Tackle Meister Review – DLT Kinky Light Spin – Ideaal voor de beginner

04/11/2019
Tackle Meister Review – DLT Kinky Light Spin – Ideaal voor de beginner

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Joost Spraakman over de DLT Kinky Light Spin, beschikbaar gesteld door RAVEN

Door Joost Spraakman

De DLT Kinky Light Spin is een lichte spinhengel die je eigenlijk een keer geprobeerd moet hebben. Voor zijn prijsklasse is dit een uitermate geschikte hengel voor de beginnende visser. Licht, soepel, maar met toch een perfecte grip. Ideaal voor de visserij met kleine kunstaasjes.

 


Specificaties

Merknaam: DLT
Productnaam: Kinky Light Spin.
Type product: Hengel.
Lengte: 1.80 / 2.10 / 2.40 / 2.70 meter.
Gewicht: 75 t/m 110 gram.
Werpgewicht: 2 t/m 12 gram.
Kleur: Zwart
Bijzonderheden: Lichte spinhengel met een soepele top.


 

Eerste indruk

De DLT Kinky Light Spin heeft een nette afwerking en de verfijnde geleideogen zorgen voor perfecte geleiding van de lijn. De carbonhengel is soepel, licht en zeer gevoelig. Ik ben hier zeer positief over. Door het lichte gewicht en de gevoeligheid voel je elke aanbeet. Van een klein baarsje tot een grote ‘groenjas’.

Wat licht voor de snoek, maar toch nog enigszins power!

De proef op de som

Op vrijdagmiddag werd de hengel bezorgd. Direct uit het foudraal gehaald, een 1000 serie molen er onder (2500 is ook prima te doen) een licht kunstaasje en hop naar de waterkant. Doordat de hengel tweedelig is is deze makkelijk te vervoeren. Even een passend elastiekje om de hengel, de hengel in de kofferbak en gaan met die banaan. Aangekomen bij de eerste stek de hengel maar meteen gedoopt 😉 Wat voelt die hengel toch lekker licht aan dacht ik. Nu ben ik erg benieuwd hoe het voelt als de eerste vis zich meldt.

Heerlijke topactie.

Een Salmo hornetje van 2,5 cm en 1.5 gram er aan en gooien maar. Werpen, werpen en nog eens werpen, je hebt gewoon door het carbon en composiet materiaal niet het idee dat je een spinhengel van 2,40 meter  vast hebt, hij is zo lekker licht. Na een aantal minuten volgde de eerste aanbeet al. Een dikke beukerd op de top en ja hoorrrrr daar was die. Een leuke baars kon de Hornet niet weerstaan. Ondanks het formaat van de baars gaf de Kinky Light Spin een super leuke top actie.

Voor baars ideaal!

Bij het binnendraaien van je aasje voel je werkelijk elke oneffenheid van de bodem. De kleine mosseltjes, steentjes maar ook de aanbeten van de wat kleinere rovers. HEERLIJK! Dit smaakt naar meer…

 

Kenmerken

  • Slanke blank met sterke ruggengraat voor het drillen.
  • Gevoelige top voor optimale performance.
  • Lichte, sterke geleideogen voor gevlochten lijnen.
  • Strak afgewerkt met een comfortabele EVA handgreep.
  • Geschikt voor het vissen met spinners, softbaits en kleine pluggen.

Extreem lichte en toch sterke geleideogen.

 

Slotsom

De Kinky Light Spin is een ideale hengel voor de beginnende visser.  Zelf als ervaren visser zal deze hengel zeker een dikke 7 geven. Je kunt lekker veel meters maken omdat de hengel zo enorm licht is. Je hebt een super leuke topactie, ook bij aanbeten van de wat kleinere vissen. Door de verschillende te verkrijgen lengtes is de Kinky Light Spin  op meerdere wateren toe te passen; grote plassen, kleine boerenslootjes, noem maar op.

Tophengel voor beginners met licht kunstaas.

Verder ideaal voor het gebruik van lichte spinnertjes, plugjes of lichte loodkopjes met een mooie softbait er onder. De Light Spin is prijstechnisch zeker de moeite waard om aan je assortiment toe te voegen. Staat best gaaf zo tussen al die andere hengels. Conclusie: Zeker een aanrader voor de visserij met licht kunstaas.

Ben jij geïnteresseerd in deze zeer scherp geprijsde en toch hoog presterende lichte spinhengel, klik HIER

 


Tackle Meister paspoort

Naam: Joost Spraakman
Geboortejaar: 1988
Regio: Drenthe/Overijssel
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars en snoek.
Specialismen: Dropshotten en Verticalen.