***VIDEO*** Voordelige Shimano producten – Help Hakkert & Honders de winter door

27/01/2021
***VIDEO*** Voordelige Shimano producten – Help Hakkert & Honders de winter door

Ga je op zoek naar kwaliteitsproducten, dan kun je eigenlijk niet om Shimano heen. Deze Japanse fabrikant levert state of the art hard- en software. En ja, natuurlijk hebben deze pareltjes een prijskaartje. Maar Shimano biedt ook hoge kwaliteit die gunstiger geprijsd is, ideaal voor bijvoorbeeld jongeren  die nog wel eens een dubbeltje omkeren.

Roofmeisters Hakkert & Honders gingen op bezoek bij Shimano. Natuurlijk passeerden de nodige juwelen de revue. Het absolute vlaggenschip, de Stella, maar ook de Vanguish en de nu razend populaire Vanford om maar een enkele voorbeelden te noemen. Kris Sloof van Shimano moest Hakkert & Honders er met geweld vandaan trekken 😛

Vandaag aandacht voor de voordeligere range en jawel, dat werd ook watertanden voor de twee matti’s. Check bovenstaande video. Onder alle besproken producten nog even op een rijtje.

 

Caius 151 HG Baitcasting reel> Adviesprijs 79,95

De Shimano Caius baitcasting reel is het instap model van Shimano. Met deze reel heb je voor een strakke prijs een hele goede reel met de kwaliteit die je mag verwachten van Shimano.

Deze reel is een compacte, veelzijdige en duurzame baitcasting-molen, ontworpen met lichtgewicht kunstaas in het achterhoofd. De Super Free Spool verbetert de werpprestaties en het verbeterde 6-pins VBS (variabel remsysteem) beperkt de speling tot een minimum bij alle gewichten en maten kunstaas. Klik HIER voor meer info of om ‘m te bestellen.

 

Yasei BB serie (o.a. Pike Jerkbait)> Adviesprijs 99,95

Reactieve, lichte hengels die ontwikkeld zijn voor het belagen van specifieke roofvissoorten of met een bepaalde vistechniek. De hengels zijn dus speciaal ontwikkeld voor een specifiek doel zodat er altijd een juiste hengel is voor jouw visserij. De hengels bezitten een krachtige Full Carbon + HPC blank en zijn voorzien van kurk/EVA splitgrip. Verder zijn de hengels afgebouwd met hoogwaardige Shimano VSS molen- of custom reelhouder en Anti-tangle Seaguide XOG geleideogen voor optimale werpeigenschappen.

Verkrijgbaar in Perch, Street (diverse modellen), Crankbait, Zander vertical, Zander Lure, Pike Spin (2 varianten voor het snoeken met een molen), voor het snoeken met een reel de Pike Casting , Jerbait en Cast & Trolling en tevens is er een roofblei hengel, de Yasei BB Aspius. Klik HIER voor meer info over de Yasei Pike Jerk of om ‘m te bestellen. Samen met de bovenstaande Caius heb je zo al een top set voor het vissen met jerkbaits op snoek en dat voor nog geen 175 euro (kan verschillend per winkel).

 

Sedona hengels> Adviesprijs vanaf €74,95

Deze modern hengelserie is verkrijgbaar in zowel fast actie (topactie) modellen met populaire EVA afwerking op het handdeel als modellen met moderate-actie die afgebouwd zijn met kurk. Op deze manier is er altijd een geschikte lengte en actie verkrijgbaar voor de moderne roofvisser.

De Full Carbon blank is voorzien van optisch herkenbare extra verstevigde X carbon tape constructie (Diaflash) in het onderste gedeelte van de blank bij het handdeel voor extra compressiekracht – de zogenaamde ruggegraat. Verder zijn de hengels afgebouwd met custom molenhouders die geweldig in de hand ligt en hoogwaardige, minimalistische en lichtgewicht Seaguide XOG geleideogen. Het zijn stuk voor stuk veelzijdige hengels voor het vissen op baars, snoek, snoekbaars en andere rovers. Ook verkriijgbaar in dood aas uitvoering, klik HIER .

 

Sedona molens> Adviesprijs vanaf €50,-

De Sedona is een extreem populaire molen en het instapmodel dat is voorzien van HAGANE Gear! Hagane gear – Geproduceerd volgens de unieke koud smeed technologie van Shimano, waardoor er niet extra gefreesd hoeft te worden. Dit zorgt voor een soepele loop, duurzaamheid, een extra licht gewicht en een krachtig hart van de molen. Traditioneel gegoten en gefreesde tandwielen zijn veel minder sterk en duurzaam onder zware belasting.

 

G-Free body: Ontwikkeld om het zwaartepunt van de molen dichter bij de hengel te brengen, met als doel om een betere balans in het geheel te krijgen. Verder beschikt de molen over het Varispeed II lijnmanagement systeem voor een strakke lijnoplegging. Het Varispeed II oscillatiesysteem beweegt met twee variabele snelheden om de lijn parallel op de spoel te leggen. Dit resulteert in probleemloze en verre worpen. Klik HIER voor meer info of om ‘m te bestellen.

 

Kairiki 4 gevlochten lijn> Adviesprijs 150 meter €9,95

Naast de diverse bekende Powerpro gevlochten lijnen en Kairiki 8 die Shimano in het lijnenpakket heeft is er nu ook de nieuwste aanwinst, de 4 strengs versie van de kairiki PE lijn.

Deze hoogwaardige Japanse 4 carrier braid is dus gevlochten van 4 strengen ipv de acht in Kairiki 8. Hoe hoger het aantal strengen hoe duurder het productieproces. Desondanks heeft kairiki 4 PE lijn middels de gebruikte VT-constructie toch nog steeds een hoge weefdichtheid en een soepele afwerking voor langere en geruisloze worpen. Verder een minimale rek voor extra gevoeligheid en beetregistratie. Het eindresultaat is een prachtige soepele lijn met een ongekende prijs/kwaliteitsverhouding – een 150m spoel heeft een adviesprijs van slechts €9,95! Ideaal dus voor de jongeren en studenten onder ons. Klik HIER voor meer info of om ‘m te bestellen.

 

FX molens> Adviesprijs vanaf €20,-

Deze zeer betaalbare allround in te zetten molen is het instapmodel van Shimano. Laat je niet misleiden door de prijs, want voor dit geld heb je een echte Shimano molen met features en kwaliteit die je mag verwachten van de beste molenbouwer van de wereld.

De body van de molen is vervaardigd uit XT-7. Het Shimano XT-7 composietmateriaal is robuust, duurzaam en licht in gewicht, wat ten goede komt op de levensduur en werking van de molen. De FX is voorzien van hoogwaardige en sterke koud gesmede AR-C spoel. Het gepatenteerde en unieke V-vormige ontwerp van deze spoellip zorgt ervoor dat de lijn eenvoudiger en gerichter van de spoel af komt. Dit resulteert in minder frictie en backlash en dus in verdere en preciezere worpen. Klik HIER voor meer info of om ‘m te bestellen. TIP Combineer de molen met de FX roofvishengelserie en jij hebt je eerste echte Shimano set voor nog geen 50 euro.

 

Shimano staat voor kwaliteit en dat geldt zelfs voor haar lagere segment producten. Zo heeft het Japanse bedrijf voor ieder wat wils.