Streetfishing, dropshotten & snoekbaarscadeautjes

24/03/2021
Streetfishing, dropshotten & snoekbaarscadeautjes

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema, allround op snoekbaars.

 

>VANDAAG DEEL II, VRIJDAG JL DEEL I

 

Hengel voor de riviervisserij

De Yasei Zander Shad is een ware droom voor iedere hengelsporter die graag vist op snoekbaars vanaf de kant. Zeer laag in gewicht en goed uitgebalanceerd met een 4000 formaat spinning molen. Met een lengte van 270 cm ben je prima in staat om de verdere spots te bereiken en je softbait buiten het bereik van stenen te houden wanneer je vist vanaf de kribben op de rivier.

Er zijn twee versies: de 270H en 270M. De 270H is perfect voor het vissen met zware jigheads en grote softbaits in brede, snel stromende rivieren op grote snoekbaars net buiten de stroming. De 270M versie is wat zachter en ideaal voor het vissen in rivieren die wat minder snel stromen en waar je minder zwaar kunt vissen. Daarbij is de 270M zeer geschikt voor het vissen op grote baars.

De Shimano Yasei Zander Shad is HIER verkrijgbaar!

 


 

Abu’s parel

De Abu Garcia MGXtreme Spinning molen is een ware parel te noemen. Hij voert de lijst van hoogwaardige Abu Garcia spinmolens aan en blinkt uit in lichtheid. Uit één stuk gemaakt is de Abu MGXtreme spinning zeer compact, solide en duurzaam. Alle nieuwste snufjes op vismolen gebied vind je terug in dit pracht exemplaar.

Belangrijkste specs:

 • Voorzien CMG Rotor
 • Eéndelig X-Mag huis
 • Carbon Matrix slipsysteem
 • Rocket Line Management systeem
 • Gebogen Carbon carbon slinger met kurken knop
 • Uitgerust met 11 RVS HPCR kogelagers + 1 lijnroller
 • Zoutwaterbestendig
 • C6 carbon body
 • CNC Aluminium spoel
 • AAM Gear systeem
 • Ultra lichte Aluminium as
 • Verwijderbare dropshot houder

De Abu Garcia MGXtreme Spinning molen is HIER verkrijgbaar.

 TIP VAN DE EXPERT> Snoekbaars in de stad

Bart van de Walle> Vadertje glasoog, een lichtschuwe vis die zich vaak ophoudt in de diepste delen van het water. Inmiddels weten we gelukkig wel beter. Snoekbaars is namelijk erg goed te vangen in ondiepere delen van het water. Dat lichtschuw blijft wel een dingetje, want aan licht hebben ze hoe dan ook een broertje dood.

Bruggen blijven trekpleisters, maar waar bij een brug leg jij de focus op?

Dat is dan ook de reden dat ik bij het streetfishen met name de bruggen opzoek als het om snoekbaars gaat. Hoe langer en donkerder de brug hoe beter er vaak gevangen wordt. Vaak bestaat een brug uit meerdere doorvaarten. Een diep middendeel waar het bewegende brugdek zich bevindt en een of 2 twee smallere passages aan de zijkant. Waar de meeste vissers zich dan richten op de diepere middensectie ga ik vrijwel altijd voor een van de ondiepere zijkanten.

De stroming is er minder hard, het is rustiger qua scheepvaart en doordat de zijkanten vaak lager zijn is het hier over het algemeen donkerder. Wees niet bang om ook de bruggen waar slechts een halve meter water tegen de kanten staat te bevissen. Je zult er versteld van staan hoe ondiep die snorkels vaak liggen.

Zorg voor zo lang mogelijke zweefmomenten!

De techniek die ik toepas is in 9 van de 10 gevallen jiggen met een slanke shad van 8-10 cm met kleine schoepstaart met daarop een lichte loodkop van 1,5 – 3,5 gram. Deze kun je met de juiste werptechniek toch snel een meter of 10 tot 20 meter onder een brug doorjakkeren. Door de lichte loodkop kan het even duren voordat je bij de bodem komt, maar zo is het zweefmoment lekker lang en de aanbeten op een losse lijn zijn bijna niet te missen. 

