De shad voor de beginnende visser – Westin ShadTeez Ready ‘N’ Rigged

03/12/2020
De shad voor de beginnende visser – Westin ShadTeez Ready ‘N’ Rigged

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Joost Spraakman met de Ready ‘N’ Rigged ShadTeez van WESTIN!

Door Joost Spraakman

Een loodkop goed op een shad krijgen is soms best een kunst. Zeker als je net om de hoek komt kijken bij een nieuwe visserij. Gelukkig zijn er altijd nog een aantal merken die kant-en-klare softbaits op de markt brengen. We praten hier over een shad die al gerigged zijn met een loodkop en soms zelfs met stinger.

De Westin ShadTeez. Speciaal voor-gerigged met een Westin loodkop.

Zo heeft Westin hier ook slim op ingespeeld voor de vissers die iets nieuws willen proberen of het natuurlijk gewoon lastig blijven vinden 😉 De ShadTeez Ready ‘N’ Rigged doet eer aan zijn naam. Tijd om deze voorgekauwde klassieker te testen!


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: ShadTeez Ready ‘N’ Rigged
Type product: Pre rigged softbait
Lengte: 9cm (getest), 12cm, 16cm en 22cm
Loodkopgewicht: 10gr, 15gr, 15gr, en 10gr
Diepte: n.v.t.
Kleur: 5 kleuren
Bijzonderheden: Pre rigged met en zonder stinger
Winkeladviesprijs: € 10,50,- en € 11,99,-


 

Eerste indruk

ShadTeez…dat zegt het eigenlijk al, een shad, een softbait en van Westin. Wie kent deze nou niet? De welbekende ShadTeez van Westin heeft ervoor gezorgd dat je nu nog minder hoeft te doen.  Ze hebben namelijk de ShadTeez Ready ‘n’ rigged op de markt gebracht.

Lekker zwaar kopje in combinatie met een grote schoepstaart = grote waterverplaatsing!!

Een mooie softbait die met loodkop en al in de verpakking zit. Naast de klassieke loodkop hebben ze ook een Ready ‘N’ rigged ShadTeez uitgebracht met een loodkop + stinger. Super handig voor de beginnende snoekbaarsvisser. Mijn eerste indruk was meteen zeer positief. Een mooi kleuren balans, scherpe haak en een soepele bait. Door deze soepelheid gaat de ShadTeez met gemak naar binnen bij een snoekbaars of baars. Maar snel kijken als het echt zo is!

 

De proef op de som

Van huis uit ben ik een echte snoekbaarsvisser en kijk ik graag naar de avonturen van Luc Coppens. Ik was ook erg blij toen deze shads in de brievenbus lagen. Bepakt met mijn tacklebox en hengel kwam ik op de eerste stek aan. Om de actie te testen ben ik eerst gaan jiggen. Na een aantal keer gegooid te hebben volgde de eerste aanbeet. Een kleine snoek kon er niet vanaf blijven en pakte de shadTeez met volle overtuiging. Snel onthaken en door. Het was een taaie dag dus die mocht snel vergeten worden. Enkele dagen later bewapend met mijn streetfishing stok achter de baars aan. Na de eerste worp was het al direct raak.

Direct een mooie baars en vele volgden!

Al snel liepen de cijfers op. Ondanks de vele aanbeten blijft de shad in goeie conditie. Doordat er lucht in de staart zit geeft de shad een super actie. Bij een klein beetje weerstand wordt zijn zwemactie al in gang gezet. De handgeschilderde coating plus de grote ogen maken de Westin ShadTeez helemaal af. Het is toch ook net echt hé?! Ook de haak is en blijft erg scherp, zelfs nadat ik een omafiets gehaakt had, maar dat terzijde.

Handgeschilderde coating en grote ogen geven een realistisch uiterlijk…

Streetfishing is achter de rug en de donkeredagen naderen. Voor mij ideaal voor korte snoekbaars sessies op het kanaal of rivier.  Samen met Tackle Meister Daan Pit hebben we wat stekken afgegooid. Het was nog taai, maar gelukkig heeft de shadTeez een mooie snorkel nog kunnen verleiden.

Een avondsessie op snoekbaars was meteen geslaagd.

 

Aanschaf

Bijna elke hengelsportzaak in Nederland is bevoorraad met de artikelen van Westin. Westin heeft een prima kwaliteit dat ervoor zorgt dat het lang meegaat. Klik HIER om dit kunstaas te bestellen, voor een slankere versie, HIER.

 

Slotsom

De ShadTeez is niet meer uit mijn tacklebox weg te denken. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit en de actie die hij geeft. Je kunt hem breed inzetten denkend aan verticalen, werpend vissen of jiggen. Kortom, wil je vis vangen zonder teveel voorbereidingen te hoeven doen, dan raad ik je de ShadTeez meer dan zeker aan.

Snorkels lusten er pap van ;P

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Joost Spraakman
Geboortejaar: 1988
Regio: Drenthe/Overijssel
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars en snoek.
Specialismen: Dropshotten en Verticalen.