Dit heb je nodig voor het vangen van grote baars – Tips van Luc Coppens, Hendry Vis en de VisTD

22/01/2021
Dit heb je nodig voor het vangen van grote baars – Tips van Luc Coppens, Hendry Vis en de VisTD

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema de nodige producten voor het vissen op grote baars.

 


 

Lichte krachtpatser

De originele Concept Z deed de industrie opschudden met zijn baanbrekende CZB-technologie. De grens van design, engineering en materialen naar voren duwen, daar draait het bij de Z om.
De nieuwe Gen II Concept Z SLD stelt niet teleur, het begint met het nieuwe SLIDE magnetische werpsysteem dat je in staat snel en soepel te kunnen werpen.

Optimaal opgewassen voor met het met de wind mee werpen, maar net zo goed er vol tegen in. Pitch, flip of standaard, je kunt het allemsaal instellen met de Low-Friction Centrifugaal remmen. In het nieuwe, solide Cast Iron Carbon frame en zijplaten zijn Zero Corrosion CZB-lagers en een Advanced Polymer-slipsysteem geplaatst. Al met al een reel die hoge ogen gooit.

De nieuwe Concept Z van 13Fishing is verkrijgbaar bij Team Outdoors

 


 

Westin kreeft

De CreCraw Creaturebait van Westin is een dodelijke creature bait voor actieve baars die op zoek is naar een gemakkelijke maaltijd, de Westin CreCraw is deels crawfish, deels creature. Bovenal bewegen de zwemmende klauwen onafhankelijk van elkaar en beginnen ze actie te creëren zodra het aas het water raakt. Ondertussen creëren fladderende tentakels en benen een levensechte actie die de baars in een grote hap plaagt.
Het brede profiel zorgt ervoor dat de CreCraw voorspelbaar in het water zwemt en ongewenste rotatie vermijdt, terwijl haaksleuven in de rug en buik het optuigen een fluitje van een cent maken.

De Westin CreCraw is beschikbaar in 4 kleuren, en verkrijgbaar bij Het Loze Vissertje.

 


 

Finesse hengel voor de C-rig

Afgelopen najaar gingen we op pad met Lennard Ringnalda. Het doel was grote baars van de rivierplas. Een groot deel van de dag viste Lennard met de Carolina Rig. De hengel die hij hiervoor gebruikte was de Shimano Yasei LTD Perch Finesse softbait.

Deze hengel is het beste van het beste voor de roofvisser. Er is gebruik gemaakt van de allerbeste Japanse ontwerptechnologie om tot een unieke high-end hemelserie te komen. Niet alleen voor de baars, maar ook voor snoek en snoekbaars!

Klik HIER voor meer informatie of om de hengel bestellen. 

 TIP VAN DE EXPERT> Stektips van Luc Coppens

Het vinden van grote baars in de winter is niet altijd eenvoudig. Soms vinden we ze op grote ondiepe vlaktes en plateaus waar her en der in de winter nog wat planten restjes op staan. Soms liggen ze meer bij structuren in de buurt van ondiep water, voornamelijk harde structuren lijkt baars echt te waarderen. Vind je mosselbanken, steenstort, kiezels of iets wat hier op lijkt dan heb je een goede kans dat het bingo is.

Bovendien speelt ook de waterkleur een grote rol. Ik ben er nog steeds niet achter of baars zijn lieveling stek verlaat als het water ineens troebel wordt door bijvoorbeeld veel inkomend en bruin rivierwater. Of dat ze daar in de buurt blijven en gewoon een tijdje moeilijk vangbaar zijn tot het water weer opklaart. Ik denk het laatste.

Het water is troebel, wat doet de baars? Trekken ze weg?

Dit vermoed ik omdat er anders op de geringe plaatsen waar nog wat helder water overblijft extra veel baars zou moeten zitten, maar dat heb ik nog niet meegemaakt.  Echter ik vis veel op het Volkerak, Hollands Diep, maar ook op de bekende en minder bekende rivierplassen. Wat mij de laatste jaren enorm opvalt is dat baars zich veel minder stekkerig ophoud. Daar waar ik bijvoorbeeld 2 jaar geleden met zekerheid baars kon verwachten is dat vandaag de dag helemaal geen zekerheid meer. 

3D echo onder water

***Lowrance revolutie*** Gloednieuwe ActiveTarget Live Sonar

 

Voor het pelagisch vissen op grote snoekbaars en dito snoek wordt al met de regelmaat van de klok gebruik gemaakt van live sonar beelden. ‘What you see is what’s happening’, misschien wel de beste manier om het te omschrijven. De onderwaterwereld is feitelijk een grote 3D echo op je display…

Met het de zogenaamde ActiveTarget Live Sonar kun je op verschillende manieren de onderwaterwereld in beeld brengen. 

Veel minder zien we men gebruik maken van deze technologie voor het vangen van grote baars, maar net zo goed kan het daarvoor ingezet worden. Er zijn al verhalen van vissers die urenlang een grote school baarzen kunnen volgen en op die manier super effectief kunstaas kunnen  voorschotelen. Dat moet toch niet lang duren voordat er veel meer vissers mee aan de slag gaan?

De ActiveTarget Live Sonar, compleet met black box module en transducer, kost €1.655,00 (ex. btw). Meer informatie over ActiveTarget, HDS LIVE, Elite FS of het volledige assortiment Lowrance producten vind je HIER.

 


 

Sicke range

Na bijna 2 jaar van ontwikkeling is de Berkley Sick range op de markt gekomen. De range is ontworpen om inzetbaar te zijn in elke situatie en iedere Europese baarsvisser kan er mee aan de slag! Bovendien is al bewezen dat de Berkley Sick range garant staat voor geweldige vangsten.

Simon Torenbeek over zijn vangsten met de Sick Swimmer: ‘Tijdens de ontwikkeling van de Berkley Sick range kwam ik op het punt dat de productie mallen klaar voor gebruik waren. De eerste gietsels uit deze mallen moeten natuurlijk getest worden om te zien of ze net zo zwemmen als de eerdere prototypen waarop de mallen gebaseerd worden. Tijdens een testdag samen met pro staffer Jelle de Jong bevestigde onder andere deze prachtige 45+ baars dat de actie perfect was en ik kon alles goedkeuren voor de productie van wat nu in de winkels ligt!

De Berkley Sick range is een serie van 6 soorten softbaits, klik HIER voor meer info!

 


 

In de TI Pro hengel range heeft Fox Rage enkel geschikte hengels voor de baars visserij. Deze hengels vormen het hoogtepunt van de Fox Rage ranges, waarbij hoogwaardig design, attractieve styling en kwaliteitscomponenten samenkomen, en een sublieme kunstaas-viservaring opleveren.

De nieuwe Fox Rage Prism X molenrange biedt enorm veel mogelijkheden tegen een ongelofelijke prijs, ze zijn de perfecte partner voor dePrism X hengelrange.

Een slanke zachte shad die een grote impact levert in een subtiel ontwerp. De Slick Shad is perfect voor een groot aantal visstijlen, situaties en vissoorten en zorgt zelfs bij lage snelheid voor een subtiele actie. Uitsparingen op rug en buik maken een Texas rig mogelijk, of het kunstaas kan aan een jigkop worden gemonteerd.


 


 

Ready2Go!

Wat een opkomst heeft de C-rig (Carolina-rig) meegemaakt! Overgevlogen vanuit de USA, en nu wellicht dé manier om die 50+ baars te vangen. Maar hoe makkelijk het ook klinkt, er komt veel kijken bij deze visserij. Allerlei termen komen voorbij, offset haken, bullet weights, creature baits, waar te beginnen? Om al die onzekerheden te tackelen heeft Rozemeijer nu kant en klare Carolina-rigs uitgebracht!

Bullet Leader:  Dit is de eerste stap van de Carolina-rig en verkrijgbaar met een 7gr bullet of een 10gr bullet weight. Voorzien van een swivel waarmee je hem aan de hoofdlijn kunt knopen (of je knipt deze eraf en doet een FG knoop). Er zitten 2 stuks op een foam rolletje.

