Buzzy bee Michael Stalenhoef – Gidsen, wedstrijden en vissen met opie

28/05/2020
Buzzy bee Michael Stalenhoef – Gidsen, wedstrijden en vissen met opie

We krijgen het voor onze kiezen Roofmeisters. Eerst de stormen in het vroege voorjaar, toen het Corona virus en dan nu de gesloten tijd. Toch hebben we alle reden om terug te blikken op een waanzinnig roofvisseizoen. Zo ook MICHAEL STALENHOEF.

Door Michael Stalenhoef

Het afgelopen roofvisseizoen begon voor mij met het ondertekenen van een Ambassador contract bij de firma Grundéns. Dit Zweedse kleding merk is gespecialiseerd in het maken van kleding voor de sportvissers/beroepsvissers. Grundéns is onder andere sponsor van de World Predator Classic.

Michael is visgids, wedstrijdvisser, maar nog steeds kan hij ook volop van ‘vrij vissen’ genieten.

Nu ik het toch over het WPC heb. Voor de tweede keer op rij mocht ik, dit keer met Shimano Pro-staffer en collega visgids Herman Schuurman, de kleuren verdedigen van Resort Città Romana tijdens de World Predator Classic te Hellevoetsluis.

Michael met een roofvis clinic voor Johan Janzen, directeur van Città Romana.

De WPC is een grote 3 daagse internationale roofviswedstrijd op het Haringvliet, strak georganiseerd door een Schot die het liefst rondloopt in zijn kilt, Ross Honey. Tijdens de media dag, dit jaar op vrijdag, was er gelegenheid voor de deelnemende teams om o.a. hun sponsors aan boord uit te nodigen. In dit geval bij ons dhr. Johan Janzen, directeur van Resort Citta Romana.

Klanten van over de hele wereld.

Na te zijn terug gekeerd op aarde ( het vissen van de WPC is en blijft een super gaaf spectaculair event ) was het vooral business as usual, namelijk klanten from all over the world verwelkomen bij mij aan boord voor een te gekke visdag. Zo kon er afgelopen seizoen onder andere op de landenlijst van Fishing Guide Amsterdam Singapore, Japan, Liechtenstein en Bulgarije worden afgestreept.

Een gidsdag is geslaagd met zo’n glimlach 🙂

Voor het eerst mocht ik ook namens Quantum samen met teammember Tjeerd van der Ploeg deelnemen aan de Luremasters. Ook de Luremasters is een drie daagse roofviswedstrijd. Een van de grote verschillen met de al eerder genoemde WPC is dat er elke dag, door loting bepaald, op een ander water wordt gevist. Tjeerd en ik hadden het Haringvliet, Volkerak en Hollands Diep in deze volgorde geloot.

Snoekbaars blijft een bijzonder plekje innemen.

Een wedstrijd met een andere visgids, Tjeerd van der Ploeg.

 

De Utrecht beurs

Door het publiek van beurs verkozen tot BEst New Product van 2019.

Tijdens de Hengelsport & Botenbeurs te Utrecht konden er die zaterdag en zondag diverse champagne flessen worden ontkurkt. Zaterdag werd er namelijk bekend gemaakt dat de Publieksprijs 2019 Best New Product was gewonnen door Quantum met de Freak of Nature.

Versterking van het Quantum team. V.l.n.r. Dietmar Isaiasch, Gerald Vierhout en Hendry Vis.

Op zondag werden door Dietmar Isaiasch ook nog eens onze nieuwe team leden van Quantum Nederland bekend gemaakt: Hendry Vis en Gerald Vierhout. Deze twee kanjers hebben bij roofvissend Nederland en ver buiten de landsgrenzen geen introductie meer nodig.

 

Nieuwe boot

Trots op mijn nieuwe combinatie.

Tegen het einde van de maand oktober koffie met gebak in het Noord Hollandse Grootebroek bij Alumacraft Europe. Samen met eigenaar Martijn van Ravenzwaaij een te gekke mooie deal kunnen sluiten over het leveren van a brand new Competitor 165 Tiller, inclusief Suzuki 50 HP.

 

Kijkje onder water

Het roofvisseizoen 2019/2020 eindigde voor mij zoals het begonnen was met het ondertekenen, onder toeziend oog van Martin Mol, van een Lowrance Ambassador contract. De locatie was vergaderzaal ‘Den Haag’ in het Lowrance hoofdkantoor te Dordrecht. Door deze samenwerking is de nieuwe Alumacraft Competitor 165 voorzien van twee Elite Ti 2 12 Inch touchscreen toestellen, inclusief Active Imaging 3-in-1 Transducer.

Een vruchtbare samenwerking met Lowrance…

De alermooiste momenten!

Maar het allermooiste van het afgelopen seizoen was toch wel toen onze kleinzoon Sem weer aan mij vroeg: “Opie, heb je zin om met mij mee te gaan vissen?”