Klassieker in een modern jasje – Rozemeijer Dr. Skirt

15/11/2020
Klassieker in een modern jasje – Rozemeijer Dr. Skirt

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Luc de Groot over de Dr. Skirt van ROZEMEIJER! 

Door Luc de Groot

Onvervalste klassieker, de spinner!

Wie is er niet mee begonnen, de ouderwetse spinner… Ik kan me de vangst van mijn eerste snoek nog zo goed herinneren. Een negen jarig jochie die nog drie worpen mocht maken van moeders. De spinner werd langs een rietkantje gegooid en de rest is geschiedenis… De spinner is bij mij in vergetelheid geraakt, reden genoeg om de oude liefde weer op te pakken en de Rozemeijer Dr. Skirt #7 aan de tand te voelen.


Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Dr. Skirt #7
Type product: Spinner
Lengte: +/- 10cm
Gewicht: 27 gram
Diepte: 0-1m
Kleur: Speckled firetiger, speckled hot pike, speckled red head
Bijzonderheden: Rubberen skirt, grof blad
Winkeladviesprijs: 6,99 euro


 

Eerste indruk

Serieuze spinners met een serieuze blik ;P

Toen ze bij me op de mat lagen en na wat prutsen met het plastic van de dreggen te halen, viel het me al snel op dat de kleuren typisch waren voor het merk Rozemeijer. Normaal gesproken word ik vooral aangetrokken tot spinnerbladen die niet geverfd zijn, zodat ze lekker opvallen en goed de zon weerkaatsen met helder weer, de echte ouderwetse dus.

Een groot enkel spinnerblad en een grote skirt. Snoekmagneet incoming!!

Deze spinners waren mooi afgewerkt met een stevige rubberen skirt en een vlijmscherpe dreg, die stevig genoeg is voor de grotere snoeken. Dat kwam goed uit, want het was de bedoeling om ze voor het eerst uit te laten op een van de grote rivieren. Ik had al meteen stekken in gedachten waar ik normaal gesproken goed ving op spinnerbaits, dus waarom zou het niet lukken met deze spinners? Lekker opvallend en door het grote blad maken ze goed kabaal onder water.

De proef op de som

De eerste keer vissen met deze spinners ging moeizaam, het was taai op de stek waar het normaal bomvol snoek ligt. Spinners zijn natuurlijk niet super breed inzetbaar op groot water, ze zijn heel goed geschikt voor de ondiepere platen en kantjes met wat plantengroei hier en daar. Vooral dit slag spinner kan je prachtig vissen op een diepte tussen de 30cm en 1 meter. Ze lopen mooi vlak over de planten heen en draaien al bij een zeer lage snelheid, wat ik erg belangrijk vind. Bij een spinstop dwarrelt ‘ie mooi naar beneden en danst de skirt zeer verleidelijk mee. Qua hengel heb je toch wel een aardig stevige hengel nodig met een sterke molen, het blad is groot en heeft veel weerstand, dus een strakke hengel met een werpgewicht van rond de 40 gram met daaronder een molen in de 3000 serie is ideaal voor deze stukjes kunstaas.

Een strakke hengel met een werpgewicht van rond de 40 gram en een 3000 serie molen is een ideale combi voor dit soort kunstaas.

Het grote water was geen enorm succes, wat ik stiekem al een beetje verwachtte. In de stadswateren en polders komt deze spinner veel meer tot zijn recht. Op een regenachtige middag ben ik naar het water gegaan en in een uurtje tijd lagen er drie snoekjes op de kant. Allemaal niet groter dan 50cm, maar dat mag de pret niet drukken. De spinner heeft zich bewezen op een water waar enorm veel gevist wordt en het zelden gebeurt dat je meer dan twee snoeken vangt.

Grootwater was minder succesvol, maar voor de polder is het een absolute killer.

Voor stadswater is dit aasje ideaal om mee te nemen naast alle jerkbaits, shads en pluggen. De snoeken zien ze een stuk minder voorbij komen en dat kan heel goed in jouw voordeel werken!

 

Aanschaf

Als je Rozemeijer DR. SKIRT #7 even opzoekt op google zie je al gauw meerdere winkels die de spinner in het assortiment hebben voor een heel schappelijke prijs. Het gebruikte materiaal is aardig ‘hufterproof’ als je het mij vraagt en doordat de skirt van rubber is, zal deze spinner met gemak meerdere snoeken op de kant brengen zonder kapot te gaan.

 

Slotsom

Polder en stadswater is een spinner zijn habitat en wordt lang niet meer zoveel gebruikt dan vroeger. Tijd om die klassiekers in een nieuw jasje te proberen!

Vooral voor de mensen die graag de polders en stadswatertjes onveilig maken, is deze spinner echt een leuke toevoeging in de tacklebox. Het is weer net even wat anders dan je gebruikelijke aas en lekker ondiep te vissen. Voor de bootvissers zijn spinnerbaits toch een stuk interessanter, gezien die breder inzetbaar zijn en je toch al gauw op de iets grovere vis wilt vissen. Overal een super leuk aasje om mee te vissen en veel aanbeten uit te lokken! Ik zelf heb er geen grote vis op gevangen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat een kwestie van tijd is… Wat ik zelf nog leuk zou vinden, is als Rozemeijer deze spinner ook fabriceert met een zilveren of gouden blad, zonder verf, dan is het weer een echt ouderwets ‘blinkertje’ waar iedereen mee is opgegroeid…

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Luc de Groot
Geboortejaar:
 1999
Regio: 
Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: 
Snoek en Snoekbaars
Specialismen:
 Allround vissen op de rivier