De Westin Monstervreterrrr – Monstervibe spinnerbait

30/10/2020
De Westin Monstervreterrrr – Monstervibe spinnerbait

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Bas Westerveld over de MONSTERVIBE van WESTIN!

Door Bas Westerveld

Ons water wordt steeds plantenrijker. Waar ander kunstaas soms als een veganist met verzamelwoede terugkomt bij de boot, kun je met een spinnerbait perfect tussen de planten door vissen. Een typisch zomeraasje vinden velen, en terecht. Toch blijken deze apart ogende apparaten ook wanneer het kouder wordt nog goed te scoren. De Westin Monstervibe bezorgde mij een aantal fantastische aanbeten én vangsten!

Diverse kleuren in het Monstervibe assortiment van Westin…

 


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: Monstervibe (Colorado en Indiana)
Type Product: Spinnerbait
Lengte: Indiana: 20cm, Colorado: 25cm
Gewicht: Indiana: 45gram, Colorado: 65gram
Diepte: 0,50 – 4.00 meter
Kleur: Black Mamba, Fire Tiger, Lively Roach, Red Tiger, Steel Sardine, Wow Perch, Yellow Tiger
Bijzonderheden: Weedless te vissen en bijzonder langzaam.
Winkeladviesprijs: €12,95 – €16,95


 

Eerste indruk

De Monstervibe serie kent drie verschillende type bladen, te weten; Willow, Indiana en Colorado blad. Zonder hier te veel over uit te wijden, zit het grote verschil met name in het willow en colorado blad. Een Colorado blad heeft de minste snelheid nodig om te draaien, een willow blad het meeste. Een Colorado blad draait langzamer, heeft minder flash, is trager te vissen, heeft meer weerstand en zinkt minder snel dan een willow  blad. Je begrijpt dat als je buiten de zomer om met een spinnerbait wilt vissen, dan die met een Colorado en Indiana blad de voorkeur hebben.

Indiana (helemaal links) en 2x de Colorado…

Dan de eerste indruk. Hier voor mij liggen de Monstervibe Colorado en de Indiana versie. Beide met dubbel blad. De Indiana weegt 45 gram en oogt net even wat fijner door de iets slankere bladen, en een rubberen skirt die goed in verhouding staat tot de rest van de spinnerbait.

Het Indiana blad is echt een kruising tussen een willow en Colorado blad…

De Colorado weegt 65 gram. Het forse volume van de rubberen skirt zorgt voor een flink silhouet. Twee Colorado bladen, voor serieuze waterverplaatsing en een extra Ringteez op de trailerhaak maakt het tot een aantrekkelijk geheel!

Een Ringteez voor de extra verleiding. Alsof zo’n stuk metaal al niet genoeg herrie maakt 😛

Zoals bij alle grote spinnerbaits, een ietwat dikdradige haak. De trailerhaak wordt gestopt door een stevige rubberbead. Een klein detail waar ik erg over te spreken ben is het gelaste oog waar het bovenste spinnerblad aan zit. Bij sommige spinnerbaits is hier een oog op het staaldraad gedraaid. Dit kan erg vervelend zijn omdat dit een punt is waar waterplanten achterblijven haken.

Een gelast oog. Klein maar erg fijn voordeel…

 

De proef op de som

Spinnerbaits lijken door het weedless systeem gemaakt voor de zomer, waar ze zich onderscheiden doordat je ze écht door de waterplanten kunt vissen. Nu zitten we al halverwege september en begint de herfst aardig te komen. Niet iedereen denkt dan aan een spinnerbait, maar vanwege enig dressuur op deze stek besloot ik de Monstervibe een kans te geven. Eerst even een paar korte testworpen… Wauw! Wat kun je dit aasje tergend langzaam vissen!

Kleinere vissen zijn ook zeker niet vies van de MONSTERVIBE.

De Colorado bladen hebben super weinig snelheid nodig om in actie te komen. Door het gewicht van 65 gram, kun je dit aasje dan ook redelijk diep vissen. Versnel je, dan zal de spinnerbait door de druk van de brede bladen, meer naar het oppervlakte stijgen.
Dit geeft de brede inzetbaarheid van dit aas wel aan. In de zomer, de échte toptijd voor spinnerbaits, kun je door sneller te vissen, dit aasje tot vlak onder het oppervlakte en dwars door de vegetatie laten zwemmen, waarbij de Monstervibe kaasrecht door het water snijdt.

Een dikke (!!) metervis op een traag geviste MONSTERVIBE. Ze kwam het kunstaas van 5 meter diep halen!

Nu het kouder wordt, mag het allemaal wel wat langzamer en dieper. Zo wist ik een van de eerste metervissen te vangen, door de spinnerbait boven 5 meter(!!) water te vissen. Ik liet de Monstervibe afzakken, naar de gewenste diepte, in dit geval net boven een school aasvis, en viste deze met een golvende beweging binnen, door steeds iets te versnellen, stil te laten hangen, vertragen, versnellen en weer stil te laten hangen.

Dat stilhangen kan gerust enkele seconden, maar wel aan een strakke lijn. Zelfs tijdens het laten afzakken voel je de bladen tergend langzaam draaien. Onweerstaanbaar, en daar dacht deze dame van 107cm net zo over. Missie geslaagd!

 

Aanschaf

Westin is één van de leiders binnen onze tak van sport en is dus goed vertegenwoordigd hier in Nederland. In tal van fysieke hengelsportzaken en webshops is dit prachtige aasje te vinden. Geen reden dus om dit aasje niet te hebben! Is het niet voor nu, dan wel voor komende zomer! HIER een link naar de webshop van Wout van Leeuwen.

Westin frontman Luc Coppens zet hier in Nederland het Deense topmerk aardig op de kaart. 

 

Slotsom

De Monstervibe Indiana. Perfect voor in de polder en vaarten.

Uit alles blijkt dat dit aasje uit de stal van Westin komt. Prachtige looks, en het vangt! Er worden degelijke producten gebruikt, zoals het rubberen skirt, dat lang mooi blijft en zijn volume behoudt. Het hufterproof frame van 1,6mm maakt het een overwoestbaar geheel dat verleidelijk door het water zwemt. Zoals elke spinnerbait, van elk merk, heeft de Monstervibe ook dikdradige haken, maar dit is een minpunt van spinnerbaits in het algemeen.

Regen, regen en nog eens regen. Water op de lens, maar wél het bewijs dat deze spinnerbait ook mooie vissen in de polder weet te verleiden!

Hoewel ik geen spinnerbait expert ben, heeft de veelzijdigheid van dit aasje mij echt verrast. Dat het echt tot zijn recht komt tussen de planten, is duidelijk, maar vergeet ook zeker niet nu het iets kouder wordt, om dit aasje in te zetten! Zo verspeelde ik nog een mooie metervis. Door de Monstervibe Colorado eenvoudig te verzwaren met een wartellood bleef ik perfect op diepte voor het grote water. Vergeet ook zeker de Monservibe Indiana niet. Met zijn 45gram, en iets smallere bladen, is deze aan een lichtere combinatie, perfect in de polder en vaarten te vissen. Spectakel gegarandeerd!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen