Vangen in het oppervlak met eenden, kikkers, poppers en stickbaits

15/07/2021
Vangen in het oppervlak met eenden, kikkers, poppers en stickbaits

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 

>VANDAAG DEEL II, VRIJDAG JL DEEL I

 


 

Sluwe killer

De Shimano Silent Assassin is een nette plug van hoge kwaliteit. De silent assessin creëert een zwemmende, roterende actie bij rustig inhalen. Door de roterende actie schitteren de mooie glimmende kleuren door het water, om zo nog meer aandacht van de vis te trekken. Door zijn lengte van 12.9cm en een gewicht van 22g, in combinatie met het AR-C en 129F systeem, worden werpafstanden gehaald van 70 meter.

Het AR-C-systeem maakt nauwkeurige, verre werpafstanden mogelijk. De plug beschikt over 3 haken, verdeeld over de onderkant van het lichaam. Daarnaast is de plug voorzien van een kleine zwemlip. De Silent Assassin is ideaal voor het vissen in zoutwater op zeebaars, maar kan ook prima worden ingezet in zoetwater.

 


 

Vis zoeken tijdens trollen

Onlangs waren we ta gast aan boord bij Lowrance pro-staffer Jelle de Jong. Hij heeft ons de fijne kneepjes laten zien van het slepend vissen met kunstaas op snoek. Natuurlijk kwam er de nodige vis boven water met deze specialist. Daarbij mooi te zien hoe hij zijn fishfinder inzet en dan met name met het zetten van waypoints. Op deze manier wordt het steeds minder een puzzel 😉

Meer informatie over de HDS Live toestellen, klik HIER. 

 


 

Topper voor zeebaars

De Westin Spot-On Top Walker leent zich perfect voor het oppervlakte vissen op zeebaars, maar ook zoetwaterrovers laten de Spot-On niet zomaar voorbij gaan. Deze Topwater beschikt over een schitterende ‘walk the dog’ actie, die extra wordt versterkt door de unieke bek die een subtiel ‘plop’ geluid veroorzaakt. De Westin Spot-On Top Walker is uitgerust met holografische ogen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lengte 10 cm, gewicht 15 gram.

Klik HIER om ‘m te bestellen.

 


 

De kikkers van Wout

Wout van Leeuwen in Vlaardingen staat er om bekend dat ze altijd het nieuwste van het nieuwste hebben. Zo ook op het gebied van oppervlakte kunstaas. Check alleen al deze vette kikkers:

De nieuwe Rattlin Pop Frog is een innovatieve holle kikker die opvalt door zijn exclusieve ontwerp en aandacht voor detail, waardoor hij veelzijdig en geschikt is voor verschillende soorten vissen en actie. De PopFrog is uitgerust met een dubbele sterke OMTD Custom Hook, gekenmerkt door een extra oog waarmee u het aas verder kunt aanpassen: met een blade om extra trillingen en flash te creëren, of met een extra dreg als u in vrij water vist en onbelemmerd kunt binnenvissen. Klik HIER.

De nieuwe Sakura Rider Frog is gebouwd naar dezelfde lichaamsvorm en hetzelfde ontwerp als de Bubble Frog, maar onderscheidt zich door zijn lange staart gemaakt van konijnenhuid. Dit zeer flexibele aanhangsel geeft het een gedrag en een natuurlijke uitstraling die reageert op de minste beweging; Pulserend en samentrekkend waardoor subtiele, verleidelijke golven ontstaan ​​die alleen met natuurlijk materiaal kunnen worden geproduceerd. Klik HIER.

 


 

Uitzonderlijk gevoelige hengel

Op maat gemaakte hengel die een perfecte balans biedt, met uitstekende resultaten. Omdat er gebruik is gemaakt van een PVG-blank van 36 ton is de Muse Black van 13Fishing uitzonderlijk gevoelig. De Evolve Airfoil Carbon molenhouder geeft het gevoel van de hengel direct door aan de handpalm van de visser en zorgt voor een uitstekende grip.

De ergonomische molenhouder loopt naadloos over in het EVA handvat voor ultiem comfort. Of je nu met kleine softbaits of plugjes aan de slag gaat, de Muse-serie blinkt uit in elke techniek die nodig is voor de doorgewinterde visser.

Deze serie is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen, voor meer info, klik HIER.

 


 

Tested by the best

Een warm welkom voor Strike King in de Benelux. Wat een producten en wast wil je ook met een prostaffer als blackbass held Kevin Vandam?! Hier aandacht voor twee toppers in de toplaag:

De KVD Splash van Strike King® is ontworpen volgens de specificaties van Kevin VanDam. Het ontwerp van de KVD Splash en Splash Jr. is de perfecte balans tussen spuwen, puffen en ‘wandelen’ om aanbeten aan het oppervlak uit te lokken. Ze zijn gebouwd van premium componenten, geveerde achterste dreg, 3D ogen, ultra-realistische lakken en hebben een aantrekkelijke actie.

Ook de Sexy Dawg is ontworpen en getest door Kevin VanDam om een eenvoudig lopend, ver werpend, premium ‘walk the dog’ ondiep kunstaas te zijn met een geweldige actie. Missie volbracht. Verkrijgbaar in twee maten. Geef ritmisch korte rukken aan de hengeltop om de neus naar links en rechts te laten bewegen.

Volg Strike King op FacebookInstagram en YouTube

 


 

Top frog

De Prorex Micro Frog DF heeft met zijn duckfin poten een bijzondere attractie voor zo’n klein kikkertje. De kikker imitatie lijkt zo echt, ook onderwater, wanneer je dropshotten, jerkend of carolina vist. De Prorex Micro Frog DF is zelfs met een lichte jerkbaithengel goed te vissen. Gebruik dan een enkele haak. Heerlijk kuntaas voor ook de kleinere rovers. Sta er niet van te kijken als een grote ruizer deze topwater te grazen neemt. Klik HIER.

Benieuwd naar meer producten of informatie van Daiwa? Check snel de website (HIER) of volg de socials zoals Facebook en Instagram

 


 

Vlaggenschip voor de ogen

De X2 Fishing-glasses is het nieuwe vlaggenschip voor Leech. Met een strak ontwerp heb je een echt sportieve zonnebril die strak op het gezicht past om binnenkomende zijverlichting te minimaliseren. De lenzen zijn iets groter om een groter gebied voor de ogen te creëren. Met de koperen Premium plus lenzen krijg je een hoog contrast en helderheid om je ogen rust te geven en je volledig te concentreren op wat je doet. Klik HIER.

 


 

Oersterk

Check het zeer sterke en luidruchtige oppervlakte kunstaas van de hand van het Spaanse Hart. Het Poppen zorgt voor een hoop kabaal, de klappen van onderaf zullen voor een geweldig spektakel zorgen. Voorzien van 2 grote zoutater bestendige dreggen en geschikt voor het zwaardere werk. De volgende kleuren zijn beschikbaar: L19: orange gold, L20: Dorado, L21: Silver bullet, S07:Orange tiger, S013: Pearl yellow. Verkrijgbaar in 15 en 17 cm. Klik HIER.

 


 

Fruck the Duck

De 3D Hollow Duckling, ook wel The Fruck genoemd, lijkt sprekend op een jong eendje. Hij beschikt over fladderende pootjes en een fraaie ‘side to side’ actie. Door het weedless design kan er makkelijk over waterplanten heen worden gevist. Ideaal nu voor water met veel begroeiing. Vis hem tussen en over de planten heen… Klik HIER.

 


 

In de toplaag met shallow screws

Niets is zo veelzijdig te vissen als softbaits, en als het op rigs aankomt zijn er letterlijk en figuurlijk onbegrensde mogelijkheden. Toen een aantal jaar geleden de shallow screw aan het licht kwam, ging er voor velen een wereld open. Ineens waren er tal van combinaties te maken met het al bestaande zachte kunstaas en sindsdien is dit systeem misschien wel een van de meeste gebruikte rigs van de huidige tijd. Christian Drost van BKK is een revolutionair systeem tegen het lijf gelopen. Klik HIER voor zijn uitgebreide kijk op deze materie.

Volg BKK op de voet op Instagram en Facebook. Check HIER de online catalogus. 

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl