TACKLE MEISTER REVIEW – Inner City Urban Sense van Rozemeijer

17/01/2019
TACKLE MEISTER REVIEW – Inner City Urban Sense van Rozemeijer

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Johannes Elzinga over de Inner City Urban Sense van Rozemeijer.

Door Johannes Elzinga (film Bas Westerveld)

Inner City Urban Sense, klinkt erg streetfishing-achtig, of niet? Dat is het ook. Het betreft de gloednieuwe hengel range van Rozemeijer. De Urban Sense serie komt met 4 hengels. Ik mocht de Urban Sense 2 – 10 gram testen, een echte finesse hengel. Deze hengel heb ik getest in de grachten van Groningen met de meeste gebruikelijke technieken voor streetfishing.

Johannes Elzinga aan de slag met de Inner City Urban Sense in Groningen. 

 Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Inner city Urban Sense
Type product: Hengel
Lengte: 190 centimeter
Gewicht: n.v.t.
Diepte: n.v.t.
Kleur: Zwart met wit
Bijzonderheden: n.v.t.
Winkeladviesprijs: € 70,00

Eerste indruk

Het is al even geleden dat ik deze hengel kreeg toegestuurd. Het was duidelijk geen liefde op het eerste gezicht, aangezien zijn relatief korte lengte en kleur. De totale lengte van de hengel is 1,90 meter en dat vind ik klein vergeleken met de hengels die ik normaal gebruik voor streetfishing.

Streetfishing, it’s all in the name. 

Ik besloot de hengel meteen even te testen wat ik met alle hengels doe voordat ik ze koop. Goed kromtrekken en lekker heen en weer zwiepen. Ik voelde meteen dat de Urban Sense meer in zijn mars had dan gedacht. Een strakke blank, goede ruggengraat en een gevoelige top, ideaal voor technieken zoals dropshot, jigging en plugjes. De Urban Sense moest zich maar snel in de praktijk gaan bewijzen!

Het bevestigingsoogje waar ik een haat-liefde-verhouding mee heb 😉

Praktijktest

Tijdens de opnamedag van de video in deze review hebben we (Bas Westerveld en ik) een aantal leuke vissen kunnen vangen met de Inner City die hoe dan ook camera schuw waren. In deze video hebben wij ons beste gedaan om de hengel zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Dropshot, loodkop, pluggen en zelfs de trending Carolina rig werd volop getest in de grachten van Groningen, een heus streetfishing gebied. Door zijn lengte van 1,90 meter vond ik hem zoals gezegd erg kort. Ik kwam moeilijk achter woonboten en het was even oefenen om vanaf boven goed onder een brug te komen.

Geschikt voor in principe alle finesse technieken in de stad. 

Iets boven het handvat zit een transport oogje gewikkeld voor je haak. Tijdens het gooien wil het nog wel eens voorkomen dat je lijn hierachter blijft zitten. Echter waren de prestaties van hengel fantastisch. Beter dan verwacht zelfs. De technieken die ik het meeste gebruik bij streetfishing kwamen allemaal door de test. De gevoelige top zorgde ervoor dat er goed gepeeld kon worden met de dropshot.

Wat aan de korte kant, daar moest ik even aan wennen. 

De krachtige ruggengraat in deze hengel maakt het vissen met loodkopjes van 3,5 tot 5 gram ideaal. Alhoewel kopjes van 7 gram er ook mee door kunnen. Door diezelfde ruggengraat liepen de plugjes mooi door het water zonder dat je hierbij je hengel helemaal kromtrekt. Vanzelfsprekend komen ook de aanbeten goed door op de blank en merk je snel genoeg of er vuil aan de haken zit.

Aanschaf

De Urban Sense serie is nieuw van Rozemeijer. Er zijn al een aantal webshops en hengelsportzaken die de serie in huis hebben. De serie bestaat uit vier hengels die variëren van 1 tot wel 35 gram. Ze zijn nog niet overal te vinden. De kosten van deze hengels liggen op een niets dan aantrekkelijke prijs. Met € 70,00 heb je echt een goede allround hengel voor in de binnenstad of het vissen op baars.

De Inner City Urban Sense hengels zijn te verkrijgen in de volgende lengtes/werpgewichten:

  • 180 cm  1-5 gram
  • 190 cm  2-10 gram
  • 210 cm 3-15 gram
  • 235 cm  10-35 gram

Zelf had ik voor andere looks gekozen, maar dat is persoonlijk. 

Slotsom

Een echte allround hengel op gebied van finesse technieken. Met een goede ruggengraat en gevoelige top kan je echt alle kanten mee op. Zwakkere punten van deze hengel zijn de lengte en het transport oogje. Moet ik echt zeuren, dan had ik andere kleuren gekozen, maar dat is echt puur persoonlijk! Al met al een prima hengel voor streetfishing met verfijnde technieken.

JOHANNES ELZINGA

Ik ben ooit begonnen als een klein kereltje met een vaste stok langs de waterkant. De kennis van het vissen is met de paplepel ingegoten door mijn opa, vader en oom. Toen ik iets ouder werd begon ik al op baars te vissen, lekker oldschool met wormen en spinners. Tijdens mijn allereerste stage bij Titus Blom Hengelsport (viswinkel in Groningen) ben ik overgehaald door een collega om te gaan streetfishen.

Vanaf dat moment heb ik de focus op streetfishing gelegd en ben ik ook wedstrijden gaan vissen. Sinds een aantal jaar organiseer ik ook wedstrijden in Groningen op het gebied van streetfishing. De komende visjaren wil ik meer gaan uitbreiden op het gebied van technieken en vissoorten.