Snoekbaars feest met Thimon Dokter – ***Roofmeister video***

15/11/2018
Snoekbaars feest met Thimon Dokter – ***Roofmeister video***

Rond deze tijd vindt er elk jaar een bijzonder fenomeen plaats. Dan trekt snoekbaars vanaf het IJsselmeer stroomopwaarts de IJssel op. Samen met Thimon Dokter trok Roofmeister naar de IJssel bij Kampen om die glasogen te onderscheppen.

Door Team Roofmeister

Thimon is van origine karpervisser, maar heeft zich sinds enkele jaren gespecialiseerd in roofvis. Wij besloten met hem al verticalend eens polshoogte te nemen van die massale snoekbaarstrek.

Nee, de echte beren hoef je dan niet te verwachten, maar dan nog was het dikke fun met onwijs agressieve monstertjes van rond de 40 cm met af en toe een leuke uitschieter. Volgende week woensdag nog een korte nabeschouwing over deze sessie. 

SJOERD BELJAARS

Veelbelovende signalen op het display van de Raymarine fishfinder. 

Echte schobbejakken die verwoestend hard op de shads duiken. 

De IJssel bij Kampen, de snoekbaars is nu weer verder getrokken en leuk te vermelden is dat we recent met Jouke Jansma van Daiwa getracht hebben ze verder stroomopwaarts te vinden. Met succes! Wordt vervolgd. 

testcase shimano hengel

Een tijdje terug kregen wij van Shimano een paar hengels uit de gloednieuwe Yasei range opgestuurd om aan de tand te voelen. Dat inclusief een verticaalhengel. Deze dag met Thimon was natuurlijk uitermate geschikt om de proef op de som te nemen. Lees HIER het testverslag.