De VisTD – Interview – Veel meer dan de Carolina rig

18/02/2019
De VisTD – Interview – Veel meer dan de Carolina rig

Wil je verder in je roofvisserij, dan is de hulp nabij met de cracks van de Vistechnische Dienst (VisTD). Supervideo’s met duidelijke uitleg over allerlei vistechnieken, prachtige visvangsten, mooie sfeershots en passie in overvloed. Tim Puts, Pieter-Bas Broeckx en Willem Romeijn weten wat ze doen en dat doen ze goed.

 Door Team Roofmeister

Ze zijn met name bekend geworden met het groot maken van die supergoed vangende Carolina rig, maar ze hebben al veel meer laten zien en er gaat nog veel meer komen. Roofmeister ging met deze toppers in gesprek.

de vistd mannen

Namen (v.l.n.r.): Pieter-Bas Broeckx, Tim Puts & Willem Romeijn
Leeftijden: 38, 33, 24
Woonplaatsen: Culemborg, Wageningen & Arnhem
Favoriete rover: Unaniem baars
Favoriete vistechniek: Unaniem Carolina rig

Instagram: Klik HIER.
Facebook: Klik HIER.
YouTube: Klik HIER.

Yooo Vistechnische Dienst, wij zijn vet onder de indruk van jullie publicaties! Waar staat de Vistechnische Dienst voor?

De VisTD staat voor het inspireren van vissers. Dit doen wij door nieuwe technieken te introduceren en te laten zien hoe deze werken. Van dit alles schrijven we artikelen in Dé Roofvis en maken we films voor op ons Youtubekanaal. Naast het delen van onze ervaringen laten we ook vooral zien waar vissen volgens ons om gaat: genieten en plezier hebben.

Willem Romeijn, het genie op het gebied van filmen en editen. 

De heren maken oogverblindende foto’s en video-opnamen. Niet alleen van de vangsten, ook close-ups en sfeershots van de omgeving.

Kunnen jullie wat vertellen over het ontstaan van de VIS TD?

Ongeveer 3 jaar terug brainstormden Tim en Pieter-Bas over finessetechnieken die in het buitenland veelvuldig worden ingezet, maar in Nederland eigenlijk onbekend (en onbemind) waren. Aan de andere kant zagen we dat in Nederland steeds meer mensen de roofvis belaagden, maar dat ze dat met een beperkt aantal technieken deden.

Kortom: de ideale omstandigheden om de trukendoos voor de Nederlandse roofvisser te vergroten. Daar wilde wij wel induiken. We kwamen al snel tot de conclusie dat film een onmisbaar element hierin is. Zodoende was Willem snel gevonden en was de VisTD geboren.

Tim, het ankerpunt van de VisTD.

Wat zijn jullie sterke punten?

We zijn alle drie anders en hebben onze specifieke kwaliteiten. Hiermee vullen we elkaar perfect aan. Dit is wat de VisTD zo sterk maakt:

 • Willem is ons visuele brein. Geen ander kan de beleving en ervaringen die we hebben zo goed vast leggen als hij. Daarnaast is hij eerlijk en direct en laat hij zich niet snel meeslepen in randzaken. Hij blijft altijd bij zichzelf.
 • Tim is ons geweten en kwaliteitsbewaker. Een zeer kundig penvoerder (onze eigen taalnazi) en zakelijk hart. Tim is het ankerpunt van de VisTD.
 • Pieter-Bas, onze mastermind. Hij is degene die elke keer met nieuwe, inspirerende en soms gewaagde ideeën en mogelijkheden op de proppen komt. En veel van deze ideeën zijn een schot in de roos. Daarnaast is hij sociaal sterk, waardoor hij zakelijk veel voor elkaar krijgt.

Pieter-Bas, de creatieveling van het vistrio. 

Met die Carolina rig hebben jullie echt wat los gemaakt in de Benelux. Was dat jullie intentie?

Onze intentie was om de mogelijkheden en potentie van diverse finessetechnieken te laten zien. Van de Carolina Rig hadden wij van meet af aan hoge verwachtingen. Pieter-Bas waagde zich destijds zelfs aan de uitspraak “dat de Carolina rig net zo populair zou gaan worden als de dropshot”. Nou, daar heeft ie behoorlijk gelijk in gekregen. Wij vinden het ontzettend gaaf om te zien dat deze verwachting is uitgekomen en dat zovelen van jullie, net als wij, enorm veel plezier aan deze nieuwe techniek beleven.

  De Carolina rig is immens populair in de Benelux en dat hebben we allemaal te danken aan de VisTD. 

  Andere technieken die jullie nog flink op de korrel gaan nemen?

  Zeker, de inspiratie stopt nooit. Voor komend jaar gaan we op zeker met twee technieken aan de slag. Welke dat zijn houden we nog even voor ons… Jullie mogen wel raden natuurlijk 😉

  Is het een zaligmakende vistechniek?

  Geen enkele techniek is zaligmakend. We hebben namelijk ook visdagen gehad dat de baars de C-rig compleet links liet liggen en alleen snelgeviste shads en tubes wilden hebben. Maar de Carolina rig is wel een techniek die op momenten erg dressuurdoorbrekend werkt en waar je heel veel plezier aan kunt beleven.

  In de video’s van de VisTD altijd ruim aandacht voor producten en montages. Abonneer je op hun Youtube-kanaal, want er gaat veel meer komen. 

  Wat vinden jullie zelf tot nu toe jullie allervetste video?

  Poeh… daar vraag je ons wat. We hebben films met veel verschillende thema’s gemaakt. De echte VisTD-instructiefilms, maar ook een boel sfeerfilms en films van onze visreizen. Als we toch moeten kiezen, komen we tot onderstaande:

  Pieter Bas’ nummer 1: Swedish Char Madness.

  Tims nummer 1: The Power of Worms. 

  Willems nummer 1: Carolina Rig 2.0.

  Wel eens meningsverschillen (lees slaande ruzie 😉 ) binnen het team?

  Absoluut. Meningsverschillen zijn er zeker (slaande ruzie trouwens nooit). Omdat we met zijn drieën zijn, hebben we daar een heel effectief systeem voor: de meeste stemmen gelden. Daardoor blijft een meningsverschil ook nooit lang hangen. Mocht een van ons echt heel erg tegen iets zijn, dan wordt daar overigens altijd wel door de anderen naar geluisterd hoor.

  Wie van jullie is de beste visser?

  Dat vinden wij niet belangrijk. Het gaat er niet om wie de beste visser is. Het gaat er om dat we plezier maken. En daar zijn wij alle drie heel goed in!

   Natuurlijk zijn er wel eens meningsverschillen. 

   De VisTD is al lang grensoverschrijdend.

   Stel, we kunnen in de toekomst kijken, hoe ziet de Vis TD er uit over 5 jaar?

   Geen idee eigenlijk. We hebben veel plannen en er komen met enige regelmaat mooie mogelijkheden op ons pad. Op dit moment beslissen we vrij ad hoc: vinden we iets leuk en hebben we er de tijd voor? Dan gaan we er voor! Een echte richting hebben we dus (nog) niet. Of die er gaat komen weten we ook niet eerlijk gezegd. Is het namelijk ook niet veel leuker om niet exact te weten waar het naar toe gaat?

    Knap hoe deze gasten het roofvissen 2.0 prachtig in beeld brengen. Stay tuned for more! Klik op het logo onderin en abonneer je op hun YouTube kanaal. 

    ROOFMEISTER DILEMMA’S

    Tot slot nog wat genadeloze dilemma-vragen, zonder dat er een  motivatie gegeven mag worden ;-). Niet normaal wat een eenheid met dit trio! Bijna allemaal dezelfde keuzes…

    Boot-/ Kantvissen
    Hardbait/ softbait
    Winter/ Zomer
    Rivier/ meer
    Veel vangen/ groot vangen
    Alleen vissen/ met elkaar
    Baars/ snoekbaars
    Roofblei/ meerval
    Zout/ zoet
    Juiste hengel/ juiste kunstaas
    Vissende jeugd/ vissende dames
    Video/ foto (Alleen Pieter-Bas foto)
    Lange visdag/ korte sessie (Alleen Tim korte sessie)