van de pers vangsten

Wat een temperaturen dames en heren. Ongelooflijk, het kwik dat in oktober met gemak de 20 graden aantikt. Het scheelt weinig of we moeten de warm water discussie weer van stal halen 😛 Aan vangsten in ieder geval geen gebrek.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Michelle van Wamel: “Nou, dan denk je, ik ga een dagje snoekbaarzen/baarzen met mijn lichte spinhengeltje… Knalt er een meerval op je Spikey, 1.46 meter.” Holy shit Michelle, wat zitten jullie lekker op de vis momenteel en alle soorten. Tof!

Jens De Goffau: “Een flinke shad op de dropshot, bedoeld voor snoekbaars, werkt dus ook prima voor baars.” Hell yeah Jens en misschien ook nog us heul selectief. 

Ronald Traas: “Topnacht met meerdere dikke tachtigers,werpend vanuit de Hobie.” Wauw, jij verheft kayakvissen tot een hogere kunst man. 

Jean-Paul Van Boven: “Afterwork sessie op zijn best.” Sooo dan, wat een bijzondere baars man. Lijken wel sproetjes. Super fraaie vangst. 

Erwin Bensbach: “Avondje tussen de vleermuizen die tegen je lijn vliegen en je telkens laten denken dat je beet hebt. Totdat deze snoekbaars erop botste en het echt raak was.” Hahaha freaky shit Erwin en dat rond Halloween 😛

Pedro Van Gaver: “Vorig weekend terug de truc met de spintail. Momenteel werkt deze zeer goed met verrassend veel aanbeten bij het laten afzinken.” Blijft opzienbarend hoe die spintails scoren in deze tijd van het jaar. 

Edwin de Graaf: “Eerste doodaas sessie met m’n zoon en hij pakt een mooie dame. Blij mannetje.” Zo trots als een pauw Edwin en terecht!

John-Patrick Degenhardt: “92 cm op Zweeds kunstaas.” Kunstaas met ondertiteling misschien. Geintje, prachtige vis JP!

Johnny Koekerits: “Geweldige dag met veel 40’ers, 50’ers en deze double hookup van net geen 50’ers.” Insane toppers, wat een dag moet dat zijn geweest. Niet normaal. 

Kenny van den Berghe: “Eerste keer met de kickback rig, en met succes!” Bijzondere rig, moeten wij ook eens mee aan de slag. 

Arjan van Dorp: “Mn maat met een mooie 80’er.” Prachtige vis Arjan, die vang je samen. 

Jaimy Posthumus: “Zeebaarsvissen op z’n best! De beste periode om een dikke baars te haken!” Ahhhh, wat een bak zilver Jaimy. Wij weten dat je ze ook overdag pakt 😉

Serge Sonneveldt: “De ochtend kon slechter beginnen op de boot bij Visgids Harderwijk, dubbel van beide 1.05.” Nee johhhhhh, sommigen vissen heel hun leven voor één zo’n bak. Machtig dit. 

Bob Berg Nieuw: “Pr: 45 cm. Nieuw water en het stroomde pittig aan de Waal, erg content mee en gaf een mega lekkere sport.” Gefeliciflapstaart Bob, Van de rivier hebben ze altijd iets extra’s. Chapeau!

Robin Paap: “Tweede keer dat me dit gebeurt, je neemt haar mee voor de gezelligheid, gaat ze dit doen…” Haha, als het maar gezellig blijft dan ook 😛

Rj Legtenberg: “De eerste keer in donkere uren op jacht naar ‘kastelen’ pakte boven verwachting uit! Naast een aantal fraaie exemplaren mocht ik ook nog met dit prachtexemplaar van 89 cm op de foto. Tevens nieuw PR!” Hoppaaaaa, gefeliciteerd maat! Heerlijk bak!

Carl Smeets: “76cm op een SpinMad.” Een classic voor de blei. Mooi gevist Carl!

Lennard Fransen: “Op één dag zelf 3 meter vissen gevangen, waarvan dit de grootse was (111). Een nieuw PR!  Na het terugzetten ving Reinier Pater er direct één van 114!” WTF ouwe! Wat een sessie hebben jullie gedraaid. Ga je niet snel nog eens meemaken. 

Tiego Seerden: “Leuke snoekbaars op de Westin ShadTeez Slim 27 cm.”  Zo, gevalletje ‘gretig’!  Mooi!

Geoffrey van Oosten: “Leuke doodaas dag met ons STREETFISHING SCHIEDAM groep, mooi aantal gevangen.” Those are the days Geoffrey. Lekker als het in de aantallen loopt. 

 

***Foto van de week***

Baron Prickett: “3 x mijn pr verbroken, laatste vis van de dag was dan echt een “River Monster”. 1 meter 24 cm. Wat een PIKEZILLA!” Nee joh, wat een sessies deze week, met dit als sowieso verhaal van de week. Ongekend. Daarnaast ook foto van de week. Wat een bak, alsof ie schouders heeft deze vis. Wellicht een wat monotone plaat, maar het heeft ook weer wat. Des te meer springt deze beul er uit. Topplaat Baron!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.