5+1 voordelen van een rubberboot – Ondergewaardeerd vaartuig

27/01/2020
5+1 voordelen van een rubberboot – Ondergewaardeerd vaartuig

In al het bellyboat- en motorbootgeweld zouden we bijna vergeten dat er nog iets heel interessants is voor ons roofvissers. Opblaasboten! Feitelijk behelst  deze vaartak grote voordelen van de bellyboat en motorboot en is het feitelijk vreemd dat de opblaasboot wat naar de achtergrond is geraakt. Tijd voor een revival!

 

VOORDEEL 1> Geen gedoe met traileren

Net als  bellyboat kun je feitelijk overal terecht. Op een rivier is het met een bellyboat dan weer wat lastiger met stroming, maar met een beetje motor achter de opblaasboot kun je toch weer alle kanten op. En het allermooiste, je hoeft niet ingewikkeld te doen met traileren, en bent dus niet afhankelijk van een helling.

Leuk en aardig zo’n full package motorboot, maar het kost een vermogen en er komt nogal wat bij kijken. Eerst eens met een rubberboot kijken of het wat voor je is?

En, ook die kleinere, hoopgevende plassen liggen binnen handbereik, daar waar je met een motorboot het nakijken hebt. Verder heb je op je auto geen trekhaak nodig en betaal je je niet scheel aan stallingkosten.

 


Geïnteresseerd in hoge kwaliteit rubberboten en dat voor zeer scherpe prijzen, kijk dan eens bij Bootman, een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze tak van vaartuigen en daarnaast ook elektromotoren en accu’s verkoopt. Ga naar de Rubberboot Shop


 

 

VOORDEEL 2>  Geen ruimtegebrek

Aan ruimte geen gebrek. Het leven kan zo mooi zijn 😛

Ga je aan de slag met een bellyboat dan is het zaak om zo selectief mogelijk je materiaal uit te kiezen voor een visdag. Tja, de ruimte is beperkt. Met een beetje rubberboot geen keuzestress, gewoon lekker meerdere boxen met kunstaas. En jawel hoor, ook die dikke box(en) met XXL kunstaas voor snoek. Meerdere hengels (net als veel bellyboaten) natuurlijk ook geen probleem. Zelfs een koelbox behoort tot de mogelijkheden, wel zo lekker in de zomer 😉

 

VOORDEEL 3> De centjes

It’s all about the money 😉

Het allermooiste voor ons Nederlanders natuurlijk. Kijken we naar het verschil tussen opblaasboot en motorboot, je bent een stuk voordeliger uit. Dat vinden wij kaaskoppies natuurlijk bonus 2.0 😛  Het kan ook een mooie tussenstap zijn voor kantvissers die de aanschaf van een motorboot overwegen. Wil je weten of het bootvissen iets is voor jou, dan is een rubberboot wellicht een mooi proefkonijn.

 

VOORDEEL 4> De chickies

Way out of your league met een bellyboat.

Zeg nou zelf, als bellyboater lig  je er  toch wat verloren bij als einzelgänger. Met een opblaasboot kun je gewoon samen met je vismattie in de boot. Wel zo gezellig.  Het is ook allemaal veel makkelijker om even een goede foto te maken van een mooie vangst.

Alle tijd en ruimte voor het maken van een toffe vangstfoto.

Daarnaast wordt je in een bellyboat vaak toch gek aangekeken, voor leken lijk je iemand te zijn met een geamputeerd onderlichaam. Dat werkt in de zomer natuurlijk ook niet mee als een boot met chickies voorbij vaart 😛

 


Superdeal

CHECK DEZE SUPERDEAL!!! KLIK HIER.


 

VOORDEEL 5> Je plasje doen

Je ligt eindelijk met je bellyboat op het water en op het display zie je mooie signalen boven de bodem. Ja ja, spot on! Maarrrr dan… die drie bakkies koffie van de ochtend moeten er ook weer uit. Herkenbaar voor elke bellyboatvisser. Naar de kant, dat stugge waadpak uit trekken en je plasje doen. Dat gaat een stuk gemakkelijker op een rubberboot, want… houd je vast, je kunt staan 🙂 Ook wel lekker met sommige vistechnieken zoals het vissen met jerkbaits.

Opeens moet je plassen….

 

VOORDEEL 6> Met het gezin

Vooruit, nog één voordeel dan. Als visser wanen we ons nogal eens alleen op de wereld, maar natuurlijk hebben we ons vriendinnetje , moeders de vrouw en/of je kroost. Leuk ook om daarmee eens het water op te gaan als het lekker weer is… Tja, dat wordt proppen op een bellyboat. Hoe leuk om aan een meertje te gaan liggen in de zomer als een ‘ekte’ badgast, met het bootje op een strandje… Een mooi argument om een vette rubberboot voor het vissen door het gezinsbudget heen te rammen 😛

 


 

Je kunt op locatie komen om alles in levende lijve te zien en voelen. Bootman is gevestigd op Linnaeusweg 21 te IJsselstein.

 

Geïnteresseerd in hoge kwaliteit rubberboten en dat voor zeer scherpe prijzen, kijk dan eens bij Bootman, een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze tak van vaartuigen en daarnaast ook elektromotoren en accu’s verkoopt. Ga naar de Rubberboot Shop