Roofmeister INSIDE: Two tone metersnoek, 50’er baarzen & T-Rex in aantocht!

19/02/2024
Roofmeister INSIDE: Two tone metersnoek, 50’er baarzen & T-Rex in aantocht!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Als Roofmeister Beljaars al snoekbaars gaat vangen, dan moet er wel iets aan de hand zijn natuurlijk. Samen met visgids Herman Schuurman van Shimano vist hij op het Haringvliet. Herman en Sjoerd belanden in de top 3, maar gaan ze er ook met de overwinning vandoor…


***NU TE KOOP***

Eindelijk verkrijgbaar, de exclusieve Roofmeister cap met 98,4% vangstgarantie. Klik HIER.


 

Een T-Rex in aantocht

Ken je die scene nog uit Jurassic Parc, die kiddo’s in de auto en een T-Rex in aantocht? Een glas water op het dashboard en bij elke stap van de dino trillingen in dat glas. Het monster in aantocht. Nou, zo voel ik nu de gesloten tijd naderen.

Tweede op het NKS samen met Herman schuurman, wat een feest. na regen komt zonneschijn, maar andersom???

Net nu ik in ongekende vibe zit. Zelfs Bo kijkt er van op. Beljaars die opeens wel heel erg fanatiek die laatste minuutjes van een visdag wil voltooien. Ik sta er zelf eigenlijk ook van te kijken. Natuurlijk die ontzettend gave tweede plek op het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (zie video boven). Tja, mijn visserij doet het in ieder geval geen kwaad.

Zeeforel op het Lauwersmeer… Deze gaan we heeeeel snel vergeten. 6 uur rijden in totaal, resultaat? Niet te doen.

Zeeforel, de vis van duizend worpen. Voor mij tel ik de snoek daarbij op…

Hier moet ik meteen ook weer een kanttekening, want… Man, man, man, wat loop ik weer te kloten. Zo’n beetje elk vrij uurtje knal ik er op uit. De laatste tijd liefst op snoek. Omdat ik dat in deze periode zo tof vind en… Voor opnamedagen natuurlijk bonus als je weet welke slootjes lopen en welke niet.

Snoek die er vlak op de kant op knalt. De vis gaat als een razende tekeer en schiet los…

Speldenprikjes uitdelen noem ik dat, maar voor Bo is het uitspreken daarvan reden genoeg voor een daverend schatergelach. Want… ik vang ze niet. Heel anders kan ik het niet verwoorden. Ik zie ze volgen, wegschieten, missen, lossen, maar blijven plakken doen ze niet. Altijd weer daarna dat Appje naar Bo: Een X aantal gezien. Inderdaad, gevolgd door een punt. Niks gevangen dus…

De ene sloot nog fraaier dan de andere…

Ook al is het goed zoeken, want veel is nog moddertje bruin.

‘Ik doe het voor de video’, zeg ik hem dan’, ik bewaar ze voor dan. Maar neen, Bo trapt daar niet in. Net toen ik dacht mij met het NKS te kunnen revancheren… En dan nu dit. De eerstvolgende keer hang ik het kunstaas vol met een kermis aan dreggen en willen ze nog niet, dan laat ik zo’n sloot gewoon leeg lopen. Dat zal ze leren.

 


 

20 topvissen van deze week

Horen jullie de vogeltjes al fluiten. Voorjaar toch… Volle bak in aantocht. De vissen op hun mooist en dat zien we terug in jullie vangsten. Prachtig. Thanks voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Robbie Van Gijseghem: “Achter het hoekje in de stroming lag deze te wachten…een knal van jewelste op mijn top.” Prachtig Robbie! Dat zijn nu de plekkies met dat hoge water. 

Jessy Pattynama: “Februari snoeken zijn het mooist. Vol met kuit en klaar voor de paai!” Zo mooi inderdaad Jessy! Dit zijn de mooiste mama’s!

Bert-Jan Bosman: “Naar aanleiding van de video met Herman over spiering aan de dropshot, dit zelf ook eens geprobeerd. En met succes! Mooi signaal in een kribvak net uit de IJsselstroming, gevolgd door een droge tik. Love it when a plan comes together!” Super leuk om te horen Bert-Jan, alle egards natuurlijk voor Hermanus!

Thomas Wending: “Blijft toch mooi om ze hier in Nederland te vangen, mooie sport vis op lekker licht materiaal.” Dus jij was ons voor geweest haha… Wij hebben letterlijk niks gevangen! Goed gedaan Thomas, het is je gegund!

Boaz Oosterom: “Net geen meter op een brok haring.” Net geen meter, maar wel goed dik man! Topvis!

Mats Van Dijk: “Middagje na school wezen snoeken. Met 4 snoeken in 2 uur hoor je mij niet klagen.” Dat zijn prima aantallen en wat je noemt een straatsnoek Mats. Goed gevist amigo!

Robin Paap: “Ik vond het niet nodig om haar te meten, achteraf beetje spijt van…” Geen zorgen Robin. Wij hebben experts er naar laten kijken en ze kwamen unaniem uit op een nieuw Nederlands record! Gefeliciteerd 😛  Nee joh, super vis toch, ongeacht de lengte bijzonder mooie print!

Serge Sonneveldt: “Wat is er mooier dan een jeugdlid aan zijn eerste metersnoek te helpen, nota bene in Sjoerd z’n home town.” Haha, prachtig. Sjoerd zit al met een vergrootglas te kijken waar dit precies is…

Mooie zander in de nacht voor Kenny de Smedt… Waarom noemen ze deze rover toch glasoog eigenlijk?

Jeremy Iseger: “51 cm na een taaie dag maakte deze alles goed!” Dat snappen we volledig. Wat een kanon Jeremy!           

Goran Krnjic: “Na 20 minuten kat en muis spel won kat/cat of muis ? Geen idee, iig weer een mooie cat op de mat!” We gooien er nog een tegenaan Goran: Als de kat van huis is, dansen de muizen… Loze woorden amigo, wat een topvis weer!

Jorrit Boersma: “Gister mijn pr verbeterd. 108 cm en moddervet!” Niet te geloven wat een kolos Jorrit! Next level! Gefeliciteerd!

Nicky Kleine Staarman: “Een mooie dikke kanaal snoekbaars lag te wachten voor het duikertje.” Klaar om aan te vallen. Wat een heerlijke knal moet dat hebben gegeven Nicky!

Jeroen Kuitert: “Langzaam komen de snoekbaarzen naar de ondieptes toe en zo ook deze mooie 72 cm snoekbaars.” Mooie tijden voor de kantvissers Jeroen, maar jij bent nu al baasachtig bezig!

Freek Janssen: “Nu de rivieren weer buiten hun oevers liggen. Nog even over het ondiepe. Deze lag nog op geen 4 meter water.” Man, man, man, wat ben jij on fire de laatste tijd Freek!

Dave Hofman: “Als snoeken zo mooi gekleurd zijn als deze, hoeven ze van mij niet perse super groot te zijn.” Allemachtig wat een schilderij. Een karpervisser zou haar een naam geven. Gaan wij niet doen hoor…

Ensar Vurel: “Mega hoog gebouwde 51 cm baars in de felle zon. Had ik al weinig vertrouwen in, totdat dit bakbeest mijn aasje greep!” Weer solliciteren voor foto van de week… en tja, je hebt ‘m al eens gewonnen… Zucht, wat een bak van een beauty!

Vincent Scharleman: “Vissie van zondag, op de SG Line True Pike.” ‘Vissie’ zegt ie dan. Krokodil man! Next level Vincent!

Chris Meijer: “Een mooie snoekbaars op de dropshot.” Lekker gevist Chris! Die dropshot brengt ons nog te weinig vis…

Dylan Yans: “Zaterdag mijn nieuw pr mogen vangen op de nieuw Fre-Ned van Fishimpact! Een drijvende aasje van amper 7,5 cm. Niet normaal hoe bijzonder die vis was met 2 kleuren !” Scroll een beetje naar onder Dylan 😉

Maxim Vlieghe: “Dikke snoekbaars tijdens het streetfishen, lag op nog geen meter water in de kant.” Ohhhh heerlijk… Dat zijn de vissen die je dan niet snel verwacht man. Wauw!

 

🏆Foto van de Week🏆

Mooi, lelijk zou je hem noemen. Eerder schitterend lelijk. Gewoon prachtig eigenlijk. De uitzinnig unieke pike van Dylan Yans. Nooit eerder gezien! Een two tone en dan ook nog eens flink uit de kluiten gewassen. Een ongekend prachtexemplaar Dylan en alleen daarom al Foto van de Week! Mag gezegd worden dat hij ook mooi op de gevoelige plaat is gezet! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.