Roofmeister TOP GEAR – Alle toppers in de toplaag

09/07/2021
Roofmeister TOP GEAR – Alle toppers in de toplaag

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 

>VANDAAG DEEL I, WOENSDAG DEEL II

 


 

Hoogteverschil in de schaduw

Anno 2021 worden we overrompeld met de nieuwste features in het dagelijks leven, maar ook in ons oh zo kleine, maar toch grote hengelsport wereldje. We kunnen amper de tel bij houden op het gebied van fishfinders, maar één willen wij jullie heel graag meegeven, de Navionics Boating App met Relief Shading.

Waar Google Maps een beeld geeft van het land, gaat de app van Navionics onder water verder en vertelt het ons vissers alles wat we moeten weten over het bodem verloop. Zo kun je zeer nauwkeurig de taluds volgen en de ondiepe platen spotten, maar ook met een overlay in één oogopslag zien hoe de bodem is opgebouwd. Roofmeister Bo Staartjes Is er al een tijdje mee aan de slag gegaan. Klik HIER voor zijn bevindingen. 


 

Rapala aan de top

Rapala is en blijft een dominant merk in de wereld van kunstaas en ook het oppervlaktekunstaas heeft naam geschreven. Neem bijvoorbeeld de De Rapala Skitter Pop. Deze popper beschikt over een schitterende actie, die extra wordt versterkt door de platte voorkant die een luid ‘plop geluid’ veroorzaakt. De Rapala Skitter Pop is voorzien van ijzersterke VMC dreggen en een schitterende ‘Tail Feather’ om het af te maken.


Of wat te denken van de  Rapala Max Rap Walk’N Roll die speciaal voor zeebaars ontwikkeld is. Deze topwater kan op verschillende manieren worden binnen gevist en dankzij de openstaande bek zorgt de Max Rap voor veel tumult op het wateroppervlak. Daarnaast zorgt het speciale ontwerp voor fantastische werpeigenschappen.

 


 

Zomer = meerval

Al sinds dat de meerval in 2012 van de Rode Lijst is gehaald en we er gericht op mogen vissen, heeft Hendrik-Jan Verheij jacht gemaakt op snorremans. En niet zonder succes, hij heeft het spelletje goed in de vingers. Wij mochten een sessie met hem mee en kregen met name uitleg over het juiste gebruik van de fishfinder voor het vangen van Nederlands grootste zoetwater roofvis.

Hendrik-Jan maakt gebruik van de Element unit van Raymarine. Ideaal voor de deze visserij. Voor meer informatie, klik HIER.

Raymarine

 


 

Snoek boven de planten

Wesdijk in Barendrecht is omgeven met woonwijksloten waar nu veel planten staan. Lastig te bevissen op snoek, maar met een topwater kun je hier perfect boven vissen en toch heel goed kans maken. Enkele toppers voor dit werk:

De Savage Gear 3D Snake is gebaseerd op een 3D-scan van een echte slang. De perfecte baby-slangenimitatie, met de meest realistische zwemactie. Het kunstaas zwemt met een wijde S actie op het oppervlak of net onder, afhankelijk aan welke onderlijn je de Savage Gear 3D Snake hebt vastgemaakt.  Klik HIER.

De Savage Gear 3D Suicide Duck is een levensechte imitatie van een jong eendje. Dit oppervlakte kunstaas staat garant voor een waar spektakel. Niet alleen het uiterlijk ook de actie heeft alles weg van een wegvluchtend eendje. Tip: Laat de Snoek de lijn strak zwemmen, voordat je aanslaat voor meer hakingskans. Klik HIER.

 


 

Ondiepe aantrekkingskracht

De planten staan hoog, soms tot aan het oppervlak, maar vaak ook nog net onder het oppervlak. De ideale tijd om met een swimbait aan de slag te gaan!

Spreken we over swimbaits dan komt de Fatal Attraction van Rozemeijer direct in beeld. Bestaande uit 4 delen wat ervoor zorgt dat deze als een soort slang door het water zwemt, een swingende beweging waar menig grote snoek, maar ook snoekbaars niet vanaf kan blijven. Bij de introductie van deze swimbait werd zelfs op de Fair for Lure and Fly nog een 128cm snoek gevangen door Brandmanager Thijs.

Voorzien van vlijmscherpe VMC dreggen van het type 9650, welke bevestigd zijn aan het unieke 360 graden systeem wat ervoor zorgt dat het aantal lossers tot een minimum blijft. De Fatal Attraction is het verkrijgen in een aantal fantastische kleuren. Trol hem, werp hem, deze swimbait vangt op ieder water zijn vissen! Vis hem ook eens strak achter een planerboard, over de planten heen, iets wat vrijwel niemand doet…doe er je voordeel mee.

 


 

Alles en iedereen

Team Warren/Breur ging er met de zege vandoor. Wat een klasbakken!

Onlangs hebben we de Fish Challenge georganiseerd, de wedstrijd voor iedereen. Wij kunnen het wel zeggen, maar des te mooier om te zien dat het in het deelnemersveld terug te zien is. Jong en oud! Maar ook fully equiped bootvissers, bellyboattoppers en jawel, net zo goed kantvissers. Het werd een event met tal van primeurs! Iets om trots op terug te kijken.

Blogs nalezen? Klik HIER voor de finale dag en HIER voor de eerste wedstrijddag.

 


 

Walk the dog in the top

De Megabass Giant Dog X heeft door zijn unieke ontwerp geweldige werp kwaliteiten. Vis dit aasje “walk the dog” binnen op zeebaars of roofblei en geniet van elke keiharde aanbeet aan het water oppervlak. Dit is de tijd om je slag te slaan! De rovers zwemmen nu veel in de bovenste waterlagen. Spektakel gegerandeerd. Klik HIER

 


 

Je kunstaas op haar best

Houd je waardevolle kunstaas mooi en je haken scherp met de Flambeau Zerust Max Crank Bank. Het inventieve systeem van 24 uitneembare cups van de Flambeau Crank Bank geeft vissers snel toegang tot individueel opgeslagen en onafhankelijk beschermd kunstaas.

Doordat je kunstaas apart van elkaar wordt bewaard is er geen risico van onnodig gerommel op het water. Om je favoriete kunstaas roestvrij te houden, is de Crank Bank voorzien van een verbeterd niveau van Zerust VCI-damptechnologie die nu rechtstreeks in de hele doos is geïmpregneerd.

De Zerust-technologie geeft automatisch een onzichtbare, geurloze damp vrij die zich door de box verspreidt en alle blootgestelde metalen oppervlakken bedekt om een ​​beschermende laag te vormen die roest en corrosie gedurende minimaal 5 jaar tegengaat.

 


 

Drijvend & ratelend

De Salmo Rattlin Stick Floating neemt het oppervlakte kunstaas naar een hoger niveau. Door een perfecte balans, vorm en ontwerp heb je de complete controle over de actie van het aasje. De perfecte imitatie van een gewonde aasvis aan de oppervlakte. Ontworpen voor lange worpen biedt dit stukje kunstaas een verder bereik. Bovendien heeft hij een unieke ratel welke onmiddellijk de aandacht van de rovers trekt.


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl