ROOFMEISTER TOP GEAR – Holle buiken, kreeften & neopreen gemak

05/04/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Holle buiken, kreeften & neopreen gemak

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Critter kreeften

De populariteit van imitatiekreeften houdt aan en terecht. Bij baars en snoekbaars staan ze hoog op het menu en alle reden om ze dan ook in te zetten. Ook het innoverende Fox Rage speelt daar op in met levensechte plastic kreeften, de zogenaamde Critters. Sinds kort ook verkrijgbaar met Ultra UV kleuren. Beschikbaar in de maten 7 en 9 cm.

Met kreeftjes kun je veel selectiever op grotere baars vissen…

 


 

2.000,- Euro winnen

Even twee maandjes op den tanden bijten Roofmeistersch, dan kunnen we weer losgelaten worden. Heb je je al ingeschreven voor  de Shimano Perch League?  Baarsvissers uit de hele Benelux, Verenigd Koninkrijk en Italië zullen strijden om de eerste Perch League Winnaar te worden in hun land. En je hoeft hiervoor helemaal niets anders te doen dan je normaal doet in je huidige manier van vissen.

Het enige wat je hoeft te doen is je vangstfoto te uploaden in de Shimano Predator App en zoveel mogelijk baars te vangen als je maar kunt! Nadat je vangst (vanaf 15 centimeter en meer) is goedgekeurd worden alle punten opgeteld en meegenomen in de regionale scorelijsten. Ook word je vangst zichtbaar in de ‘Top Vangsten’-sectie van de app. De maandwinnaars gaan vervolgens naar huis gaan met hele vette prijzen! Klik HIER.

 


 

Heel veel fantasie heb je niet nodig om te zien om welke vissen het gaat op deze printscreen…

De Raymarine Element is los!

De Raymarine Element, die begin dit jaar werd geïntroduceerd heeft inmiddels zijn weg gevonden naar de vissers! De verwachtingen waren torenhoog en worden nu waar gemaakt in de praktijk. De beelden liegen er niet om. Ook benieuwd wat de Element allemaal kan klik HIER voor meer informatie.

Haarscherp beeld van een school aasvis.

 


 

Drie keer raden waar Simon Torenbeek deze bak op ving 😉

Alle zintuigen geprikkeld

De peddelvormige staart van de Berkley Hollow Belly zorgt voor een brede zwembeweging en maakt de roofvis helemaal wild. Doordat de shad een holle buik heeft is het eenvoudig om de haak te zetten. Bovendien zorgt het voor een levendig uiterlijk wat er in combinatie met de geur van het extreem attractieve Powerbait voor zorgt dat dit aas onweerstaanbaar is voor roofvis. Wetenschappers in dienst van Berkley hebben deze ‘flavour’ jarenlang geperfectioneerd. Zij hebben vastgesteld dat vis het kunstaas door dit wondermiddel 18 maal langer vasthoudt.

Onweerstaanbaar aas voor grote snoek dus ook….

Roofvisspecialist Simon Torenbeek over de Hollow Belly: “De uitbundige staartactie van de Hollow Belly spreekt mij onwijs aan. Juist wanneer ik grote wateroppervlaktes wil afzoeken naar actieve vis, is dit echt een killer!”

 


 

Helpende hand

De meeste Humminbird toestellen zijn  compatible met de Navionics waterkaarten: Navionics+, Platinum+ en nieuwe Navionics updates. Ben jij een fanatiek roofvisser dan kun je je voordeel doen met SonarChart™, ofwel Navionics waterkaarten met gedetailleerde 0,5 meter dieptelijnen, waar je perfect je favoriete stekken mee kunt traceren zoals strakke taluds, of juist glooiende structuren, richels, baarsbergen, etc.

SonarChart™ is feitelijk een integratie van miljoenen sonarlogs, verzameld door ‘boaters’ van over de hele wereld. Het is beschikbaar op compatible Humminbird plotters, waarmee je dan de beschikking hebt over buitengewoon gedetailleerde bodemoverzichten. Klik HIER.

 


 

Duurzame swimbait

De Westin Inline Hypo Teez leent zich perfect voor het trollen op grote snoek. Deze inline swimbait beschikt over een schitterende S-vormige actie, zo weet de Hypo Teez zelfs de meest hardnekkige monstersnoeken te verleiden tot een aanbeet. Daarnaast is de Westin Inline Hypo Teez voorzien van een interne leader, die tijdens de dril naar de boven schuift. Zo blijft de swimbait lang heel! Bestel ‘m HIER.

 


 

Een legende

Een echt stuk all season kunstaas.

De Invincible 25 cm is het parade paard in de collectie van Nilsmaster. Of het nu om monster snoeken of giga muskies gaat… Befaamd is ze wereldwijd. Langzaam of juist up-tempo gevist, het maakt de Invincible 25 niets uit. Dat maakt haar veelzijdig in de seizoenen. In de warme tijd flitst ze met een mooie wiebel door het water. Terwijl ze in de koude tijd haar prachtige slow actie tot haar recht laat komen. De hele grote snoeken zijn vanaf midden juli gek op haar specifieke actie.. Net in de omschakeling van speldaasgedrag naar het grotere aas aanbod.

Specialist Hilco van Nuil met een proefkonijn.

Vis je veel in de koude tijd op dressuurplekken zoals tussen de bebouwing of jachthavens. Dan gaat ze je ook op die plaatsen prachtige dagen bezorgen. Weinig lijn uitzetten zodat ze ongeveer 50 cm boven de bodem zwemt. En op die soms moeilijke stekken. Juist niet bang zijn om tempo te maken. Een parel van een balsa houten kunstaas, compleet met de hand gemaakt. Uren aan Fins vakmanschap… Voor de mooiste visdagen. Uniek. Exclusief. Onverwoestbaar! Klik HIER voor meer info en HIER voor verkooppunten.

Markeringen die het succes van deze plug laten zien… 😛

 


 

SPRO CRX Predator

De CRX roofvishengels staan voor een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. De serie dekt praktisch alle technieken af, van het ultralichte jiggen tot en met het nog net te smijten zware rubberwerk. Voor iedere visserij is er wel een goed passende CRX hengel te vinden! Uiteraard heeft elke hengel de actie meegekregen die matcht bij de beoogde techniek(en). De 30T carbon blanks geven een geweldige respons, waardoor je maximale controle hebt over je presentatie en iedere aanbeet perfect zult doorkrijgen.

De looks en feels van een dure hengelserie, maar dan met een vriendschappelijke prijs!

De eerste ervaringen van gebruikers zijn laaiend enthousiast. Vol ongeloof stellen mensen vast dat goedkoop écht niet altijd duurkoop hoeft te zijn. De CRX hengels voelen aan als luxe hengels vol met duur vederlicht en stijf carbon, toch zijn deze hengels voorzien van een vriendelijk prijskaartje!

Licht van gewicht, strak, maar toch fijne dril eigenschappen; CRX heeft het allemaal!

Ben jij benieuwd geworden naar hetgeen de CRX hengels te bieden hebben? Klik HIER om de hele serie te bekijken. Om de serie compleet te maken zijn er ook CRX molens en reels gemaakt met dezelfde chique looks én prestaties. Een roofvisset om van te watertanden, voor een schappelijke prijs!

Voor iedere (roof)visserij is er wel een geschikte CRX te vinden.

 


 

Kayak kampioen

Vorig weekend werd de eerste Kayakcentre Fishing Tournement gehouden. Maar liefst 79 vissers gingen de strijd met elkaar aan op het Haringvliet om de meeste centimeters aan vis te vangen (er werd gevist op snoekbaars en baars). Neerlans kayakheld Daniel van der Post van Lowrance sleepte de overwinning naar binnen.

Een vast onmisbaar onderdeel op de kayak van Daniel; een Lowrance fishfinder/gps unit.

Daniel van der Post wist de wedstrijd te winnen door maar liefst 556 cm aan roofvis te vangen, dit was 185 centimeter meer dan de nummer 2. Hierdoor is hij gekwalificeerd voor deelname aan het grootse ‘Hobie Fishing Worlds 9’ .

 


 

Werkpaard

Onlangs trok Mehmet Buyukyilmaz van Cinnetic de stoute schoenen aan en zocht het avontuur op Lanzerotte, het werd een doorslaan succes. Hij ving zich op zee onder ruige omstandigheden een slag in de rondte, inclusief grof wild. Zijn Cinnetic Rayforce 4500 molen was zijn beste vismaatje, een werkpaard eerste klas en dat voor die ontzettend gunstige prijs :-). Volg Cinnetic op Facebook, klik HIER.

White trevally op de Atlantische Oceaan. Dan kan je materiaal maar beter van extra goede kwaliteit zijn.

 


 

Neopreen gemak!

Veilig op transport…

Hengels, je hebt ze in alle soorten en maten en veelal zijn ze 2-delig. Ga je een dag vissen dan heb je meestal 2 tot 3 of zelfs meer hengels bij. Op de weg er naar toe rij je over verkeersdrempels, zandwegen en af en toe moet je ook nog eens hard remmen omdat je voorganger weer eens niet zat op te letten. Je doet je kofferbak open en daar ligt het dan, een wirwar van hengeldelen en lijnen die in elkaar zitten.

Wat je voorganger ook doet 😛

Daar is een simpele oplossing voor, met de Rozemeijer Rod Bands incl D-Ring is dat verleden tijd. Deze neopreen bands (2 stuks in een verpakking) wikkel je om de bovenkant en de onderkant van de 2 hengeldelen en ze zitten stevig bij elkaar.  Mocht je slechts 1 hengel meenemen en je hebt een schouderband, klik deze dan aan de D-rings en je kunt je hengel ook makkelijk aan je schouders meenemen, ideaal toch?!

Check de onderstaande video voor nog zo’n handige Rozemeijer tool. 

 


 

Zorg voor meer doorzicht in het wateroppervlak.

Niks meer missen

Polaroid zonnebrillen zijn voor sommige vissers nog steeds geen toegevoegde waarde, maar echt, ze kunnen je visdag redden. Met name vanwege het feit dat ze de hinderlijke schittering op het water wegnemen en jij dus veel meer doorzicht hebt. Zonde als je polaroidloos een dikke volger op je kunstaas mist en weer verkast naar een andere stek… Bekijk het enorme assortiment dat Raven Hengelsport momenteel beschikbaar heeft. Klik HIER.

Tientallen verschillende modellen. Make your choice!

 


 

Forelpakket

Voor diegenen die eens willen knallen op het Oostvoornse Meer, het brakwater gebied onder de rook van de Europoort waar gigantische salmoniden huizen. Deze Salmo Minnows van 5 cm zijn daar ware killers. Prima voor het afzoeken van grote gedeeltes en onweerstaanbaar voor de forellen. Wel even de dreggen vervangen voor een enkele haak. Ook lekker mee te nemen op vakantie, mocht je in de buurt vertoeven van een beekje of riviertje…


 

Pestkopbijter

 

Met de BullyBite van Westin is het gedaan met de pestkoppen 😉 Deze plug heeft een zeer wijd uitslaande, agressieve actie en daarbij een lage-frequentie ratelgeluid. Onweerstaanbaar voor feitelijk iedere rover die het wellicht eerder uit agressie pakt dan uit aasdrang. Perfect monotoon te vissen en zelfs met kleine jerks, vergeet vooral niet de spinstops af en toe in te lassen.

 


 

Zware tijden

Om jullie door de zware tijden van de gesloten tijd te helpen heeft Kunstaasoutlet de ‘Closed Season Sale’ geopend.  Extra kortingen op A-Merken softbaits, pluggen, jigheads en lijnen!! Neem snel een kijkje en kom zeker terug want we voegen op regelmatige basis nieuwe artikelen toe aan onze ‘Closed Season Sale’. Denk aan: Relax Kopyto Crawfish van 2,99 voor 1,99 (33% korting!) Z Man HeroZ 10″ van 11,99 voor 8,99 (25% korting) Shimano Utegra Fluorcarbon van 10,00 voor 5,00 (50% korting!) Klik HIER.

 

 


 

Nieuwe olietechnologie

Mercury Marine kondigt met trots de beschikbaarheid aan van zijn nieuwe halfsynthetische 10W30-olie voor 4-taktscheepsmotoren. Deze olie is een aanvulling op de huidige bestaande 4-taktmotoroliën van Quicksilver, die eersteklas motor- en corrosiebescherming bieden voor alle 4-taktscheepsmotoren.

Voor deze beauty’s toch niks dan een goede verzorging? 🙂

De nieuwe olie is toonaangevend qua bescherming tegen slijtage, wrijving en corrosie voor alle Mercury/Mariner-buitenboordmotoren en bezit geavanceerde corrosieremmers die beter presteren dan concurrerende producten en de FC-W®-normen. De speciaal ontwikkelde formule beschermt uw motor tegen de agressieve omstandigheden op zee, maar ook tijdens periodiek gebruik en bij opslag buiten het seizoen. Deze nieuwe scheepsmotorolie is NMMA FC-W ®-gecertificeerd en is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 l, 4 l en 208 l. Klik HIER.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl