7 STERKE punten van het SPOOK onder de elektromotoren

07/10/2020
7 STERKE punten van het SPOOK onder de elektromotoren

Wegens groot succes is Lowrance druk bezig met het doorontwikkelen van de Lowrance Ghost Trollingmotor. Voor het zoete water betekent dit dat het assortiment is uitgebreid met een Ghost 52 en 60, refererend aan de shafts die respectievelijk 52 en 60 inch zijn. 

“Toen we vorig jaar de Lowrance Ghost zoetwatertrollingmotor voor bass boats aankondigden, betekende dat een enorme doorbraak”, aldus Lucas Steward van Lowrance. “Na de introductie hebben we veel feedback gekregen van klanten die op zoek zijn naar dezelfde functionaliteit voor vaartuigen met een hogere boeg. Daar hebben we naar geluisterd en nu is er een Ghost voor bijna elke zoetwater-sportvisser.”

 

1> Borstelloze motor

Borstelloos en daarmee 25% meer stuwkracht.

De borstelloze motor van Ghost genereert een stuwkracht die 25 procent groter is dan die van de huidige concurrenten en levert een 45 procent langere bedrijfstijd bij dezelfde lading — vergelijkbaar met bijna één extra visdag. De combinatie van precisieproductie, unieke grondstoffen en een geavanceerde schroef waarin geen planten blijven hangen, zorgt voor een krachtige stuwkracht met een grote efficiëntie en lange bedrijfstijd.

 

2> Geen sonarinterferentie

De borstelloze motor van Ghost elimineert lawaai en heeft geen borstels die kunnen slijten, in tegenstelling tot gewone borstelmotoren. Dit zorgt voor een grotere betrouwbaarheid en een langere levensduur. De borstelloze motor zendt geen elektromagnetische interferentie uit, waardoor vissers de helderste sonarweergaven krijgen, zonder interferentie, lees ruis, op het scherm.

 

3> Integratie

Minder tijd nodig voor bediening en dus meer tijd om vis te vangen 🙂

Gebruikers kunnen sturen, hun snelheid aanpassen, routenavigatie instellen of het anker op een huidige locatie instellen met behulp van de bediening via het touchscreen van een Lowrance display en de SmartSteer™ interface. De Ghost kan eenvoudig worden gekoppeld aan HDS LIVE, HDS Carbon en EliteTM -Ti2  displays via een eenvoudige NMEA 2000 verbinding.

 

4> Plug-and-Play Lowrance Sonar

Ghost biedt twee geïntegreerde sonar nose cone-functies, waaronder HDI (CHIRP en DownScan Imaging™) en optionele Active ImagingTM 3-in-1 (CHIRP Sonar, SideScan en DownScan Imaging) transducers. Alle motoren worden standaard geleverd met een HDI transducer, maar kunnen op elk gewenst moment worden opgewaardeerd met een andere nose cone.

Maar liefst twee geïntegreerde nose cone functies 🙂

 

5> Fly-by-wire-besturing

Directe en soepele fly-by-wire-besturing geeft Ghost het gevoel van een motor met kabelbesturing, maar dan zonder de mechanische kabels die na verloop van tijd slijten.

Een voetpedaal dat van alle gemakken is voorzien.

De Ghost 60 is standaard voorzien van een afstandsbediening.

Ongeacht het merk trollingmotor dat ze eerder hebben gebruikt, zullen vissers zich snel op hun gemak voelen met het innovatieve Ghost voetpedaal, dat volledig door de gebruiker kan worden geconfigureerd. Bovendien is de Ghost 60 standaard voorzien van een afstandsbediening voor eenvoudige bediening vanaf elke plek op het vaartuig.

 

6> Robuuste constructie

Een zeer duurzame constructie.

 

De 360-graden flexibele steun is ontworpen om de schok van een botsing te weerstaan en zal zichzelf automatisch opnieuw uitlijnen zodra de motor weer vrij is van de geraakte onderwaterstructuur. Een composieten shaft met levenslange garantie helpt klappen te weerstaan en een geïntegreerde stabilisatorstang vermindert trillingen bij varen op ruw water.

 

7> Veelzijdige installatiemogelijkheden

De motor weegt drie kilo minder dan vergelijkbare motoren met borstels, waardoor deze gemakkelijker te plaatsen, te gebruiken en op te bergen is. De Ghost is ontworpen om te werken in 24V of 36V systemen, met een stuwkracht van respectievelijk 97 en 120 pond, waardoor toekomstige upgrades van batterijen en opladers mogelijk zijn.

 

De Ghost 52 en 60 modellen zijn verkrijgbaar in december 2020 en kosten respectievelijk € 3.999 inc. btw en € 4.240 incl btw. Klik HIER voor meer informatie over de serie Ghost trollingmotoren. Klik HIER voor Lowrance dealers.