Geen snoekaars meer veilig

Het Ultimate Fishing System van Lowrance combineert alle Lowrance apparatuur die je aan boord hebt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk navigeren, de ankerfunctie gebruiken of een route volgen. De HDS Live is de basis van het hele systeem, hiermee heb je volledige controle over wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Vind de ondieptes, structuren of scholen vis met de HDS Live, waardoor geen snoekbaars meer veilig zal zijn.

Bovendien stelt ActiveTarget Live Sonar op de HDS Live je in staat om slimmer vissen. Met ActiveTarget zie je in real-time precies hoe de vis zich gedraagt. De HD beelden van het gedrag van de vis maken het mogelijk om de vissen te volgen, zelfs in en rond obstakels. Hiermee vis je dus scherper dan je voorheen hebt gedaan!

Klik HIER voor meer info over Lowrance Ultimate Fishing System.

 


 

Vistrip in eigen land

Voorlopig lijkt het erop dat reizen naar het buitenland er nog niet in zit, dus zijn we nog op ons eigen kikkerlandje aangewezen als het op vistrips aankomt. Gelukkig beschikt Nederland over misschien wel de mooiste viswateren van Europa, en dan met name de Deltawateren in Zuid-Holland.

Vlakbij deze deltawateren ligt Resort Città Romana, de ideale plek om even tot rust te komen in deze roerige tijden. Resort Città Romana is een park met veel groen en water. Vanaf het park loop je zo door de duinen in ongeveer 10 minuten naar het strand. De vakantiehuizen zijn ruim opgezet, er is keuze uit vrijstaande huizen, twee-onder-een-kap woningen en geschakelde huizen. De meeste woningen liggen aan onze prachtige vijvers of hebben een ruime tuin. Tevens ligt het park op een steenworp afstand van de grote wateren.

Heb je zelf een boot, bonus, de wereld aan je voeten. Zo niet, dan kun je een visgids boeken, klik HIER. En, vergeet niet dat je op deze grote wateren ook zeker je slag kunt slaan vanaf de kant.

 


 

Yamaha & Ultimate Fishing Xperience

De Yamaha-buitenboordmotoren staan ook wel bekend als de ideale vispartner voor de veeleisende visser. De samenwerking met UFX versterkt het vertrouwen van de viswereld in de buitenboordmotoren van Yamaha en de speciale visboten van de EmPowered by Yamaha bootpartners.

In deze onzekere tijden biedt vissen natuurlijk ook de perfecte oplossing om even het hoofd leeg te maken en te ontsnappen van de alledaagse zorgen. Met deze samenwerking tussen UFX en Yamaha Pro Fishing zullen steeds meer vissers in aanraking komen met dé Ultimate Fishing Xperience en zijn ze gelijk helemaal ‘hooked’.

Klik HIER voor alle info over deze samenwerking.

 TIP VAN DE EXPERT> Kant is nu #goud

Johannes Elzinga> Elke vissoort heeft een beetje zijn eigen seizoen wanneer ze in topvorm zijn en gevangen kunnen worden. Maar vergeet niet dat door middel van de juiste techniek en tactiek elke vissoort eigenlijk wel jaarrond gevangen kan worden. Als je denkt aan snoekbaars dan denk je aan verticalen of vissen vanuit een boot. Vaak is dit een erg goede manier omdat je dan gemakkelijk bij de diepere zones kunt komen.

Als kantvisser is dit de tijd!

Maar juist nu, de allerlaatste maand van het seizoen kun je snoekbaarzen vangen op het ondiepe. Kantvissers hebben dan een groot voordeel om de ondiep liggende snoekbaarzen te triggeren. Het paai-seizoen zit er aan te komen en de mannetjes zijn alvast bezig met het maken van een nest voor hun wederhelft.

 

Waar je normaal lange afstandsworpen voor moet gooien kun je ze nu simpelweg al voor je voeten vangen. Een langzaam gevist shadje, kreeftje of hardbait op een ondiepe plaat (0,5 – 1 meter) of talud (bijv van 1 naar 3 meter doet de truc vaak al slagen.

Je waadpak kan nu je beste vriend worden!

Dus laat die 20 grams koppen en diep duikende hardbaits nog eventjes liggen. Juist nu ben jij in je voordeel met licht en ondiep lopend materiaal en kun je hopelijk nog even genieten van die snoeiharde aanbeten vlak voor je voeten. 

HJ Verheij over de Element

Niet lang geleden mochten we mee met Hendrik-Jan Verheij van Raymarine op de rivier. Target? Snoekbaars. Grote snoekbaars. Het werd een dag met volop zander en een zee aan nieuwe inzichten. In deze korte video legt HJ uit hoe zijn fishfinder, de Raymarine Element, inzet. Deze unit staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, gunstige verkoopprijs en toch tal van waardevolle features. 

Meer informatie over de Raymarine Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Klaar voor warmer weer?

Nog een kleine week, en de gesloten tijd is weer begonnen. Voor ons roofvissers is het een kwestie van tijd uitzitten of uitstapjes maken naar een andere visserij. Wanneer die twee maanden eindelijk weer voorbij zijn, zijn de omstandigheden totaal anders dan nu. De laatste zaterdag van mei is het als het goed is weer een tijdje voorjaar, de warmtepakken kunnen voortaan dus thuisblijven.

Een goed alternatief is de Hoody3 van Geoff Anderson, een sneldrogend en comfortabel fleece jack. Zeker in de avonden waar het nog aardig af kan koelen biedt een jack als deze uitkomst. Het jack is volledig ademend en de voorkant is winddicht. Overigens is dit jack in de koudere maanden ook goed te gebruiken als onderlaag voor een warmtepak.

Klik HIER om dit comfortabele jasje aan te schaffen!

 


 

Complete vaarsets bij EBBM

EBBM biedt complete vaarsets aan in alle mogelijke prijsklassen. Er is voor ieder wat wils, van budget sets van MinnKota en Haswing tot de luxe MinnKota sets en de boegmotoren.  Het beste is bij elkaar uitgezocht zodat je direct het water op kan om te gaan varen. Set is compleet, het bevat een motor, accu, lader, accubak en zekering.

Klik HIER om de sets te bekijken!

 


 

Snoekbaars cadeautjes

Al een paar jaar zijn Huib en Frank van Neptune Fishing bezig om hun droom te verwezenlijken: een merk neerzetten dat innoverende ambachtslieden verbindt met de groep sportvissers, die details waarderen en zich graag laten verrassen door mooie visspullen.

Een groep waar de gemeenschappelijke passie centraal staat, ongeacht wie je bent, hoe groot je record is of waar je vandaan komt. Een groep sportvissers die duurzaam wil vissen en bereid is iets meer te betalen voor tungsten, ecologische verpakkingen en van catch en release houdt. Kortom Neptune Fishing… Fishing outside the box .

Één van de producten van Neptune Fishing is de Zander Specialist Box, een brede selectie van zacht kunstaas voor de snoekbaars specialist. De Zander Specialist Box bevat:

 • Meerdere stukken roofvisaas speciaal voor snoekbaars
 • Minimaal 25% meerwaarde ten opzichte van losse producten
 • Aas wat niet in de winkel te koop is

Klik HIER om de Zander Specialist Box te bestellen.

 


 

Een fishfinder voor iedereen

De Deeper CHIRP+ is ’s werelds eerste uitwerpbare visvinder met GPS en wifi die gebruik maakt van CHIRP-technologie. De drie frequenties van de scanstraal, superieure helderheid en extreme nauwkeurigheid maken hem ideaal om snel roofvissen en visscholen te lokaliseren, en om diepteverschillen en structuren onder water te vinden. Met CHIRP+ zul je meer, sneller en beter vangen.

https://www.youtube.com/watch?v=WnHIWekqA4k&t=209s

Een traditionele sonar stuurt signalen met één frequentie. Een CHIRP (Compressed High Intensity Radiated Pulse)-sonar stuurt signalen met verschillende frequenties van laag naar hoog. Hierdoor geeft de sonar een helderder signaal met een hogere resolutie in vergelijking met traditionele sonars. De Deeper CHIRP+ is uiteraard vanaf de kant gebruikt worden, maar ook vanuit de boot, bellyboat of kajak is hij zeker van toegevoegde waarde!

Klik HIER om de Deeper CHIRP+ te bestellen.

 TIP VAN DE EXPERT> Dropshot is hot

Nog een voordeel, weggeslikt kunstaas behoort nagenoeg tot het verleden.

Sjoerd Beljaars> Twitchpluggen, pelagisch targetten, werpend met shads, diagonalen, de technieken voor onze gestekelde vrienden rijzen de pan uit. Leuk en aardig, maar in mijn ogen komt er een techniek meer en meer in de schaduw te staan van dit alles. Het vissen met de dropshot rig. Als er een techniek is waar ik niet alleen veel zanders mee gevangen heb, maar ook veel over het gedrag van snoekbaars heb geleerd.

Simpel en met name dodelijk effectief als je weet dat ze er zitten.

Bovenal, ga je beginnen met het vissen op snoekbaars, dan is dit misschien wel de allerbeste techniek. Je loodje langzaam over de bodem naar je toe trekken, daar boven het (drijvende) shadje, af en toe een spinstop… Een kind kan de was doen. Daarbij, de aanbeten zijn snoeihard. Wel is het meer een techniek voor de stekken waar je zeker van weet dat er snoekbaars huist. Anders gezegd is het niet bepaald geschikt om snoekbaars snel te zoeken. 

Spaanse verticaalhengel

De Hart Toro Verticaal SP is een zeer lichte verticaalhengel met eendelige blank voor het serieuze verticaal werk. Het Spaanse Hart maakt sterke, gevoelige en mooi afgewerkte materialen die enorm veel visplezier opleveren en de vangsten zeker ten goede zullen komen.

Belangrijkste specs:

 • Lengte; 213 cm
 • Werpgewicht; 15- 50 Gram
 • Met trigger voor de reel
 • Losse but met eendelige blank
 • Fuji Reelhouder
 • Wordt geleverd in stoffe foudraal

Klik HIER om ‘m te bestellen.

 


 

Minimalistisch bootvissen

Dat je voor een mooie visdag met dito vangsten geen luxe boot nodig hebt, bewijst Rebelcell-ambassadeur Sean Wit in onderstaande video. Bewapend met slechts een rubberboot, elektromotor en Rebelcell Outdoorbox gaat hij aan de slag in een Nederlandse stad, waar hij zowel snoek, snoekbaars al roofblei vangt!


 

Mix & match

De welbekende Fox Rage Spikeys zijn nu ook verkrijgbaar in een pakje van 5 stuks in verschillende kleuren. Ook wel de Fox Rage Spikey Shads 9cm Mixed Colours genoemd. Overal waar Spikey te zien was heeft hij voor rumoer gezorgd. Met zijn 264 knopjes produceert hij micro vibraties die extreem attractief zijn voor alle rovers. Deze knopjes zijn erg flexibel wat natuurlijk aanvoelt en geeft de visser de mogelijkheid om duurzame lokpasta’s op het kunstaas te bevestigen.

 

Het is een gegoten kunstaas met een super zacht rubbermengsel dat hem de perfecte vorm en zeer aantrekkelijke beweging geeft, zelfs bij de laagste inhaalsnelheid. Een superaas voor snoekbaars, baars en black bass bij vissen met een jigkop of alle moderne typen US-rigs.

De Fox Rage Spikey Shads 9cm Mixed Colours zijn verkrijgbaar bij Zoo&Zo


 

Hoge kwaliteit, lage prijs

Nieuw van Leech voor 2021 zijn de ATW5 brillen. Dit zijn zonnebrillen die meer retro zijn maar toch een sportieve uitstraling hebben. Het is een lichte zonnebril die je zowel kunt gebruiken om te vissen als om bijvoorbeeld in de stad te dragen. Met de Premium Sight lens krijg je hier een hoge kwaliteit polarisatie, en aangezien de lenzen erg licht zijn, is deze zonnebril erg licht. De grijze lens zorgt voor een mooie polarisatie zonder hoge contrasten bij zonnig weer. Naast deze zwarte uitvoering ook verkrijgbaar in oranje of blauw.

Klik HIER voor meer info!

 


 

Ongebruikelijke crank

De River2Sea Biggie is een Crankbait met een ongebruikelijke actie. Normaal gesproken heeft een plug een vibrerende actie, maar de Biggie heeft een zware zwemactie. Vanwege deze andere actie is de Biggie in staat om de roofvissen nog meer te triggeren ten opzicht van traditionele pluggen. De crankbait loopt 1,2 meter diep, is 5,7 cm lang en weegt 9 gram. Tevens is er ook een variant van 6,7cm, deze loopt 30cm dieper. De River2Sea biggie is leverbaar in 4 verschillende kleuren.

Klik HIER om ‘m te bestellen.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl