Met deze reeltjes kun jij alle kanten uit!

18/10/2022
Met deze reeltjes kun jij alle kanten uit!

Daiwa is een zeer bekende naam, met name als het aankomt op molens en reels! Het van origine Japanse merk bevindt zich al jaren aan de top wat kwaliteit en duurzaamheid betreft. Naast molens en reels heeft Daiwa ook op het gebied van lijn, kunstaas en luggage de harten van vele vissers weten te winnen. In dit artikel lichten we vier reeltjes waarmee jij alle kanten op kunt!

Heavy duty> Daiwa Prorex XR TWS 300

Wie graag op grote snoek vist met grof aas, hoeft niet meer verder te zoeken. De Daiwa Prorex XR TWS 300 is speciaal ontworpen voor de big mama’s. De reel is voorzien van het klassieke Daiwa T-wing systeem, waardoor de lijn meer vrijloop heeft zodat je verdere worpen kunt maken.

Speciaal voor grof aas en grote snoeken!

Deze reel heeft een enorme lijncapaciteit en ook de slipkracht ligt hoog (12kg). Door het Hyperdrive systeem is deze reel extra krachtig en extra duurzaam. Zo kun jij jaren lang genieten van de beste kwaliteit en weet je zeker dat je materiaal niet faalt, wat ontzettend belangrijk is bij het vissen op echt grote vis. Check hem nu HIER.

 

Allround snoeken> Daiwa Tatula TWS 300

Als je graag met verschillende types kunstaas vist tot 140 gram, is deze reel voor jou.

Wanneer je bijvoorbeeld wat meer allround op snoek vist met medium tot medium groot kunstaas, kom je al snel uit bij de Daiwa Tatula TWS 300. Deze reel is perfect voor kunstaas tot ongeveer 140 gram.

De Daiwa Tatula 300 TWS ligt perfect in de hand, waardoor je makkelijk een hele dag kunt werpen.

Ook deze reel is voorzien van het T-wing systeem, wat soepele worpen mogelijk maakt. Zeker als je veel werpend vist met een breed scala aan kunstaas, dan kun je gemakkelijk een hele dag werpen met deze reel. Hij past perfect in je handpalm maar is ook nog krachtig genoeg om een echt grote snoek de baas te zijn, ideaal! Check hem nu HIER.

Het lichtere werk> Daiwa Prorex PE SV TW 100

Daiwa is niet alleen goed in het maken van reels voor snoek, ook voor lichtere visserijen heeft Daiwa prachtige reels. Neem bijvoorbeeld de Prorex PE SV TW 100, deze is speciaal gemaakt voor het vissen met dunnere lijnen op snoekbaars en baars. Lijnen tussen de 10/00  en 16/00 zijn optimaal voor deze reel.

Het ultieme reeltje voor baars en snoekbaars!

Ook deze reel werpt ontzettend soepel en is voorzien van het T-wing systeem. Het is wel echt een reeltje om lichter te vissen, de slipkracht is namelijk 5kg. Mocht je bijvoorbeeld een dikke snoek er aan krijgen, dan is het belangrijk om de slip goed open te draaien. Door de ondiepe spoel kun je er 130 meter 16/00 J-braid op spoelen en 150 meter 13/00 J-braid. Check hem nu HIER.

 

Ultra finesse> Daiwa 21 Alphas SV TW

Voor de echte finesse vissers onder ons is er ook nog de Daiwa 21 Alphas SV TW. Met deze reel kun je zelfs gewichten van 3,5 gram werpen, ideaal voor bijvoorbeeld een Ned rigje of Texas rig. Een lekker licht reeltje voorzien van het Hyperdrive systeem en T-wing systeem voor soepele en verre worpen.

Voor de echte finesse vissers onder ons…

Het SV (stress-free versatile) systeem zorgt voor minder pruiken, dit kan met licht kunstaas nogal eens gebeuren. Gelukkig heeft Daiwa met dit reeltje ervoor gezorgd dat je kans op backlash verkleind wordt! Het is dan wel een kleine en lichte reel voor klein kunstaas, maar vergis je niet! Het is een echt werkpaardje en staat garant voor vele jaren plezier. Check hem nu HIER.

 

Met deze reeltjes kun je alle kanten uit, is het nou heavy duty op snoek of sta je te pielen met een Ned rigje op baars, Daiwa heeft de perfecte reeltjes voor jou! Check ook hun Instagram om goed up to date te blijven van nieuwe producten.