Deze tools heb je nodig voor het vissen met dood aas!

22/11/2023
Deze tools heb je nodig voor het vissen met dood aas!

Het dood aas seizoen staat weer voor de deur, de watertemperaturen zakken langzaam maar zeker. Dit is het signaal voor de aasvissen om samen te gaan scholen en dat betekent dat de snoeken ook samen komen rond die aasvis! Een aasvis onder de dobber is dan een makkelijke hap voor de snoeken en met deze tools van Rozemeijer ben jij helemaal klaar voor het dood aas seizoen.

 

Qualifier V2 Jointed Deadbait

Als eerste natuurlijk een hengel, hier heeft Rozemeijer twee van in het assortiment. Eentje speciaal voor snoek en eentje speciaal voor snoekbaars, beide met hun eigen unieke eigenschappen. De V2 Jointed Deadbait is 300 cm lang en heeft een werpgewicht van 90-150 gram. Ideaal om een flinke aasvis weg te zetten voor die dikke snoeken!

Mooi afgewerkt en goed betaalbaar, speciaal voor dood aas!

Deze hengel is lekker allround, dus het maakt niet uit of je in een haven zit of op een grote zandafgraving. De lengte zorgt er tevens voor dat je lekker afstand kunt halen met je worp en goed haak kunt zetten op afstand. Benieuwd? Check hem HIER.

 

Qualifier V2 Jointed Zander Float

Een oldskool hengel in een zeer modern jasje! Zo veel penhengels worden er niet meer gemaakt. Rozemeijer eert de traditionele penvissers met deze hengel. Deze hengel is speciaal voor het vissen op snoekbaars met de pen. Daardoor is deze hengel zeer parabolisch zoals een echte penvisser dat graag ziet!

Mooi parabolisch, zoals het hoort bij een pen hengel.

Deze hengel heeft een werpgewicht van 5-20 gram en een lengte van 270 cm. Ook deze hengel is goed te betalen, dus heb je ooit gedacht aan snoekbaars vissen met de pen, dan is dit de uitgelezen hengel voor jou! Het penvissen is een super traditionele manier van vissen op snoekbaars met de dobber en een kleine aasvis aan een enkel haakje. Super effectief en heel spannend om dat pennetje zo te zien gaan! Check hem HIER.

Een klassiek pennetje, dodelijk effectief.

 

Handige tools

Voor het vissen met dood aas heb je zeker een aantal handige tools nodig. Ook deze heeft Rozemeijer ruim aanwezig in het assortiment. Rozemeijer is sowieso een heel compleet merk en heeft voor de meeste visserijen precies wat je nodig hebt. Als eerste bijvoorbeeld een lange tang, een onthaakmat en een weegschaal.

Deze handige tools zijn zeker voor het vissen met dood aas erg handig of zelfs cruciaal.

Een lange tang is een must voor het vissen op snoek. De snoek kan best eens je aas slikken en je kunt niet met je handen in die bek vol tanden. Ook vis je met dood aas vaak op plekken waar er geen gras aanwezig is, bijvoorbeeld havens. Om de vis toch veilig neer te kunnen leggen, heb je dan een onthaakmat nodig. Wij raden sowieso wanneer het mogelijk is het gebruik van een mat aan. Dit is toch het veiligste voor de vis en zo beperk je schade aan de slijmlaag.

Een goede mat is belangrijk. Op de mat van Rozemeijer kun je ook je vis opmeten, handig!

Wat dacht je bijvoorbeeld ook van een scherpe haak? Zonder scherpe haak ga je meer vissen missen. Het is ook maar een kleine moeite om even je haak te slijpen en Rozemeijer heeft hiervoor de Flexible Hook Sharpener. Deze tool past gewoon in je broekzak en je kunt je haak slijpen door je punt in het blokje te steken en dan even goed rond te draaien. Zo slijp je braampjes van je haak af en kun je hem weer goed scherp krijgen.

Steek hem in het blokje en draai hem rond, zo slijp je makkelijk je haak.

Als laatste heb je natuurlijk de dood aas dobbers van Rozemeijer. Ook hier hebben ze meerdere variaties voor verschillende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld een dobber speciaal voor slepen kiezen, of je kiest een heel subtiel pennetje speciaal voor snoekbaars. De keuze is reuze en ben je nu benieuwd geworden naar het dood aas assortiment van Rozemeijer? Klik dan HIER. Hier kun je alles vinden van hengels tot rigs!

Rozemeijer heeft verschillende dobbers voor verschillende doeleinden.

 

Het dood aas seizoen komt er razendsnel aan, als het er niet al is, dus sla je slag en ga naar de waterkant op zoek naar die dikke winter mama’s!