Tips voor snoekbaars vanaf de kant – Inclusief zieke aanbeet!!!

11/09/2019
Tips voor snoekbaars vanaf de kant – Inclusief zieke aanbeet!!!

Zoals je misschien weet publiceren wij elke zondag Roofmeister Inside (klik HIER) met zo rond de 40 actuele vangstfoto’s. Vaak zagen wij daarbij Lau Boom voorbij komen. Echt wat je noemt een allrounder met altijd weer mooie platen. Wij waren met name benieuwd naar zijn snoekbaarsvisserij in deze periode. Lau kwam met 5 tiptop toptips op de proppen.

Scroll naar onder voor een waanzinnige snoek aanbeet. Heeft weinig met deze bijdrage te maken. Een bonus zeg maar… wtf, zieke aanbeet!

 


 

In deze periode even geen streetfishing…

Tip 1> Riviervissen

Waar ik in de winter/voorjaar vaak voor streetfishing kies, ga ik in de zomer en het najaar veel liever de rivier op. De vissen uit de stroming zijn vaak sterker, de aanbeten harder, en het kribhoppen blijft voor mij iets moois hebben. Zeker in de periode dat het water warmer is, kan je op de rivier vaak hele leuke dagen met mooie aantallen hebben.

Heerlijk, dat riviervissen!

 


 

Tip 2> In de schemer/het donker

Schitterende vis in het pikkedonker!

Bekend onder vele snoekbaarsvissers, maar de avondschemer en de eerste twee uurtjes na zonsondergang blijken toch steeds maar weer de beste tijd te zijn voor snoekbaars! Overdag liggen ze vaak in de stroming, tussen obstakels, in het diepe, etc, terwijl je ze in het donker vaak op water van minder dan 2 meter diep kunt vangen!

 


 

Tip 3>Dwars door de stroming vissen

Klinkt misschien wat gek, maar zeker overdag in de zomer kan dit wel eens de sleutel zijn om je visje te vangen! Het klassieke snoekbaarsvissen, langs de stroomnaad, is al regelmatig minder effectief gebleken voor mij dan deze methode. Waar je normaal met 10 gram vist, hang daar nu eens een loodkop van 18 of 21 gram aan, en in plaats van dat je langs de stroomnaad werpt, werp je nu gewoon in het verlengde van de krib.

Dwars in de stroming en even niet langs dat stroomnaadje.

Iets langer mee laten stromen dan normaal, en probeer je shad dan dwars door de hoofdstroom terug te vissen. Succes bijna gegarandeerd als ze niet in de stroomnaad liggen! Zo viste ik vorig jaar een sessie met twee maatjes van me, waar we het eerste kwartier vissen geen tikje kregen. Totdat een van ons besloot eens midden in de stroming te gooien, en dat hebben we geweten.. die dag eindigden we ruim in de 100 (!) snoekbaarzen, hoezo effectief…

Zo zie je maar, die vissen hebben geen moeite met loodkopjes van 18 gram…

 


 

Tip 4> Ondieptes afvissen

Waar de snoekbaarzen overdag dus vaak in de hoofdstroom liggen, trekken ze naarmate de avond vordert vaak de ondiepte op. Dit gebeurt soms overdag ook al, maar dan vaak onder bruggetjes of onder overhangende bomen. ’s Avonds trekken ze vaak echt de kribvakken in, soms zelfs op dieptes van minder dan een halve meter! Dus hang er in het donker eens een lichter loodkopje aan, en werp het kribvak goed uit!

Zoek de vis in het donker op de ondieptes…

 


 

Tip 5> Klein aas

De laatste tip, maar misschien wel de beste: Hang er eens een klein aasje aan! In de zomer barst het overal van het speldaas, dus dit is ook het hoofdvoedsel in deze tijd van het jaar. Ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat ze 10/12 cm shads gewoon voorbij lieten gaan, waar ze helemaal los gaan op shads van  ongeveer 7 cm aanhing!

Klein aas voor the win 🙂

Zo ving ik vorig jaar mijn PR van 73 cm op een Zander Pro’tje van 7,5 cm. Op de rivier, in het donker, op nog geen meter water trouwens.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben, en schroom niet om mij een berichtje te sturen op Facebook of Instagram als je nog vragen hebt of mooie vissen hebt gevangen naar aanleiding van deze tips!

 

***Bonus***

Thanks Lau, leuke en vooral bruikbare tips. Wij zagen deze video van je voorbij komen op FB! En die konden we niet niet laten zien zeg maar. Een van de meest brute aanbeten die wij op video hebben gezien in de Benelux. Des te meer reden om deze Roofmeister op social media te volgen 🙂