Roofmeister INSIDE: Metersnoekbaars(!), verse vangsten & alles, echt alles volgen!

10/06/2024
Roofmeister INSIDE: Metersnoekbaars(!), verse vangsten & alles, echt alles volgen!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Onze video op dinsdag ***

Check dit ongekende gekkenhuis wat vismaten Lau Boom, Luc de Groot en Gijs Haan beleven. Er worden veel vistechnieken geprobeerd en alles lijkt te werken, denk aan shads, twitchbaits, tubes en jerkbaits. Grote baarzen en met name heel veel snoekbaars die in blindere razernij verkeren en zo’n beetje alles explosief aanvallen. Dit alles in de stromende regen, maar dat lijk je dan snel te vergeten.

 


***Vrijdagmiddag video***

In deze video geven topvissers Toon van Ham en Luc Coppens van Westin een inkijkje in hoe zij goede stekken zoeken. Natuurlijk is de fishfinder een onmisbare tool, maar zonder kunnen deze twee legends al zoveel vertellen over wat er onder water gebeurt! Verder veel aandacht voor het vissen met reels en baitcasters. Deze ervaren roofvissers laten je alles zien tijdens een visdag werpen met kleiner kunstaas op snoek, snoekbaars en baars.


 

Alles, echt alles kun je volgen!

Eindelijk weer eens een weerzien gehad met Tim Hakkert & Stein Honders, inmiddels van Abu Garcia en Berkley. Het was te lang geleden en wat zijn deze gasten gegroeid in hun visserij. Een kantsessie om van te watertanden, stay tuned voor de video met dikke snoekbaarzen! Die gaan jullie tof vinden!

Bo heel even voor de camera. Even een paar worpjes met Tim & Stein en hangen. Beljaars… Zucht…

Dan nu aan de vooravond van onze grote jaarlijks terugkerende event, de Yamaha Pro Fishing Cup 2024. Dit gaat me een editie worden met alleen al een recordaantal deelnemende teams. Bij 89 teams stopte de teller. Eigenlijk jammer dat het volledig online is, ik zou ze graag eens op een hoopje bij elkaar zien. Wie weet een volgende editie…

Natuurlijk wordt alles uit de hoge hoed getoverd.

Teams met alle verschillende samenstellingen. Supercool!

De mensen die zich hebben ingeschreven zitten automatisch met alle anderen in een groepsapp en deze barst inmiddels uit zijn voegen met de posts. Supertof om te zien dat iedereen zich voorstelt en laat zien hoe de voorbereiding er uit ziet. Wat een unieke sfeer, hier was het ons en Yamaha om te doen. Een fanatiek potje vissen, maar ook een sociale happening. I love it!

Vorig jaar niet, nu wel. De snoek telt mee deze editie. Het huidige YPFC record snoek staat op 111 cm, gevangen door team Haenen & Warnier in 2021. Dit jaar gaat dat verbeterd worden. 100%

Goed nieuws wat betreft de snoek. Vorig jaar twijfelden we of we Esox lucius mee moesten laten tellen vanwege de hoge watertemperatuur. Toen kozen we het zekere voor het onzekere en hebben we de koning der roofvissen van de scorekaart geschrapt. Dit keer is er geen enkele reden om dat weer te doen, dus snoek telt mee.

De enige roofviswedstrijd waarbij ook zeebaars telt. Die kan zomaar verschil maken in de eindfase. Wie gaat het avontuur aan dit keer.

Inmiddels ontvangen alle deelnemers hun starterspakketten!

En dan de deelnemerslijst. Vader & zoon, vrouw & man, vriend & vriendin en natuurlijk vismaten onderling. Van de meest gedreven tijgers tot degenen die het al cool vinden om mee te doen, deels onder het mom ‘je-weet-het-maar-nooit’. Bootvissers, kantvissers, bellyboatvissers…

We verwachten ook weer hilarische taferelen, alles zal te volgen zijn in ons live blog.

Hardcore visser Luc de Groot staat in de startblokken als hoofdmarshall!

Vandaag had ik contact met mijn amigo Luc de Groot die als hoofdmarshall ingeschakeld is en hij appte mij: “Ik heb er zin in man!” En geloof me, Luc is iemand die elke vrije seconde liever zelf gaat vissen. Dat wil wat zeggen! En ik denk er exact hetzelfde over. Ergens is het toch zo dat maar liefst 89 teams, ofwel 178 roofvissers onder onze hoede alles uit de kast gaan trekken om de mooiste vangsten in te kunnen sturen. Wij zitten er klaar voor.

Een groepsapp die bruist van het leven!

Oefenen, oefenen, oefenen…

Doe jij dit jaar niet mee, dan is het sowieso heel tof om het live blog te volgen. Van minuut tot minuut een live leaderboard, de meest actuele vangsten en wat er zich zoal afspeelt op, langs en natuurlijk… onder water!

 

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde3. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Rajeev Ladi: “Lekker weertje…dobberen op het water en ook nog mooie vissen vangen dag geslaagd!” Those are the days Rajeev, prachtige vis! Prachtige foto!

Jorne van den Dool: “Tijdens een avondje vanaf een krib in de Lek een paar mooie vissen gevangen. Tussen de langs zwemmende bevers door kon deze strijder mijn statisch aangeboden voorntje niet weerstaan.” Ahhhh, wat heerlijk die lange avonden he?! Grijns van oor tot oor en terecht!

Randy Das: “Nieuw PR baars, altijd welkom!” en op die Carolina rig! Wat is dat toch een super effectieve techniek voor big ass baars!

Jeroen Kuitert: “Heerlijk op een stromend watertje midden in een dorpje deze prachtige snoekbaars mogen vangen na een lange stilte.” Mooi hoe zo’n snoekbaars uit het volkomen niets de wereld er anders uit kan laten zien! Heel leuke foto Jeroen!

Freek Janssen: “Gruwelijke aanbeet op nog geen meter water!” Dat moet een explosie zijn geweest Freek! Wat een brute foto!

Said El Felyani: “De kick off van het nieuwe seizoen draait echt op volle toeren, keiharde aanbeten en lekkere aantallen!” Wauw Said! Fantastische plaat met die ondergaande zon en industrie op de horizon.

Philip Du Puy: “Na 32 jaar is het mij eindelijk gelukt om een metersnoek te haken! Deze karpervisser begint dat roofvissen steeds meer te begrijpen en deze vangst smaakt absoluut naar meer!” Zo hè hè, dat mocht tijd worden 😉 Gefeliciteerd met je PR Philip!

Serge Sonneveldt: “Heerlijke rivierbaars die het plugje vlak voor mijn voeten kwam halen.” Ze zijn het mooist als je de aanbeet visueel meemaakt Serge!

Joeri Verhoef: “In een half uur tijd, Tijdens de Predatortour een baars van 50 en 52 vangen… Het kan niet mooier. Dit was de grootste en de mooiste!” Dat is ongekend Joeri en al helemaal tijdens zo’n groot toernooi!

Pedro Van Gaver: “Als je op een stek waar je normaal wat baars kan vangen, geen tik krijgt weet je al snel dat er wat groters in de buurt zit.” Dat vragen wij ons altijd al af… Nu de grote vraag, ving je daarna weer baars? Mooie pike desalniettemin!

Mike Peeters: “Mijn pb verbroken met deze fenomenale 100 cm snoekbaars!  De Westin ShadTeez 12 cm in de kleur Goldrush bleek de ultieme keuze voor deze vangst.” Holy shit Mike, wat een bizarre unit! Super gefeliciteerd. Ook al gunnen we het je, hier zal je niet snel over heen gaan! Next level!

Ayline Roberto:” Na 3 jaar stil te liggen is het bewezen dat roofvissen in je bloed zit… Ons jagersinstinct laat ons niet in de steek deze jagers op het matje te roepen.. Nieuwe wateren, nieuwe kansen. Ik ben die sessie niks te kort gekomen.” Welcome back Ayline en wat een een comeback met deze Esox!

Marcel Vos: “1e keer hengel in haar hand: ‘volgens mij zit ik vast.'” Hahaha, ja, die kennen we maar al te goed. Nu doorpakken voor mevrouw! Het geluk is met haar 😉

gijsmarel_pml: “Voor mij de eerste zeebaars van het seizoen! Vismaat Brett en ik gingen zeebaarsvissen. We vonden een grote school en ze waren klaar om te eten. De avond werd afgesloten met grote aantallen en veel grote vis. Ik heb geen echte grote gevangen, maar de kleinere zijn erg leuk bij licht materiaal!” Lekker Gijs! Dat zijn sessies om bij weg te dromen!

Andres Van Breugel: “Net voor de schemer deze krijger op de dropshot, die hem hard pakte, voordat de zon in het water zakte.” Wauw wauw wauw!

Kenny van den Berghe: “Altijd leuk als je zo’n vis kan landen, flinke beuk op de hengel .De Tioga Fat did the job.” Zooooo mooi als die rugstekel tot het uiterste gespannen staat. Prachtplaat Kenny!

Wat een dikzak voor David Houten en dat in deze tijd van het jaar! Volgende keer graag een korte beschrijving erbij David!

Mats Van Dijk: “Tot nu toe de grootste van het seizoen, 77 centimeter! Gericht op snoekbaars in de polder blijft gaaf!” Snoekbaars in de polder is ons nog nooit gelukt en jij vangt dan even zo’n kneiter. Wauw!!!

Bert Pocquet: “Die grote snoekbaarzen zijn zo verslavend, ik krijg er niet genoeg van. Ook al zou je soms al je haren uittrekken, eer je er eentje kan overtuigen. Dat er nog vele mogen volgen.” Top verwoord Bert, ze kunnen je horendol maken, maar als het eenmaal lukt…

Misha de Jong: “Even een avondje smijten met grote shads op een kanaal. Met maar één aanbeet niets te klagen met zo’n vangst.” Weer zo’n water waar je deze roversoort niet verwacht, maar jij laat het tegendeel zien Misha en dat is knap!

 

***Foto van de Week***

Deze keer was het erg lastig om de Foto van de Week te kiezen. Veel prachtige platen met een betoverende zonsondergang… Wij smelten dan altijd helemaal weg. Maar deze keer doen we het zonder, want deze foto van Freek Janssen konden we niet laten schieten. De Aspius is loepzuiver in beeld, mocht je schubben willen tellen. Mooi ietwat 3D in de lens gedrukt.  En… Altijd weer tof om met waadpak een met de omgeving te worden. Tenminste, dat straalt deze plaat uit! Vakwerk wederom Freek!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

Freek Janssen wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde3. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.