Offset rig:  Deze bevestig je aan de Easy snap van de Bullet Leader. De Offset rig is te verkrijgen met een #2 en #1/0 VMC haak. Bevestig je creature bait op de haak en je bent klaar voor de Carolina visserij. Er zitten 2 stuks op een foam rolletje.

Om ervoor te zorgen dat ze niet door je tas heen slingeren zijn de foam rondjes zo gemaakt dat ze makkelijk in de Rig & Leader Spool Box passen, daar is over nagedacht!

 TIP VAN DE EXPERT> Hendry Vis over harde bodem

Een prachtige baars gevangen op de 9 cm B-ass shad in de kleur Ghost. De shad voorzie ik van een 4-street 7 gram tungsten jighead met 3/0 haak. Grote baarzen liggen vaak in de buurt van harde bodemstructuren.

Dit exemplaar lag op een bult met stenen en mossels. Meestal probeer ik dan eerst een actieve aanpak met bijvoorbeeld een shad op een jighead en daarna schakel ik over naar finesse technieken zoals een dropshot of Carolina rig. Deze baars lag al na een paar worpen in het net. 

Mosseltjes in beeld

Er zijn de nodige ingrediënten voor een goede stek voor baars. Een daarvan is toch de aanwezigheid van mosseltjes. Opeenm of andere manier trekt dit kleine organisme aan en daarmee ook kreeftjes en visjes. In hun kielzog de mooiste rover van onze wateren.

Check hoe haarscherp de bodemstructuur in beeld komt.

Met een traditionele fishfinder zijn mosseltjes lastig te vinden, maar thank God there’s the Element unit van Raymarine. Met zeer  hoge resolutie beelden wordt de wereld onder water haarscherp weergegeven. Het is zelfs mogelijk om te herleiden om welke vissoort het gaat bij het zien van de vissignalen. Gebruik de functie SideVision en de bodem wordt aan weerskanten van je (belly)boat uitgeklapt. Inderdaad zelfs het relief van de bodem is nu te zien en liggen er mosseltjes dan kun je dat goed zien aan het hobbelige profiel.

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Hét baarswater van Europa

Gebruik alle nieuwe attributen en kom baarsvissen op het Haringvliet. Het Haringvliet staat misschien wel bekend als het beste water voor grote baars in Europa. Verspreid over het gehele Haringvliet komen baarzen voor. 50’ers zijn meer regel dan uitzondering. Vang jij de grootste? Ga samen met je favoriete vismaatje of met een ervaren visgids op pad en blijf overnachten bij Resort Città Romana.
Resort Città Romana is een luxe vakantiepark in Hellevoetsluis op steenworp afstand van het Haringvliet. Na een lange dag op het water kom je hier heerlijk tot rust!


De ultieme visboot

Met een gewicht van slechts 230 kilogram is de compacte, 4,51 meter lange Linder Sportsman 445 CATCH superlicht, maar toch ongeëvenaard sterk. Dit is te danken aan de speciale bouwmethode van twee schaaldelen die in de kielstrip tot een onverwoestbaar geheel worden samengebracht. Linder maakt hierbij gebruik van speciaal, 100% recyclebaar vliegtuig aluminium.

Dit zorgt ervoor dat de boot ongekend snel in plané komt en bovendien extreem zuinig omspringt met brandstof. Mocht de barometer ongemerkt snel dalen en een even snelle terugtocht is geboden? Geen nood, de Linder Sportsman 445 CATCH beschikt over uitstekende vaareigenschappen die borg staan voor een veilige trip.

De Linder Sportsman 445 CATCH is standaard voorzien van een comfortabele stuurconsole, voor- en achter een visdek, ruime opberg gelegenheid voor visgerei en accu’s, een automatisch bilgepomp, diverse 12V voorzieningen en een zwemtrap. Daarnaast profiteert de veeleisende visser van talloze handige zaken als een slipvaste vloer van traanplaat en veilige voet- en handrails. Daarnaast is standaard voorzien in kant-en-klare montagevoeten voor de optioneel leverbare, opvouwbare visstoelen. Uiteraard biedt de Linder Sportsman 445 CATCH meer dan voldoende werkruimte om comfortabel de mooiste vangsten te kunnen doen.

