De nr. 1 sportvis en dat vanaf de kant!

03/05/2023
De nr. 1 sportvis en dat vanaf de kant!

In deze rubriek hebben we een aantal vissers onder andere gevraagd wat hun hoogte- en dieptepunten waren van afgelopen seizoen en wat ze in de gesloten tijd zoal gaan doen. Dit keer de beurt aan Ronald Traas van BKK!

 

 Roofmeister> Wat was het absolute hoogtepunt van afgelopen seizoen?

Het absolute hoogtepunt kwam voor mij op een reis naar Latham island. Een piepklein eiland in de Indische oceaan waar we 5 dagen kampeerden. Het vissen was bijzonder taai, veel wind waardoor we 2 dagen zelfs niet met de boot konden vissen. Maar hierdoor ving ik wel een giant trevally vanaf een rotsje op het eiland. Ik heb al een aantal trips gedaan waar deze krachtpatsers de main target zijn, maar dat is over het algemeen vanaf de boot.

Een dikke GT van de kant is toch echt heel gaaf.

Een dikke GT vanaf de rotsen binnen drillen is een onvergetelijke ervaring! Ik positioneerde mezelf op een geschikte rots met de gedachte, als ik een aanbeet krijg dan moet ik goed staan. Ik maak een verre worp met de wind in mijn rug. Het aasje land op het water en met 1 slinger van de molen was het al raak. Fish on! Wat dan volgt zijn een paar hele intense minuten die veel langer lijken te duren. Uit alle macht probeer je de vis binnen te halen en als de strak afgestelde slip begint te lopen, gaat ‘ie verder dicht, want ruimte kun je ze niet geven.

Goed blijven zitten!

Zeker niet als je nog zo’n 60 meter over een ondiep rif moet drillen. Ondertussen is Thomas achter me gaan staan en houdt me vast aan mijn rugtas terwijl hij me aanmoedigt: “Kom op, pompen, doorgaan!” Meter voor meter komt de vis dichterbij totdat ‘ie dan eindelijk vlakbij is. Maar er kan nog steeds heel veel misgaan. Met behulp van een brandingsgolf sleep ik de GT op het ondiepe waar een van de crew met gevaar voor eigen leven de vis na een paar pogingen pakt. Yes, we hebben hem! Ik kan eindelijk van de rots afklimmen en met mijn trofee op de foto.

Er werden zeker ook andere soorten gevangen zoals deze mahi mahi.

Dit zijn de momenten waar je het voor doet. Alles moet kloppen en dat deed het. De hengel, de molen, de zelf gelegde knopen, het aasje waar je de BKK Lone Diablo haken hebt aangehangen, alles gaf geen krimp. En dan kan een vakantie al met 1 vis geslaagd zijn, zeker als je maat er ook nog eens bijzonder fraaie platen van maakt.

 

Roofmeister> En wat was het absolute dieptepunt van afgelopen seizoen?

Ik moet hier te lang over nadenken, dus dat was er niet! Als kayakvisser vervloek ik soms de wind nog wel eens en afgelopen seizoen heb ik best vaak ‘gemopperd’.

 

Roofmeister> Wat was je nummer één kunstaasje van het afgelopen seizoen?

De Fish Impact Virus verticaal aangeboden was mijn toppertje van afgelopen seizoen.

Ik heb de meeste dikke vissen verticaal/pelagisch op de Fish-impact Virus gevangen. Voor de tackle freaks, ik rig deze met een 50 grams loodbol, splitring/wartel/splitring en 1/0 BKK spear-21. Ik probeer een all-round roofvisser te zijn maar sinds de komst van de live-sonar technologie heb ik altijd wel een setje met deze combo op de Hobie staan.

Roofmeister> Hoe ga je nu de gesloten tijd doorbrengen?

Ik vind het niet erg om even een vis-pauze te nemen, soms heb ik dat ook gewoon even nodig. Ik breng nu wat meer tijd door met mijn vrienden in het weekend. Heb het ook erg druk met mijn werk en er staat nog een hele dikke trip in het vooruitzicht.

 

Roofmeister> Wat zijn de ambities voor het komende seizoen?

Ja ja mensen, dit jaar gaat Roofmeister wederom naar Zweden met een groepsreis met o.a. Ronald Traas. Jij kunt mee, meld je nu aan. Klik HIER.

Wat meer tijd in het zeebaarzen stoppen, vorig seizoen was matig en heb me daardoor meer op het zoete gefocust. Een paar goeie kajak toernooien vissen die op het programma staan. Nog een paar mooie trips maken, waaronder de Roofmeister/Visreis trip. En last but not least, niet teveel ambities hebben 😉

 

Thanks voor de antwoorden Ronald! Volg deze baas ook even op zijn Instagram voor leuke updates.