SnoekbaarsMeister Herman Schuurman met snoek als achilleshiel

03/05/2022
SnoekbaarsMeister Herman Schuurman met snoek als achilleshiel

Veel betere snoekbaarsvissers dan Herman Schuurman zul je niet snel vinden. Baars was altijd een dingetje, maar dat lek lijkt hij boven te hebben. Nu snoek, zijn achilleshiel. Check hoe hij aankomend seizoen alle zeilen bijzet om de groenjas te kunnen doorgronden. 

Door Herman Schuurman

Als ik dit schrijf zijn we halverwege de gesloten tijd. Zoals elk jaar ben ik druk bezig  met klussen thuis zodat ik mij voor het nieuwe jaar weer volledig kan focussen op het vissen. Het gaat een druk jaar worden. Gidsen, wedstrijden en hopelijk nog wat tijd vinden om vrij te vissen 😉

 

Seizoen 21/22

Ook de pen was toen succesvol.

In het voorjaar was het meteen druk met gidsen. We beleefden superdagen, zowel verticalend en met de dropshot als oldskool op de pen. Mooie snoekbaarzen mochten we voor even in de boot nemen.

Samen Jan Boomsma het IJsselmeer verkennen. Hoe vet is dat?!

Zoonlief Iwan mee en die pakt even de allergrootste. Next level!

Ook ben ik begonnen het IJsselmeer te verkennen. Samen met mijn zoon Iwan en Jan Boomsma hebben we daar mooie aantallen dikke baarzen gevangen. De grootste had Iwan, deze vis had een lengte van 52 cm. Samen nieuwe stekken ontdekken op nieuw water is soms moeilijk, maar des te mooier als het dan lukt. Dat is vissen.

Nog zo’n snoekbaarsfluisteraar, Michael Stalenhoef.

Het afgelopen jaar ook weer verschillende wedstrijden gevist. De World Predator Classic (WPC)  samen met Michael Stalenhoof en daar een mooie tiende plaats gehaald, best iets om trots op te zijn. Gewoon drie kwartier vol gas varen van het Haringvliet naar het Hollands Diep, binnen een kwartier de benodigde drie snoekbaarzen vangen en dan weer drie kwartier terug voor de baars en de snoek!

Een hele knappe tiende plek op de WPC.

De Luremasters heb ik met Iwan gevist, dan heb je de eerste prijs al gewonnen. Samen met je zoon vissen is al mooi, maar dan ook nog zien wat voor een goede visser hij is maakt me blij en trots.

Samen met zoon Iwan een wedstrijd vissen, dat is sowieso al de hoofdprijs.

Verder heb ik nog voor Shimano de World Predator Cup gevist. Alleen in de boot, werpend vissen op baars, snoek en snoekbaars. Met de laatste ging het de beide dagen goed maar oh oh oh die snoeken, op een kleintje na kreeg ik ze niet gevangen.

Natuurlijk veel tijd in het gidsen steken, ook aankomend seizoen.

In maart van dit jaar heb ik veel op het Hollands Diep gegidst, deze periode is het altijd super daar. Het is bijna traditie dat ik daar de laatste week van het seizoen zit, de eerste data dan zijn al weer geboekt.

 

Nieuwe plannen

Ten eerste wil ik meer vrij vissen. Alleen, met Iwan en met Jan, dit waren vorig jaar ook prachtige dagen. Verder wil ik me meer in het snoekvissen verdiepen. Met wedstrijden blijft dit voor mij toch een moeilijke vis om te vangen. Snoek is verder een vis van de toekomst en speelt in mijn ogen een heel belangrijk rol in de boezem.

Natuurlijk is snoek geen complete vreemde voor Herman, maar hij gaat zich er nu echt in vastbijten, of andersom? 😛

Ook voor mijn werk bij Wetterskip Fryslan wil ik me verder verdiepen in deze vis. Ik mag me in mijn functie namelijk bemoeien met “vis”. Voor mijzelf heb ik zodoende de missie om het Wetterskip, het beroep en de sportvissers in Fryslân wat dichter bij elkaar te brengen. Niet tegen elkaar, maar met elkaar!

Gezegend met een sponsor als Shimano.

Natuurlijk kan de kennis over de snoek ook weer helpen voor mijn gidswerk. Deze kennis wil ik onder andere opdoen door met een aantal  goede visgidsen op pad te gaan. De afspraken zijn al gemaakt. Je kunt nooit zo snel leren als door met een specialist op pad te gaan. Het gaat een druk jaar worden met de wedstrijden en het voorvissen hiervoor. Dat ik de WPC samen met Michael Stalenhoof voor Citta Romana en de Luremasters ga vissen kan ik hier al delen. Verder zitten er nog wat spannende dingen aan te komen,  houd daarvoor mijn Facebook pagina in de gaten. Als je geïnteresseerd bent tenminste.

Nieuwe avonturen wachten!

Al heel lang ben ik Shimano Ambassadeur, sinds 1991 werken we al samen. Betere spullen kun je je niet wensen. Heel vaak krijg ik vragen over producten, die beantwoord ik met veel plezier. Ik help mensen graag verder in het maken van een goede keuze. Dus als je wat wilt weten over Shimano producten, dan kun je me gerust een berichtje sturen.

 

Volg Herman op Facebook. Wil je een dagje bij hem aan boord stappen, neem gerust eens een kijkje op zijn website, klik HIER