Wat maakt die Oneten van Megabass nou zo bijzonder?!

04/04/2022
Wat maakt die Oneten van Megabass nou zo bijzonder?!

De Vision Oneten van Megabass is mateloos populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze twitchbait heeft vele enorme baarzen gestrikt. Dat niet alleen, ook snoekbaarzen. Maar waar zit hem de kracht in? Wat maakt deze twitchbait nou zo killing?

Perfect suspenderend, keurig uitslaand van links naar rechts en ook nog eens ver te gooien door de tungsten balletjes in het ‘Moving Balancer’ systeem. De Oneten heeft het allemaal. Inmiddels heeft de fameuze twitchbait er een klein broertje bij gekregen, de Vision Oneten +1 Jr, klik HIER.

Een van de hoofdverantwoordelijken voor het megasucces van de Oneten, Pieter-Bas Broeckx van de Vistechnische Dienst.

Wat is nou het bijzondere van twitchbaits? Het zit hem vooral in de zogenaamde ‘hang time’, de tijd dat ze in de strike zone hangen van de vis. Dit gecombineerd met hele abrupte, onvoorspelbare versnellingen maken twitchbaits enorm effectief in zowel zomer als winter.

De Oneten is met name bekend vanwege de enorm grote baarzen die er op gevangen worden, maar net zo goed snoekbaars is er helemaal leip van.

Je bent zelf namelijk degene die alle actie aan het aas geeft. Dus je kunt ze echt langzaam vissen of juist extreem snel, the choice is yours… Je lokt een echte reactie uit bij de roofvis die vaak rete agressief is. Megabass heeft deze eigenschappen geperfectioneerd en toegepast op de Vision Oneten twitchbaits.

 

Little brother

De Vision Oneten +1 Jr is natuurlijk gebaseerd op de succesvolle Vision Oneten, alleen is deze een stukje kleiner. Met 9,8 cm en 11 gram is deze twitchbait een echt snoepje voor baars, snoekbaars en snoek. Maar ook zeebaars laat zich goed vangen op deze twitchbait! Overigens heeft de Oneten in Amerika al geweldige resultaten opgebracht in grote toernooien. Daar natuurlijk black bass als voornaamste mikpunt.

Over elk detail is nagedacht voor optimale actie en werp afstand.

Zeker op druk beviste wateren en op dagen dat het aas echt wel wat kleiner mag, is dit je ideale stukje kunstaas! De duiklip is speciaal ontworpen voor zo min mogelijk weerstand tijdens de worp en is zo gemaakt dat je de twitchbait perfect van links naar rechts kunt laten schieten. Klik HIER voor meer informatie over de Vision Oneten Jr.

 

Topvissers over de Oneten

Jurjen Wijnstroom, allround roofvisser met ietsies voorkeur voor zeebaars, raakt niet uitgesproken over de Oneten. Volgens deze baas kun je bepaalde stekken extreem nauwkeurig uitvissen. Door de perfecte balans in het aasje kun je hem precies laten hangen waar je zelf wilt en daarmee de vis helemaal gek maken.

Jurjen heeft al flink succes gehad met deze twitchbait.

Leuk om ook erbij te zeggen is dat bij het vissen op zeebaars het meerdere keren is gebeurd dat hij vis zag liggen op de SideScan en ze niet aan de praat kreeg met een normale plug. Even wisselen naar een Vision Oneten deed de truc en snel kwam er zeebaars in de boot. Check HIER Jurjens Instagram pagina voor vette foto’s!

Een Oneten Jr. trok deze zeebaars wel over de streep!

Ook Pieter-Bas Broeckx, bekend van de Vistechnische Dienst, hebben wij gevraagd wat hij vindt van de Vision Oneten Jr. Volgens Pieter-Bas zijn er drie punten die deze twitchbait voor hem en vele anderen een van de beste op de markt maakt. Ten eerste is de afwerking fenomenaal, de details kloppen en de kleuren zijn niet te vergelijken met andere pluggen.

De details kloppen gewoon in de afwerking. Ook snoekbaarzen zijn er gek op.

Ten tweede is er de balans in de plug, zoals eerder beschreven kun je de vis helemaal gek maken met dat dodelijke stilhang moment. Wat dat stilhang moment zo goed maakt volgens Pieter-Bas, is dat de plug met de neus naar beneden wijst tijdens het stil hangen. Iets wat andere pluggen niet doen. Deze houding lokt echt merkbaar meer aanbeten uit.

“Je kunt de vis helemaal gek maken met dat dodelijke stilhang moment!”

Ook slaat deze plug verder uit dan anderen. Ten derde zijn er natuurlijk de werpeigenschappen. Op druk bevist water maakt dit echt een verschil volgens Pieter-Bas. Dit zorgt er voor dat je secuurder en langer op goede plekken kunt vissen. Soms zit het hem in de details…

Een ondergaand zonnetje en dan een ros op je twitchbait krijgen… Mooier kan haast niet toch?

Tot slot komt deze twitchbait in 4 duikdiepten. Je hebt de gewone, de plus1, de plus2 en de plus3. Als je al deze modellen op zak hebt, kun je diepten van 0,7  tot 5 meter zeer effectief uitvissen met de twitchbait. Bij Pieter-Bas, Jurjen en vele anderen is deze twitchbait echt niet meer weg te denken uit de tacklebox.

 

Het mag dan wel wat kosten, maar de kwaliteit is naar een hoger niveau getild met deze twitchbaits. De kracht van de Vision Oneten ligt hem in de perfecte balans en de links rechts uitslaande actie. Ook in lastige weersomstandigheden kun jij je spot nog bereiken door de stroomlijning en de tungsten balletjes die tijdens de worp voor balans zorgen.