ROOFMEISTER TOP GEAR – Hengels van Salmo & grote roofviswedstrijd vanaf kant

14/06/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Hengels van Salmo & grote roofviswedstrijd vanaf kant

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

 

Hengeldiscount in de toplaag

Dit is de periode van het jaar voor oppervlakte kikkers!

De waterplanten groeien weer als kool! Vervelend? Nee hoor, niet met het juiste kunstaas. De kikkers van Lunkerhunt zijn de meest realistische kikkers in de markt, met ‘uitschuifbare’ benen voor een levensechte imitatie! Makkelijk door de plantenbedden te vissen door het weedless model. De scherpe anti-wier haken en extreem zachte holle body zorgen voor een perfecte inhaking! De kikkers zijn er in 3 formaten en veel verschillende kleuren! Klik HIER.

In verschillende maten verkrijgbaar.


Roofmeister wint Raymarine event

Voor de aardigheid werd het een Raymarine battle. De Hollanders tegen de Scandinaviërs.

Met een lange aanloop was daar dan de Element serie van Raymarine. Een toestel gemaakt door en voor de visser met als ingrediënten gebruiksvriendelijkheid, scherp geprijsd en met name bijna fotografische beelden van de onderwater wereld.

Nederviking Volkmar van Raymarine was van onschatbare waarde voor Team Holland.

Afgelopen week kreeg Roofmeister de vuurdoop op een speciaal Raymarine event in de buurt van Helsinki, Finland. Natuurlijk volop aandacht voor de nieuwe unit en voor de aardigheid een wedstrijdje, die wij op ons naam schreven.  Klik HIER voor een beknopt verslag.

 


Salmo komt met hengels

Bijvoorbeeld de Salmo Slick Slider, speciaal geschikt gemaakt voor het vissen met de Slider en de Sweeper.

Salmo heeft stappen gezet om de ultieme hardbait beleving te creëren door middel van een gloednieuwe hengelserie, speciaal ontworpen voor gebruik met ons kunstaas. De Salmo hengelrange bevat 5 modellen welke een scala aan werpgewichten en toepassingen afdekt, inclusief hengels specifiek voor ons fameuze Hornet en Slider kunstaas.

De Salmo Stick Slider, een uiterst geschikte hengel voor jerkbaits.

 


Rocket science bij Fauna

Rete-popualair kunstaas, nu verkrijgbaar bij Fauna.

Carolina en Texas fans opgelet. Nu bij Fauna Hengelsport volle bak Missile Bits op voorraad. Neem nu die echte killer voor XXL baars, de Missile Baits D Stroyer. Deze softbait beschikt over een schitterende actie en is perfect geschikt voor het vissen met de Texas & Carolina rig. Daarnaast zorgt het geribbelde lichaam voor extra trillingen onderwater, dit i.c.m. de aantrekkelijke flavour zorgt voor een ongekende aantrekkingskracht. De Missile Baits D Stroyer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Klik HIER.

 


 

Good old Trilene

Een goede, betrouwbare fluorocarbon is cruciaal in mijn visserij. Sinds lange tijd geniet Berkley Trilene ongekende populariteit. Roofviscrack Simon Torenbeek: “Al jaren ben ik fan van de Berkley Trilene, zowel op de dunne als de dikke diameters.

Ik gebruik zelf graag de 28/00 voor finesse visserijen en de 32/00 voor het zwaardere softbait vissen. Deze fluorocarbon knoopt fijn en is super slijtvast. Voor het snoekvissen gebruik ik altijd minimaal 1 mm qua diameter.”

 


 

Zoete & zoute molen

De Twinpower XD is ontwikkeld voor zout water vissen. De molen is gemaakt voor ruige omstandigheden met zout water, wind, stof, etc. Dankzij de X Protect technologie is deze molen prima geschikt voor deze zware condities. Hij heeft een extra grote slinger voor extra grip, een extra ‘Heavy Duty’ slip met van carbon gemaakte slipplaten.

Desalniettemin is de Twinpower XD geen typische zoutwater spinmolen zoals de Twinpower SW of de Socorro SW; hij is een stuk lichter van gewicht en beschikt over een zogenaamde MGL rotor. Dit betekent dat deze molen het meest geschikt is voor het relatief lichte inshore vissen vanaf het strand op onder andere zeebaars of bluefish, met klein tot medium kunstaas. Meteen maakt hem dat ook geschikt voor het zoete en met name voor degene die een molen met power willen hebben en een die uiterst duurzaam is. Klik HIER voor verkooppunten.

 

 

Kleinere Slick

De populaire Fox Rage Slick Shad is met 7 cm nu in kleiner formaat verkrijgbaar met misschien wel nog meer aantrekkingskracht. Deze softbait is perfect voor een scala aan visstijlen en –soorten.

Met deze nieuwe maat een 100% killer voor baars.

De Slick Shad creëert zelfs op lage snelheid een subtiele actie. Met de buik- en rug uitsparingen kun je hem Texas riggen, en het kunstaas kan net zo goed aan een jigkop worden bevestigd. In 10 kleuren, inclusief Ultra UV opties.

 


Platinum korting!

Profiteer snel van deze exclusieve korting en geef je visserij een andere dimensie.

In navolging van de uitzonderlijk gedetailleerde SonarChart™ waterkaarten en geavanceerde features, biedt de Navionics Platium+ een nog actueler overzicht met panoramische weergaves (bijvoorbeeld van havens of trailerhellingen), 3D View en het zogenaamde Satellite Overlay. Features die alleen met Platinum+ en HotMaps Platinum producten toegankelijk zijn.

Klik nu HIER en profiteer van maar liefst 20% KORTING.

 


Cinnetic schittert

Momenteel wordt de Efttex georganiseerd in Brussel. Een B2B beurs voor de internationale hengelsport. Ook het merk Cinnetic gaf acte de présence en toonde voor het eerst hun gloednieuwe producten die weldra op de markt zullen verschijnen.

Houd Cinnetic in de gaten zeebaarsliefhebbers. Er komt een super set up aan als we de woorden van crack Mehmet Buyukyilmaz mogen geloven.

Met name prachtige hengels en kwaliteitswerpmolens. Duur? Nope, een beter prijs-kwaliteitsverhouding zul je nauwelijks aantreffen. Volg de FACEBOOKPAGINA van Cinnetic en volg de lancering van deze nieuwe producten. Voor verkooppunten voor Cinnetic, klik HIER.

 


 

Meer fishfinder

Meer beeld en detail krijgen.

Meer zien dan je normaal zou zien met een ‘nieuw’ vertrouwd sonarbeeld van Humminbird. Duidelijke visbogen die we zo graag zien door een nieuwe techniek. Dankzij de sterke signaal- ruisverhouding  krijgen we meer beeld van vis en structuur en minder ruis in beeld. Door het gebruik van een HW (High wide) transducer is het mogelijk om deze sterk verbeterde beelden te zien.

Een brede of smalle straal, het is maar net wat jij voor welke situatie dan ook wenselijk acht.

Je kunt zelfs de keuze maken om een brede straal of een smalle straal te gebruiken. Wat is het verschil? Breed zegt het op zich al. Je krijgt een groter gebied in beeld dan het gebruik met een smalle straal. Werk je liever met een smalle straal dan krijg je weliswaar een wat kleiner gebied in beeld, maar nog scherper en met een dieper bereik.Beide voordelen dus en het is maar net waar jij op welk moment gebruik van wilt maken. Klik HIER voor meer info. Klik HIER voor verkooppunten van Humminbird en Minn nota producten.

 


 

Savage kayak

Makkelijk mee te nemen en je bent supermobiel.

Het vissen vanuit een kayak is niet nieuw meer en in populariteit gegroeid. Savage Gear is daar handig op in gesprongen met de High Rider Kayak. Een supersterke en stabiele kayak, speciaal voor de roofvisser.

Door een kiel een uiterst stabiele waterligging.

Met als grote voordeel dat ie opblaasbaar is en makkelijk mee te nemen. Lengte 3,3 meter, gewicht 20 kilo, meegevelerd worden een reperatiesetje en peddels. Klik HIER voor meer info.

 


 

Workshops kunstaas maken

Hoe vet om zelf je kunstaas te maken? Denk aan het knutselen van hardbaits, spinners, spinnerbaits en zelfs softbaits. Wat nog leuker is? Vissen vangen op je eigen gemaakte kunstaas. Bij Lureparts nu workshops voor het maken van eigen bouw kunstaas.

Leer het zelf bouwen van kunstaas van een 100% crack.

Oscar Wissink is al jaren een begrip in de roofvisserij als het gaat om zelf kunstaas bouwen. Geen creatie is hem vreemd. Hij gaat zijn kennis met jullie delen tijdens masterclass eigenmaak workshops. Dat niet alleen, ook ga je samen met hem het kunstaas in de praktijk testen en hopelijk vang je ook nog een dikke rover op je eigen creatie.  Er zijn meerdere thema’s voor deze workshops. Klik HIER voor meer info en meld je aan.

 


Grootste kantwedstrijd

Houd je vast Roofmeisters, upcoming de grootste kantviswedstrijd van de Benelux. De Wout van Leeuwen – Westin Cup 2019. Dit event zal 1 oktober plaatsvinden en biedt plek aan maximaal 100 roofviskoppels. De prijzentafel? Niet mis met als hoofdprijs een visreis naar Zweden voor 2 personen, aangeboden door Visreis.nl. Daarbij niet minder dan €5.000,- aan Westin prijzen. Binnenkort meer info. Voor vragen kun je alvast terecht bij shop@woutvanleeuwen.nl.

 


Uitzonderlijk veel Marlijn op de Canarische Eilanden

Al 2 tot 3 weken wordt er op Gran Canaria, Tenerife en La Gomera uitzonderlijk veel marlijn gevangen. Vorig seizoen ving Capt. Randy van Cal Rei de meeste marlijnen op Gran Canaria. In totaal konden hij en z’n team 29 blauwe marlijnen releasen.

Andere boten vingen slechts 4-5 van deze roofvissen op een heel jaar. In de laatste 15 dagen ving Cal Rei al 9 stuks en Pedro van Fish On evenaart dit cijfer. Schipper Hafid van Cavalier had in het begin wat pech met veel vissen die tijdens de dril los kwamen, maar ondertussen heeft hij er al 5. Normaal gezien is de piek van het big game seizoen op Gran Canaria in Juli en Augustus, dus dat belooft alvast!

Check voor meer info de boten Fish On, Carl Rei of Cavalier.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl