TACKLE MEISTER REVIEW – Inner City Street Stick

21/02/2019
TACKLE MEISTER REVIEW – Inner City Street Stick

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Robert Noorland met de Inner City Street Stick.

Door Robert Noorland

Streetfishing…. heel roofvissend Nederland heeft hiervan gehoord. Deze techniek is inmiddels razend populair en dat is niet voor niets! Streetfishing heeft er mijns inziens voor gezorgd dat het imago van de hengelsport verbeterd is. Het merk Rozemeijer is hierop ingesprongen met een prachtige serie aan hengels. Namelijk de Rozemeijer Inner City Street Sticks. Zoals de naam al zegt helemaal geschikt voor het populaire streetfishing.

Sowieso aparte looks.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Product naam: Inner City Street Stick
Type: Streetfishing hengel
Lengte: 190 cm
Werpgewicht: 7-21 gram
Gewicht: 106 gram
Bijzonderheden: Lichtgevende top
Winkeladvies prijs: 75,-

Echt Streetfishing uiterlijk.

Eerste kennismaking

Ik was reuze benieuwd naar de Street Stick. Al snel dacht ik aan mooie spots met dikke baarzen die ik hiermee achter de vinnen aan wilde zitten. De hengel heeft een heel eigen look. Net als veel van de andere producten uit de Rozemeijer range. De hengel ligt goed in de hand en met een gedeeld handvat erg licht om aan te voelen. De luminous (lichtgevende) top maakt de hengel als geheel een prima stokje. Ideaal voor het steeds meer in opkomst rakende vissen in het donker.

Hengel ligt prima in de hand met 500 of 1000 modelletje molen.

De proef op de som

De eerste testsessie met de boot naar een haven langs een rivier. Het was een onstuimige dag en secuur vissen was bijna niet mogelijk. Begonnen werd met de C-rig. Werpend naar alle hoekjes en gaatjes. Echter bleef de verwachte aanbeet uit. Maar wat een gevoel met deze hengel en de finesse visserij.  Omdat ik er toch van overtuigd was dat er baars moest liggen,  schakelde ik over naar een dropshotmontage maar ook dit zorgde helaas niet voor de verwachte aanbeten. 

Na een eerdere blank vol goede moed naar de rivier. Ik had een klein uurtje over en wist een kribvakje waar regelmatig mooie baarzen lagen. Al na de tweede worp een goede aanbeet! Halverwege wist de rover zich toch te lossen. Helaas! Tot overmaat kwam het met bakken uit de hemel en wist ik niet hoe snel te stoppen. Over mooi weer vissers gesproken 😉

Prima te gebruiken om kribben en kribvakken uit te vissen.

De derde sessie besloot ik om ook eens wat te diagonalen met lichte loodkopjes. Een klein shadje met 10 gram lood richting het ondiepe zorgde voor een mooie snoekbaars. YES!! Toch moest ik concluderen dat deze hengel voor het diagonalen niet strak genoeg is. Ook het werpgewicht vind ik wat aan de hoge kant ingeschat. Hoe dan ook niet echt een hengel die mijn voorkeur heeft vanuit de boot.

Vechtersbaas op de Streetstick.

Aanschaf

Het merk Rozemeijer wordt door heel Nederland verdeeld. Ook buiten Nederland is het zeker niet onbekend! Bij veel hengelsportzaken is het assortiment van Rozemeijer ruim aanwezig. Rozemeijer staat regelmatig op de bekende hengelsportbeurzen. Concluderend kan gezegd worden dat het gemakkelijk is om de producten van Rozemeijer te zien en of aan te schaffen. De Rozemeijer Streetstick is met ongeveer 75 euro een betaalbare stok voor de finessevisserij. Klik HIER voor verkooppunten van Rozemeijer.

Strak maar toch met de nodige actie in de top 😉

Slotsom

Concluderend kan ik stellen dat dit een heerlijk stokje is voor de finesse visserijen! Het is heerlijk peuteren met de Streetstick die qua lengte hier perfect geschikt voor is! Qua werpgewicht had ik als Rozemeijer eerder 5 tot 15 gram om de blank gezet. Wil je hoofdzakelijk diagonalen zou ik de voorkeur hebben voor een strakkere stok. Al met al een betaalbare stok die zijn geld meer dan waard is.

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere rovers.
Specialismen: Verticalen

Al van jongs af aan ben ik besmet met het sportvisvirus. Begonnen met witvissen maar al snel overgeschakeld naar het snoekvissen. Niet veel later werden ook de eerste snoekbaarzen gevangen. Vanaf toen heb ik me helemaal gespecialiseerd in het vissen op snoekbaars met alle mogelijke technieken. De ene visdag vang je veel, de andere groot en weer een andere helemaal niets. Dat vind ik het mooie aan vissen! Naast snoekbaars af en toe een uitstapje op meerval, zeebaars, snoek of baars. Vissen blijft voor mij de ultieme ontspanning! In het buitenland staan de heilbot, GT, blauwvintonijn en peacock bass hoog op mijn to do lijstje!