Bekijk de website van Yamaha Pro Fishing voor meer info over deze of één van de andere boten uit het assortiment.  

Klassieke crankbaithengel

De Fenwick HMX Crank zijn heerlijke klassieke roofvishengels, bij velen wel bekend. Deze Crank serie kenmerkt zich door het bijzonder lage eigen gewicht, cork split handle, fast tapared japanse Fuji ogen en bijzondere gevoeligheid. Speciaal voor het vissen met lichter kunstaas is de Fenwick HMX Crank Cork serie een genot om mee te vissen op baars, snoek, snoekbaars en roofblei.

Eigenschappen:

 • Lengte: 244 cm
 • Werpgewicht: 3-15 gram
 • speciaal voor het vissen met crankbaits
 • Japanse Fuji ogen
 • Fast tapered
 • Fuji reelhouder
 • Hoogwaardig kurk afgewerkt
 • Split handle
 • Bijzonde laag eigen gewicht
 • Hoogwaardige crosswrap carbon
 • Zeer slanke blank
 • Extra gevoelig
 • Toch zeer strak

De HMX Crank en andere roofvishengels van Fenwick zijn verkrijgbaar bij Wesdijk.

 TIP VAN DE EXPERT> Te diep op baars

Een voorzichtige schatting, maar wordt er nu op baars gevist, dan zal het kunstaas veelal op of tegen de bodem aangeboden worden. Niks mis mee, daar worden ook veel en grote baarzen gevangen. Toch noemen we baars te snel in één adem met snoekbaars. Baars kan (bijna) net zo goed hoger in het water hangen, al helemaal op helder water.

Het gevolg? Het kan dan zomaar zijn dat je met je shad, Carolina rig of Ned rig onder je target vis doorvist. Stel, de baars ‘hangt’ een meter of zelfs meer boven de bodem, weinig kans dat ze jouw kunstaas opmerken. Daarom kan het zeker geen kwaad om een stek nog eens met een twitch- of crankbait te bestoken in de middenlaag, wanneer je de stek uitgekamd hebt op de bodem. 

Favoriete Rapala plug Pieter-Bas

Rapala Shadow Rap Shad Deep 9 cm (diepgang 1,5 tot 1,8 m). Wat mij betreft de beste beste Rapala plug om dikke winterbaarzen vanaf de kant te belagen. Door zijn iets mindere diepgang loopt deze niet zo snel vast in het talud. Hij gooit een goed eind weg en heeft een heerlijke onvoorspelbare actie.

Als je hem pauzeert zal hij langzaam naar het oppervlak drijven wat op sommige moment onweerstaanbaar is. Deze moet jij eigenlijk altijd in je tacklebox hebben als je achter de grote winterbaarzen aan gaat. Spoedig op Roofmeister een top 3 van Piet-Bas zijn favoriete Rapala twitchbaits voor grote baars.

Klik HIER om deze topper te bestellen.

 


 

De veelzijdige Megabass Vision Oneten

De Megabass Vision Oneten FW is de meest veelzijdige plug op de markt. Door zijn unieke ontwerp is de Oneten enorm ver te werpen. Vis deze plug twitchend binnen, of recht toe recht aan en sta versteld van zijn vangkracht. Deze plug loopt maximaal één meter diep en is een echte top plug voor o.a. de baars.


 

Zijdezacht & geruisloos

De Smoke Braid Jigging Line van Quantum is een in Japan geproduceerd zijdezachte lijn, gevlochten uit acht fibers die als boter door de geleideogen loopt en die daarbij absoluut geruisloos is! Bovendien heeft de lijn een vrijwel rond profiel en een buitengewoon hoge trekkracht. De kleur ‘Sight Yellow’ is onder alle lichtomstandigheden goed zichtbaar. Beschikbaar in diverse treksterktes, wordt geleverd op 150 meter spoelen.

De Quantum Smoke Braid jigging line is verkrijgbaar bij Visdealshop.

 


 

Baarsklassieker met een ratel

De Hornet is sinds de start van Salmo niet meer weg te denken uit het assortiment. Sinds 1995 zit deze topper al in het assortiment, en wereldwijd worden er miljoenen van verkocht. Iedere dag weer brengt deze als kleine plug weer vissen op de kant of in de boot.

De plug heeft de naam om de hardst werkende kleine plug te zijn. Zijn zeer nerveuze actie heeft al ontzettend veel rovers opgeleverd voor vele vissers in tientallen verschillende landen. De Hornet is er maar liefst in 6 verschillende maten (2, 3, 4, 5, 6, 9 en 4,5 cm) en dan ook nog eens in zinkende en drijvende en extra diep duikende uitvoeringen. Voor ieder wat wils. Klik HIER.

 


 

De ideale basislaag

De winter is de perfecte periode om achter de grote baarzen aan te gaan. Niets is dan zo vervelend als vroegtijdig naar huis gaan omdat je niet goed gekleed bent. Een goede basislaag is van essentieel belang om het niet koud te krijgen tijdens de wintermaanden. De Thermal3 Pullover van Geoff Anderson is de ideale basislaag en is comfortabel om te dragen. Het fleerde heeft een hoogpolig constructie, is ademend en reguleert de kernwarmte dankzij de verhoogde vezelstructuur.

Check de website van Geoff Anderson voor meer info over deze pullover of één van de andere kledingstukken.

 


 

Next level vislijn bij WOUT

Bij Wout watertanden ze met deze gloednieuwe vislijn. Een topkwaliteit Japanse 8-strain gevlochten PE lijn. Dankzij de speciaal geselecteerde synthetische vezels en het gepatenteerde, schuine WX-fiber, word een super dunne en uitzonderlijke sterke, slijtvastheid verkregen. Ideaal voor diegene dit iets meer wil en verwacht van een lijn. 200 meter per spoel.

Klik HIER voor meer informatie of om deze lijn zelf te proberen.

 TIP VAN DE EXPERT> Coppens over rust

Het vissen op baars is extreem populair geworden en ik zie duidelijk een evolutie, topstekken worden dagelijks bevist en de baarzen gaan volgens mij deze stekken ook mijden. Het is moeilijker geworden, want als je bijvoorbeeld op vrijdag of zaterdag gaat vissen is de kans heel groot dat er iemand al een paar dagen heeft lopen raggen op die stekken.

Het is druk op de gekende baarsstekken en dat gaat niet snel rustiger worden…

Ik ben er zeker van dat goede stekken na een goede visbeurt weer de nodige rust nodig hebben om op te bouwen. En deze tijd is volgens mij niet te onderschatten. Krijgen deze stekken niet een paar weken rust dan worden er slechts enkele vissen gevangen op zo’n stek en dan geraakt die niet terug opgebouwd. Met uiteindelijk gevolg dat de baarzen deze stek massaal gaan mijden en zich voor een periode gaan ophouden op stekken waar wij ze net niet verwachten.

Zo heb ik deze winter verdacht veel baarzen gevangen op stekken waar helemaal geen uitgesproken kenmerken te zien waren. Slechts enkele mosseltjes en plantjes waren genoeg om deze vissen daar te laten vertoeven, alleszins niks op de side scan op diepte meter te zien waardoor veel vissers er voorbij varen, en de vissen dus rust vinden. Deze stekken kwam ik dan ook per toeval tegen door lange driften te maken en ondertussen te werpen. Dus het is moeilijk om te zeggen: ‘Vindt dit en dat en je gaat baars vangen!’. Ik kan hier topstekken noteren waar momenteel niks te vangen is , overbevist ! Houd een water in de gaten en daar waar veel gevist wordt is zeker geen garantie om goed te vangen, vaak integendeel. Zoeken is een onderdeel waar ikzelf en mijn vismaten zeer veel tijd insteken. Dikwijls met magere vangsten na een dag zoeken maar dikwijls met zeer veel voldoening als er uiteindelijk gevonden wordt. 

Beestachtige bellyboat

Om een extra dimensie aan je baarsvisserij toe te voegen, kun je ervoor kiezen om de baars te belagen vanuit de bellyboat. Een bellyboat geeft je de vrijheid om op elk water aan de slag te gaan, ook als de kanten niet begaanbaar zijn of wanneer er geen trailerhelling is voor een normalen visboot.

De Beast Bellyboat van Abu Garcia is geschikt voor alle condities op het water. De opblaasbare stoel heeft een extra dikke zitting, zodat je altijd hoog en droog op het water blijft liggen. De duurzame en afneembare tassen van de Beast bellyboat zijn voorzien van een mooi afgewerkte ingang om de bedrading van een visvinder en accu netjes weg te werken.

De Abu Garcia Beast bellyboat is verkrijgbaar bij Het Loze Vissertje.

 Ode aan aluminium

Op zoek naar een hoge kwaliteit Aluminium visboot voor een vaste lage prijs? EBBM is leverancier van aluminium visboten. Met hun brede assortiment aan Marine Fish Range aluminium boten bieden zij voor iedere wens een passend aluminium boot, variërend van 4 m tot 5 m. Tevens kan EBBM alle Marine boten thuis bezorgen.

Aluminium is een bijzonder metaal wat zeer gewaardeerd word om zijn functionele eigenschappen. Het meest wezenlijke kenmerk van aluminium is dat het een ander oxidatieproces kent dan gewone metalen. Het oxideert wel, maar dit proces stopt. Het vormt als het ware een gesloten laag waardoor het oxidatie-proces tot stilstand komt. Hierdoor hoeft je nooit meer je boot te schilderen. Een aluminium boot is ook veel lichter (gemiddeld 60%) dan een stalen boot, hierdoor zijn aluminium boten zeer geschikt om op een trailer achter de auto te vervoeren.

De voordelen van een aluminium boot op een rij:

 • Na een beschadiging hoeft aluminium niet geplamuurd te worden – aluminium beschermt zichzelf.
 • Onder water is geen antifouling nodig.
 • Er is geen beschermende verflaag nodig.
 • Dankzij de lage onderhoudskosten hebben aluminium boten de laagste ‘cost of ownership’.
 • Op het aluminium is relatief weinig vuil zichtbaar (vergelijk het maar met wit polyester).
 • Aluminium is recyclebaar, de aluminium boten dragen op termijn niet bij aan de plastic afvalberg.
 • Aluminium boten kennen een relatief hoge restwaarde.
 • Aluminium is zeer licht. 

Wadend op de rivierplas

Het gebruik van een waadpak kan de baarsvisserij een stuk makkelijker en leuker maken. De waadpakken van Spro zijn op dit moment de beste op de markt. De prijs-kwaliteit-verhouding van het Spro Neoprene Waadpak 4mm met PVC Laars is zo goed dat iedere visser er een zou moeten kopen. Dit Spro Neoprene Waadpak 4mm heeft het dikste en stevigste materiaal om het pak 100% waterdicht te maken.

Doordat de Spro Neoprene Waadpak 4mm PVC laars iets dunner is, is het een perfect pak voor op warme dagen. De Spro Waadpakken zijn extra soepel gemaakt zodat lange dagen in het water niet vermoeiend zijn. Om de zwakke plekken in het Spro Neoprene Waadpak 4mm PVC laars te beschermen zijn deze voorzien van stukken neopreen zodat ze niet scheuren. De laarzen van dit Spro Waadpak hebben een dikke rubberen coating voor een optimale bescherming tegen vishaken en obstakels onder water.

Dit PVC waadpak is te bestellen in de webshop van Fish Inn.


 

Perfect voor C rig en Chebaruska

Korum Snapper Reggiez in vol ornaat.

Daar waar voor de nodige finesse menig oog gericht is op Japan qua softbaits, kunnen we jullie ook iets heel moois vanuit de UK laten zien. De Korum Snapper Reggiez. Stilstaand op de bodem reageren ze op elk wiebeltje dat je met de hengeltop maakt.

Voor baarsbazen Tim Janssen en Leon Haenen is de Reggiez een absolute favoriet.

Zodra je stopt met binnenhalen, gaat het kreeftje redelijk agressief op de rivierbodem staan met de scharen de ‘lucht’ in. Veel verleidelijker dan dat wordt het niet.

Meer info over deze bijzondere creature bait of meteen bestellen, klik HIER

 TIP VAN DE EXPERT> De vergeten dropshot rig

De technieken voor de grote baars rijzen de pan uit. Denk aan de über populaire Carolina rig, Texas rig en sinds nog niet zo lang de twitchbaits, Ned rig en het Chebaruska systeem. Eentje is naar de achtergrond geraakt. De dropshot rig. Waarom? Moeilijk te zeggen. Wij denken dat deze simpelweg niet is meegenomen in de hoax van grote baars.

Ten onrechte, want het is een top rig voor onze Perca’s. Al helemaal nu in de winter, als het metabolisme van de baarzen op een laag pitje staat en ze een stuk passiever zijn. Weinig andere technieken waarbij je je shad zo traag kunt aanbieden als met de dropshot rig. Nog een voordeel, wie zie je op druk beviste wateren met een dropshot rig? Doe er je voordeel mee! Voor de bellyboat/kajak

Ga je op pad met een kajak of bellyboat, en maak je daarbij gebruik van een fishfinder of elektromotor? Werp dan eens een blik op de Rebelcell Outdoorbox 12.35 AV. Deze compacte box met geïntegreerde 12v35 Ah lithium accu vervangt je standaard loodaccu. De Outdoorbox is een waterdichte, robuuste portable energie bron voor outdoor gebruik. Hij weegt slechts 3.7 kg en vervangt een lood-accu tot 12V70Ah. 

Hart voor kreeftjes

 

Hart Clarki Creature Bait is een zachte  kreeft die geleverd wordt per 10 stuks. Het perfecte kunstaas voor alle soorten roofvis als zeebaars, snoekbaars, baars en meer rovers op zout en zoet water. De Hart Clarki Creature Bait is leverbaar in 3 kleuren en kan je het beste met een verzwaarde offset hook vissen.

De Hart Clarki Creature Baits zijn te bestellen bij Wesdijk

 


 

Digitale reel

Veel vissers kiezen ervoor om de populaire crankbaitvisserij uit te voeren met een reel. Omdat crankbaits relatief licht zijn, ligt het gooien van een pruik vaak op de loer. Bij deze visserij zijn krachtige worpen nodig, maar in combinatie met het lichte kunstaas is dat in de praktijk nog niet erg gemakkelijk.

In de Shimano SLX DC zit een digitale chip die de spoel afremt tijdens de worp, wat de kans op een pruik vele malen kleiner maakt. De reels hebben een body gemaakt volgens het Shimano HAGANE concept: oersterk en ook superlicht.

De Shimano SLX DC is verkrijgbaar bij Raven Hengelsport.

 


 

Baarssnoepje

De nieuwe Goon Deep Dive crankbait van River2Sea is perfect voor het werpen en trollen. Door de speciaal ontworpen duiklip duikt de Goon gemakkelijk naar zijn maximale diepte. Door zijn zware werpgewicht heeft de crankbait een groot bereik en kun je hem ook vanaf de kant heel succesvol inzetten. Gebruik het kunstaas zelf en sta versteld van waartoe dit kunstaas in staat is.

De River2Sea Goon Deep Dive crankbait is verkrijgbaar bij Visdealshop.

 


 

St. Croix allround

Dit zijn de beste hengels voor twitchbaits – De VisTD met hun top 5

Aandacht voor de Legend Extreme 7,6Ft medium-light power, extra fast, tweedelig. Dit is eigenlijk de allround favoriete hengel van de VisTD met deze stok kun je alle door de VisTD ooit genoemde technieken perfect vissen. Inderdaad, ook twitchbaits. Als je met nog maar één hengel zou mogen vissen dan is dit je keus!

Deze hengel zit door zijn lengte wat aan de bovenkant van het lengte spectrum maar dit is nog prima te hanteren. Door zijn extra fast action is deze super gevoelig en ga je elke knabbeltje perfect voelen. Wil je meer geschikte hengels zien van St. Croix, aanbevolen door de VisTD, klik HIER.

Mac Fishing verdeelt de hengels van St. Croix in de Benelux. Klik HIER voor verkooppunten. 

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl