ROOFMEISTER TOP GEAR #2

12/10/2018
ROOFMEISTER TOP GEAR #2

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 

Door Team Roofmeister

Een gloednieuwe app voor de beurs in Utrecht, inclusief plattegrond van beursoppervlak,  Rozemeijer met een helikopter bait, een low profile reel met hersens en een die snelheidsrecords verbreekt, een potje heilbot knokken in Noorwegen en veel meer in deze nieuwe Roofmeister Top Gear.

fins vakmanschap

Nils Master, een begrip en nu gelukkig weer full power terug in de Lage Landen. Kunstaas dat furore schrijft, keer op keer. Bijvoorbeeld de perfecte jerkbait Dartmaster van 12 cm (68 gram). Makkelijk te vissen en loopt met gemak naar anderhalve meter diep. Spinnend of jerkend gevist danst ze door het water.

Juist die contrasterende kleuren zorgen voor een bom aan attractie. 

Verder voor het voetlicht de wereldberoemde Invincible 25 cm. Of het nu om extreem grote snoek of muskie gaat. De Invincible heeft al vele records doen sneuvelen. Haar speciale bouw in combinatie met een kleine ronde lip, geeft haar een extreme rol met een harde tik in de staart en ze loopt met gemak 5 meter diep.

Check hier de verkooppunten van PREDATORGEAR

Mooi te vissen met zowel hoge als trage snelheden. 

Elk stuk kunstaas wordt getest of het wel goed loopt. 

Hilco van Nuil: Dat Finse vakmanschap, daar zijn wij bij PredatorGear trots op!!!”

BAARS-TOPPER-SET

Iedereen heeft zo wel eens zijn heldere momenten en het merk Salmo is daar geen uitzondering op. Wij van Roofmeister vinden het niets dan geniaal om wat krachte  te bundelen en echte baarsclassics in sets aan te bieden.

Twee Salmo Hornets en een kleine Salmo Slider… What else do you need 😉

slimme reel

Soms denk je dat we in de hengelsport qua noviteiten uitgeput zijn, maar niets is minder waar. Neem een bedrijf als Shimano dat continu op zoek is naar technolofische vebeteringen en noviteiten. Van hun nieuwste innovatie vielen de monden open. We hebben het hier over een computerchip, de zogenaamde I_DC4, die verwerkt zit in de low profile reel, Curado DC.

Artificial intelligence bij low profile reels. Wat staat ons  nog meer te wachten?

Het werpen is geautomatiseerd, we hoeven zelf alleen nog met de vis op de foto? Nee hoor, zo ver gaat het gelukkig niet. Zelf zegt Shimano: “Het ID-C4 remsysteem helpt je om beter te werpen en vermindert de terugslag.”  Ander gezegd zorgt de betreffende chip voor aanzienlijk meer werpcomfort en, heel belangrijk, het maakt het veel gemakkelijker om krachtige worpen te maken zonder dat je pruiken gooit of met onaangename terugslag te maken hebt.

Voor Willem Stolk van Shimano is het een echte uitkomst aangezien hij maar wat graag met klein kunstaas vist.

Tegelertijd is de Curado DC voorzien van de zogenaamde X-Ship feature en is hij net zo geschikt om met groter kunstaas te werpen. Dit tezamen met alle andere features maakt deze druppel reel tot een juweel.

Klik HIER voor video over deze reel en HIER voor uitgebreide informatie over de Curado DC.

Willem Stolk van Shimano:
“Stel het waait en je vist met kunstaas van ca. 10 gram, normaal gesproken ben je dan aangewezen op een molen, met deze Curado DC niet!”

Ideale waadcombi

Nee we hebben in Nederland geen ruige rotskusten, maar genoeg spekgladde oevers, kustlijnen en kanten, zowel op het zoete als het zoute. Denk alleen al aan de Europoort of rivieren met kribben. Het merk heeft een ideale waadcombi voor dit slag visstekken met de Hart Wader Spinning Series 25 S.

Niet alleen van goede kwaliteit, ze zien er ook strak uit!

NIET VOOR JOKER

Allereerst die heel stevige schoenen met in de zolen kleine spikes verwerkt. Daarnaast de waadpakken, die extreem sterk zijn en toch comfortabel te dragen. Altijd handig van die borstzakjes trouwens, waar je je telefoon droog in op kunt bergen. Tot slot loop je niet voor joker met dit pak en zien ze er gewoon cool uit!

Kijk ook eens rond op de Facebookpagina van HART BENELUX.

Spikes in de zolen voor maximale houvast. 

Didier Laroy van Hart Benelux:
“De fashion police zegt er over dat het het mooiste pak is dat we ooit aangehad hebben. Die fashion police is mijn vriendin ;-)”

Voor stormy waters

Lund boten staat er om bekend dat ze goed weerstand bieden aan ruw water. Zo ook de Lund 2075 Pro Guide. De brede spiegel zorgt voor een optimale controle. Verder is er niets aan deze boot dat tekort doet aan de vismogelijkheden, van de visbun tot aan het enorme werpdek. Tot slot niks dan lof voor de ruime opbergluiken voor hengels, kunstaasboxen, kleding, proviand etc etc.

Plug-and-play Lund Pro Guide!

Check dat werpdek!

200 Pk Mercury power! 

Geïnteresseerd in dit model van de Lund, er staat momenteel een erg interessante occasion bij IJsselsport. Een Lund 2075 Pro Guide uit het jaar 2017. Volledig uitgerust, oftewel plug-and-play met oa een Mercury buitenboordmotor met 200 Pk, Pega trailer, Minn Kota fronttroller, accu’s, Hummin Bird fishfinder apparatuur, etc. Kijk snel voor meer info  en klik HIER.

Fauna op de Duitse tour

Vroeger was het haat en nijd met de Duitsers, maar tegenwoordig vinden wij onze Oosterburen een stuk sympathieker. We durven voor Bayern München te zijn tijdens een voetbalwedstrijd, doen mee met het Oktoberfest en noemen de vetste roofviswebsite Roofmeister.

Last but not least vissen we tegenwoordig maar wat graag met het zogenaamde merk Lieblingsköder. Fauna Hengelsport te Raamsdonksveer heeft inmiddels het hele assortiment hangen.

Fauna Hengelspot met het hele assortiment in de winkel van Lieblingsköder

In Duitsland is dit kunstaas al rete-popi-jopi, waarschijnlijk met name omdat de drempel laag is. Ofwel Lieblingsköder heeft het shadvissen op roofvis vereenvoudigd. Geen poes pas, er wordt gewoon duidelijk uitgelegd wanneer welke shad gebruiken, met welk gewicht loodkop en hoe groot de jighaak.  Behalve dat zijn deze Duitse shads gewoon regelrechte killers. Zacht en toch stevig en ideaal afgestemd op onze roofvissen.

Niet voor niets het lievelingskunstaas van menig Oosterbuur. 

Een heel gamma aan kwaliteitsloodkoppen. 

groepsreizen bijna vol

Visreis.nl organiseert volgend jaar 4 groepsreizen naar Noorwegen in samenwerking met verschillende partners en onder deskunidge begeleiding. Zoals je wellicht weet is Noorwegen een absoluut walhalla voor zeevis en worden de pijlen met name op grote kabeljauw en heilbot gericht. Spektakel gegarandeerd.  Geef je snel op, sommige van deze reizen zitten bijna vol!

De Raven Noorwegen Cup in Lauvsnes, Noord-Noorwegen. 

Het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival in Salstraumen tijdens springtij.

Het Fin-Nor Noordkaap Festival in Skarsvag, een locatie die elke visser op zijn bucketlist moet hebben staan. 

Het Fin-Nor Heilbot Festival in Torsvag, tijdens springtij en de targetvis lijkt ons duidelijk 😉

De kruising tussen een plug en een spinner. 

KRUISBESTUIVING

Wat krijg je wanneer je het goede van een plug en een spinner combineert? Team Rozemeijer waagden de gok en kwamen uit met de Propzzz, een plug die aan de achterzijde een propellor heeft. Juist door dit extra blad maakt de Propzzz een trilling in het water die de roofvis niet kent.

Robert Fox van Rozemeijer:
“In mijn ogen is de Propzzz een ware killer voor over de waterplanten en in de polder!!”

Met zijn 10 cm en 23 gram is het een echt allrounder en kan hij gevist worden aan de lichtere spinhengel. Wel een onderlijntje erbij natuurlijk, want dit is echt een allesvanger! De opgegeven diepgang is 40-90 cm diep, ideaal  voor de ondiepere wateren en wanneer de vis hoog jaagt.

Productontwikkelaar Marcel Uljé geeft tekst en uitleg. 

Beelden van de eerste testfase.

wake-up call voor roofvis

Je kent die visdagen vast wel, dat roofvis met geen mogelijkheid over de streep te trekken lijkt. Passiviteit viert hoogtij, bijvoorbeeld snoeken zijn aartslui en komen voor weinig uit hun schulp. Tijd om de boel wakker te schudden dus en Spigg Baits zijn hier meer dan op hun plaats.

Voor als snoek denkt ffies pauze te hebben. 

Kenners zullen de karakteristieke vorm van Spigg Baits wel kennen, met de kromming en het brede core-lichaam. Het is een plug die veel actie heeft, wild om zich heen schudt en met een luide doffe ratel goed zijn aanwezigheid laat merken!

Klik HIER voor de verschillende Spigg pluggen.

Gloednieuw, de Spigg Baits jerkbaits. 

De Spigg Bait is in veel vershillende uitvoeringen te verkijgen. Check HIER.

De Utrecht app

De 17e editie van de Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs zal opnieuw een spraakmakende ‘dolle visdriedaagse’ worden. De grootste hengelsportbeurs van Europa, die dit jaar van 30 november t/m 2 december zal plaatsvinden in de Jaarbeurs, zit bomvol met maar liefst 180 standhouders!

Een heuse Utrecht app met daarop o.a. een plattegrond (nu nog niet in werking, maar in december wel). 

Het laatste nieuws t.o.v. activiteiten op de beurs. 

Een complete, actuele lijst met al de standhouders. 

Was je vorig jaar één van de 18.000 bezoekers, zorg dan dat je ook dit jaar erbij bent en niks mist van de nieuwe activiteiten, demonstraties, speciale beursaanbiedingen, goodiebags of de allernieuwste (2019!) producten. Bestel HIER je tickets met 25% korting en maak direct kans op een mooie visreis!

Elke beursdag van 30 november t/m 2 december 2018 krijgen de eerste 350 kinderen t/m  16 jaar een gratis Mitchell hengel.

Alle bezoekers die voor 30 november een ticket hebben gekocht, maken kans op een Yamaha-boot in combinatie met een Yamaha elektrische buitenboordmotor t.w.v. €850!

Bij het bestellen van tickets maken bezoekers tevens kans op een visreis naar Zweden voor vier personen t.w.v. €2.500. 

RECORDS GEBROKEN

Met de nieuwste versie van de  Abu Garcia Revo Rocket, it’s all in the name, hebben we van doen met de snelste low profile reel qua inhaalsnelheid met een ongelooflijke overbrenging van 10.1:1, zonder dat dat ten koste gaat van kracht en duurzaamheid. De vorige was al zuper schnell, deze Rocket is ongekend.

Niet geheel onbelangrijk. Deze reel kun je winnen met de Roofmeister winactie. Kijk HIER.

De snelheidsduivel in de wereld van low profile reels. 

ENKELE FEATUREs

  • 10+ 1 rvs lagers
  • X-Craftic frame en zijplaten.
  • Carbon Matrix slipsysteem.
  • Rocket gear Ratio.
  • Corrosiebestendig
  • 208 gram in gewicht

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl