Solo visavontuur in eigen land – SIMON TORENBEEK

25/09/2018
Solo visavontuur in eigen land – SIMON TORENBEEK

Soms is het voor mij hoog tijd om eventjes de gedachten te verzetten. Drukte in werk- en privéleven zorgen voor een vol hoofd en dan vind ik het altijd heerlijk om even alleen het water op te gaan.  Door Simon Torenbeek

Vorige week was weer zo’n moment. Ik had een 3-daags weekend in het vooruitzicht en met het oog op de prima weersvoorspellingen smeedde ik een plannetje. Waarom niet eens een meerdaagse alleen op pad in eigen land?

L’avonture commence!

Een avontuurlijk plan is geboren. Vrijdag sta ik aan het begin van de avond naast het water mijn rubberbootje op te pompen, die ik vol laad met visspullen, proviand en slaapspullen. Het is een heerlijke nazomeravond als ik het bootje het grote sop op stuur.

Hop, een biertje. Wat lauwtjes, maar dat mag de pret niet drukken!

Zeker als mij een avond met grote snoekbaars te wachten staat 🙂

Onder genot van een lauw pintje weet ik een eerste paar baarsjes te strikken. Zodra de zon achter de horizon zakt, wordt ook de snoekbaars actief. In een kort tijdsbestek vang ik 6 snoekbaarzen op een ondiep plekje. 3 hiervan zijn 70+ en de grootste 79 cm. Een heerlijk begin van een avontuurlijk weekend!

De glasoog doet zijn naam eer aan en weet het kunstaas in de het donker feilloos te vinden. De grootste die avond? 79 cm! Yeah!

In het pikkedonker leg ik mijn bootje voor anker in een ondiep baaitje, achter een steenstort zodat eventuele golfslag mijn nachtrust niet kan verstoren. Ik trek een zeiltje over mijn bootje, rol mijn self-inflating matje uit en kruip in mijn slaapzak. De wekker stel ik in op 6:00 uur en mijn telefoon vertelt mij dat ik dan bijna 9 uur te slapen heb.

Geen luxe, I love it!

Een nieuwe dag van mijn solotrip breekt aan…

Ik slaap wonderbaarlijk als een blok en als ik ontwaak kleurt de horizon roze. Als ik het geïmproviseerde tentje van de boot af haal zie ik verderop 8 lepelaars op het ondiepe bezig zijn. Wat een rijkdom om de dag zo te beginnen! Snel maak ik de boot weer visklaar en het duurt niet lang voor ik de eerste vissen van de dag mag verwelkomen.

Baars heeft er zin in!

Later op de dag ook snoekbaars… het hele palet aan roofvis komt voorbij. 

Gedurende de zaterdag vang ik hier en daar wat visjes, voornamelijk baarzen en een verdwaald mini-snoekje. In de middag wakkert de wind flink aan waardoor ik noodgedwongen aangrenzend klein water op zoek. Niet dat dat een straf is; het wat troebelere en licht stromende water zorgt voor veel actie van allerlei soorten roofvis. Zo gaaf!

3 sterren lunch midden op het water!

Gedaan met de rust 😉

Aan het einde van de dag krijg ik een appje van vismaatje Hugo. Hij zit toevallig dit weekend met Swenn in een huisje aan het water, het zelfde water. Een kwartiertje later liggen onze bootjes naast elkaar en dineren we samen.

IN HET PIKKEDONKER PAK IK NOG EEN MOOIE SNOEK.

We besluiten samen nog een paar stekjes aan te doen in de schemer en ik wordt uitgenodigd om bij hen in het huisje te slapen komende nacht. Ik vang in het pikkedonker nog een mooie snoek en dan varen we richting het huisje.

In het aardedonker nog een mooie jack die je dan eigenlijk niet meer verwacht…

De volgende ochtend vissen we nog een paar uurtjes samen. Met mijn bootje aan Swenn’s bootje vastgebonden driften we een paar mooie stekken af. We vangen hier en daar een visje en de adrenaline schiet nog even door het dak als er een dikke 110+ snoek mijn G’Bump tot aan de boten volgt. Het aas pakken doet hij helaas niet, maar de spanning is even om te snijden.

Met de boten aan elkaar gezelli mooie driften maken en… vangen…

Aan het einde van de ochtend zetten Hugo en Swenn koers richting huisje voor lunch, ik besluit nog eventjes alleen te vissen en dan de spullen weer in te pakken. In dit laatste uurtje loop ik nog tegen 4 vissen aan, waaronder een prima baars en snoek. Werpend met een Gunki Gigan 65f tegen het talud vanaf een plantenbed richting dieper water, echt een goede techniek nu de aasvis zich begint samen te scholen op dit soort plekken.

Als sluitstuk nog ff een taluud afwerpen met een plug… Eerst een knap formaat…

…en snoek!

Halverwege de middag begint de wind weer aan te trekken, het is mooi geweest. Ik vouw de boot weer op, gooi alle spullen weer in mijn auto en zet voldaan koers naar huis. Dit was écht heerlijk! Dit is voor herhaling vatbaar!

VIDEOMASTER SIMON TORENBEEK

Simon Torenbeek is al jaren een gekend persoon in de roofvisscene en maakt waanzinnige videoproducties. Abonneer je op zijn YouTube kanaal en geniet van roofvissen zoals roofvissen moet zijn. Klik HIER!