De ultieme set voor het pelagisch vissen!

27/01/2023
De ultieme set voor het pelagisch vissen!

Pelagisch vissen, ook wel half water vissen is hot. Je spoort grote snoekbaarzen en snoeken op op je sonar en laat een shad recht voor de neus zakken. Het is een uiterst effectieve maar toch lastige manier van vissen. Met deze complete set van Quantum ben jij helemaal klaar voor het pelagisch vissen!

De hengel> Quantum Vapor US 

Elke hengel wordt in Tulsa, Oklahoma, met zorg ontwikkeld en door de profs van Quantum uitvoerig getest. Over de Vapor™ hengels zijn niet alleen de Amerikaanse sportvissers uiterst enthousiast. De hengel is fraai afgewerkt en heeft een moderne uitstraling. Alle Vapor hengelblanks zijn gemaakt uit extreem licht HSX60 Toray-grafiet dat sterk belast kan worden en zeer gevoelig vissen mogelijk maakt. De hengels hebben voldoende ruggengraat voor het pelagisch vissen.

De Quantum Vapor US is perfect voor pelagisch vissen en niet al te duur.

Deze hengel is mooi kort, licht en heeft een snelle actie, wat hem perfect maakt voor het pelagisch vissen. De Vapor US is mooi afgewerkt met kurk en de geleide ogen zijn zo licht mogelijk gemaakt. Het werpgewicht gaat ongeveer tot 50-60 gram, maar deze hengel is sterk genoeg om goed haak te kunnen zetten! Check hem nu HIER.

 

De reel> Quantum Accurist S3

Deze reel is helemaal ontwikkeld voor de halfwater visserij. Op deze reel zit namelijk de gepatenteerde ‘Flipping switch’. Deze switch maakt het mogelijk om met één hand lijn te geven en af te stoppen zodat je je andere hand altijd aan het stuur kunt houden. Het zeer lichte en extreem robuuste aluminium reelhuis met de hightech 8 + 1 kogellagers en de snelle overbrenging van 7,0:1 maken deze reel de ultieme reel.

De Accurist S3 is speciaal ontworpen voor verticaal en halfwater vissen.

De reel is extreem nauwkeurig af te stellen zodat je hem voor elke shad perfect kunt tunen. Ook is de Accurist S3 voorzien van een extreem sterke slip voor zo’n kleine en lichte reel. Met maar liefst een slipkracht van 9kg ben je elke grote snoekbaars en snoek de baas. Dit is nodig omdat het gevecht onder de hengeltop kort maar zeer intens is. Check hem nu HIER.

 

Het kunstaas> Quantum Pelagic Shads

Ook wat betreft kunstaas zit Quantum niet stil, de Pelagic Shads zijn al een aantal jaar op de markt in diverse uitvoeringen. Zo heb je de normale vorkstaart, de pintail en de hairy tail, elk met zijn unieke eigenschappen. Deze shads zijn al kant en klaar gerigd in de verpakking met handige stinger speciaal voor het pelagisch vissen.

De klassieke vorkstaart behoeft geen introductie.

De hairy tails geven het subtiele trillingen onder water.

Ze zijn uitgevoerd in diverse aantrekkelijke kleuren. Quantum heeft echt nagedacht over het totaalplaatje, de rig is onverwoestbaar door het gebruik van splitringen en tonwartels. De gehaakte vis kan lastig de haak los schudden vanwege de tonwartel, deze draait mooi mee als de vis draait. Ook is de haak voorzien van speciale pinnen waardoor je altijd drie haakpunten bloot hebt voor optimale inhaking! Check de Pelagic Shads nu HIER.

 

Loodkoppen> Quantum Pelagic Heads

Het kan soms lastig zijn om mooie zware loodkoppen te vinden, niet veel merken produceren ze. Echter produceert Quantum prachtige koppen van 50 en 80 gram speciaal voor pelagisch vissen. Ze zijn gestroomlijnd zodat ze zo efficiënt mogelijk naar beneden zakken naar de vis toe.

De Pelagic Heads zijn mooi gestroomlijnd en voorzien van grote ogen.

De loodkoppen zijn voorzien van grote ogen die onder water mooi opvallen en wat extra aantrekking geven aan je shad. De Pelagic Shads komen al uitgerust met deze koppen, maar ze zijn ook gewoon los verkrijgbaar voor het geval je een andere soort shad wilt gebruiken. Ook de loodkoppen zijn mooi gespoten in verschillende aantrekkelijke kleuren die goed bij de Pelagic Shads passen! Check ze nu HIER.

 

Met deze set ben jij optimaal uitgerust om achter de dikste rovers aan te gaan. Halfwater vissen is niet makkelijk, maar zodra je het door hebt, kun je echte monsters vangen! Veel succes!