De ultieme set voor het struinen in de polder!

08/07/2024
De ultieme set voor het struinen in de polder!

Voor het vissen op snoek heb je niet zoveel nodig en daarom is het ook een heerlijke visserij om te doen in die paar uurtjes die je misschien na werk of school hebt. Even snel je hengeltje pakken, een tasje met wat kunstaas, een schepnetje en je kunt zo even je koppie leegmaken. In dit artikel lichten we de ideale set uit van Abu Garcia om even lekker te gaan struinen!

 

Perfect voor de polder> Beast X Jerkbait

Voor het vissen in de polder is het lekker om een hengel te hebben die niet te lang is. Je hoeft geen verre worpen te maken en ook niet echt haak te zetten op afstand. Een kortere hengel is veel prettiger vissen op kleiner water omdat je makkelijker precieze, korte worpen kunt maken. Je zit namelijk minder snel met je hengeltop tegen de grond aan of tegen de kant wanneer je een onderhandse worp onder een bruggetje wilt maken bijvoorbeeld!

Even snel een onderhands worpje is zo gemaakt.

De Beast X Jerkbait is een betaalbare en goede optie om mee te gaan vissen in de polder, of natuurlijk met jerkbaits op het grote water. Hij is 198 cm lang en heeft een werpgewicht tussen de 45 en 100 gram. Het is dus niet een te zware hengel, maar je kunt er dus wel iets grover aas mee gooien. Het wat hogere werpgewicht is sowieso lekker om te hebben, want het is makkelijker om met wat lichter kunstaas te gooien met een zwaardere hengel, dan zwaar kunstaas met een lichte hengel.

De Beast X serie is goed betaalbaar en mooi afgewerkt met goede componenten.

De blank is stug, wat je ook verwacht bij een jerkbait hengel, maar je kunt er ook prima een softbait mee vissen. Zeker op die korte afstanden is een jerkbait hengel prima. Als je niet vaak vist, of gewoon een hengel wilt voor in de polder die alles kan, dan is de Beast X Jerkbait de hengel voor jou! Check hem HIER.

 

Om de set af te maken> Revo MAX4STX-L

Bij een goede hengel hoort natuurlijk een goede reel. Bij deze reel staan comfort, soepelheid en duurzaamheid hoog in het vaandel, maar wel voor een lage prijs! Wat meteen opvalt aan dit reeltje zijn de handgrepen. Die zorgen niet alleen voor een leuke look, maar ze brengen je ook extra comfort.

Opvallende looks en extra comfort.

De MAX STX heeft 5+1 kogellagers wat zorgt voor een soepele werking. De 5+1 staat voor vijf roestvrijstalen kogellagers en één roller lager, die er dus samen voor zorgen dat je lijn mooi naar binnen komt. De Duragear™ Brass tandwielen zijn gemaakt van hoogwaardig messing, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties, zelfs na intensief gebruik. Of je nu een beginnende visser bent of een doorgewinterde professional, de Abu Garcia Max STX baitcast reel biedt je de kwaliteit en prestaties die je nodig hebt. Check hem HIER.

 

Super softbait> McPike

De McPike was al heel lang op de markt, maar heeft nu een complete refit gekregen. Deze shad is speciaal gemaakt voor het vissen op snoek. Op een shallow screw zal de McPike al perfect recht zwemmen omdat deze perfect is gebalanceerd. In de polder is het wel prettig om met een shallow screw te vissen omdat het water meestal erg ondiep is. Zo kom je niet teveel vast in de bodem en kun je wel langzaam genoeg vissen.

De McPike is speciaal gemaakt voor snoek.

Waarom is deze shad dan goed geschikt voor snoek? Dat komt omdat de staart vrij groot is en de shad een breed profiel heeft. Snoeken houden wel van een shad met een staart die flink wat water verplaatst. In die staart kun je ook nog eens een disc aanbrengen die in meerdere kleuren worden meegeleverd. Zo kun je je staart wat extra kleur geven.

Met de meegeleverde discs kun je wat meer kleur in je staart aanbrengen.

Je kunt de McPike krijgen in 17 cm, 21 cm en 25 cm, zo zit er altijd wat voor jou tussen voor zowel klein- als groot water. In de polder zijn er ook veel bruggetjes en overhangende bomen. Wanneer je het werpen goed onder de knie hebt, kun je met softbaits ook proberen te skippen. Dan stuiter je je softbait net als een plat steentje vroeger over het water en kun je plekken bereiken die beginners niet kunnen bereiken! Check hem HIER.

 

Super handig net> Beast net

Met het struinend vissen van de kant kunnen de kanten soms lastig begaanbaar zijn. Vis landen met de kieuwgreep is dan niet mogelijk. Met het Beast net kun je goed bij het water en de vis gewoon landen op lastigere kanten. Dit net is super makkelijk en snel uit te schuiven en kun je gewoon aan je tas clippen.

Het Beast net is ook goed voor uit de boot! Ideaal zelfs!

Er zit ook een handige lift grip op de steel zodat je makkelijk en veilig het net uit het water kunt tillen. Ook is het van rubber gemaakt zodat je haken makkelijker los te krijgen zijn. Er zijn twee maten, namelijk de 70 x 60 of de 80 x 70! Check hem HIER.

 

Stock it> Beast Pro Rucksack

De Beast Pro Rucksack is wel een luxe om mee te hebben. Deze tas is gemaakt van volledig waterdicht materiaal en heeft een slijtvaste basis. Deze tas is perfect om mee te struinen langs de sloot of de rivier. Het heeft niet alleen interne tackleboxen voor klein materiaal en kunstaas, maar ook een koeltasgedeelte in de basis met uitneembaar vriesvak. Ideaal voor vissers die dood aas gebruiken – of voedsel bewaren!

Een superdeluxe rugzak!

Er zitten grote interne opbergvakken plus twee externe zijvakken met spanbanden voor het opbergen van gereedschap. Er is ook een handig zakje voor telefoons en waardevolle spullen, dat kan worden verwijderd wanneer je terugkeert naar huis, met daarin alles wat je nodig hebt . Als je niet weet hoe de dagen zullen verlopen, pak dan deze tas om overal op voorbereid te zijn! Mooie bijkomstigheid is dat de tas wordt geleverd met vier tackleboxen! Check hem HIER.

 

Een complete set dus om de hele dag of een paar uurtjes lekker te vissen op snoek. Volg HIER Abu Garcia op hun Instagram om op de hoogte te blijven van toffe producten.