Een allround snoek plug – De McCelly van Abu Garcia

08/04/2021
Een allround snoek plug – De McCelly van Abu Garcia

De McCelly is een gave allround plug met een mooie actie. Door zijn variatie in grootte en kleur en met Claes Claesson als ontwikkelaar is dit een ware lust voor het oog. Strak ontwerp met een zeer gedetailleerde tekening. Roofmeister Bo Staartjes voelde dit kunstaas eens goed aan de tand en hij was niet de enige 😉

Door Bo Staartjes

 


Specificaties

Merknaam: Abu Garcia/Svartzonker
Productnaam: McCelly
Type Product: Hardbait
Lengte: 14 cm
Gewicht: 64 gr
Diepte: 0.8 – 2.0 m
Kleur: 8 kleuren
Bijzonderheden: Bijzonder aantrekkelijke, waggelende actie
Winkeladviesprijs: €14,99


 

Eerste indruk

Begin oktober vorig jaar, ruim voor ik de McCelly binnen kreeg om te testen, maakte ik voor het eerst kennis met deze hardbait. We waren voor een video reportage de polders in met Ruben Dekkers, pro-staffer van Abu/Berkley.

Mijn eerste kennismaking met de McCelly heb ik te danken aan Ruben Dekkers.

Wat er ’s ochtends uitzag als een veelbelovende dag eindigde uiteindelijk in een fiasco. Wel geteld twee vissen hebben we de kijkers kunnen laten zien… Toch was daar die ene redder. Iedereen heeft er wel een. Het stukje aas dat je pakt als de dag in de soep dreigt te lopen. Ruben opende zijn overvolle tackle boxes en gaf me de keuze. Zonder aarzelen ging mijn hand naar de blauwe (blue silver) McCelly en ik bevestigde deze aan mijn speld.

Nooit zo blij geweest met zo’n ukkie hahaha

Ieder slootje visten we secuur uit. Met pas één vis op de teller en de dreigende klok in ons nek hadden we niet veel tijd om de dag nog te redden. Toch kwam daar die ene aanbeet, het heilige moment. De McCelly werd agressief het water in gesleurd en ik slaakte een kreet. Het was niet het monster waar ik op gehoopt had, maar ik denk dat we alle drie nog nooit zo blij zijn geweest met zo’n klein visje.

Mijn band met de McCelly was geboren en vanaf dat moment keek ik uit naar het bemachtigen van een aantal exemplaren. Een aantal maanden later kreeg ik drie schitterende doosjes binnen. De groene, blauwe en gouden variant. Net zoals de McCelly zelf zijn de verpakkingen mooi afgewerkt en uitnodigend om ze direct een vuurdoop te geven…

 

De proef op de som

Drie gave kleuren vol detail. Niet veel later werden de doosjes verscheurd om ze te kunnen gebruiken.

Met drie stuks sterk aan munitie leek het geen lastige opgave een paar snoeken op de kant te toveren. Met het vertrouwen dat ik had gewonnen in mijn eerdere sessie en de variatie aan kleur leek niets mij in de weg te staan. De uren tikten voorbij en de meters water streken langs. Langzaam monotoon binnenvissen, rustig jerkend, lange pauzes en korte pauzes. Niks leek te werken en met de ziel onder mijn arm ging ik terug naar huis. Het zal vast aan het aasmoment hebben gelegen…

Een nog onaangetaste McCelly, daar moest maar snel eens verandering in komen.

Een week later ging ik terug voor een nieuwe poging. Ander water, warmer weer en frisse moed om succesvol huiswaarts te keren. Ik kom aan bij een langgerekte brug over het water en werp mijn aas parallel langs de brug. Ik vis de McCelly rustig binnen en vol vertrouwen klapt er een snoek overheen. Ik sla aan maar ook gelijk mis. Balen natuurlijk, maar de strijd is nog niet gestreden. Ik laat de McCelly even liggen en draai hem dan weer met twee slagen binnen.

Toch weer prijs 🙂

Als je de McCelly laat rusten dwarrelt hij heel rustig naar het oppervlak, niet te weerstaan voor een jagende snoek! De McCelly komt heel beheerst omhoog en wordt direct weer aangevallen. Ik sla aan en dit keer hangt ie, 1-0 voor de McCelly.

Met één snoek op zak was ik nog niet volledig bevredigd. Die tweede moest en zou er komen. Ik switch van de blue silver naar de crusian carp en beweeg mij richting vers water. Het duurde niet lang of een nieuwe aanbeet volgde. Helaas een misser.

Een duidelijk mooiere vis. Blijft heerlijk vanaf de kant en de McCelly is tijdens het struinen een prima stuk kunstaas waar je alle kanten mee op kunt.

Ik viste hem rustig binnen met om de 3 à 4 slagen een korte pauze. Door de trage, waggelende actie van de McCelly was het een kwestie van tijd of een nieuwe aanbeet zou volgen. Binnen no time klapte er opnieuw een snoek op. Het voelde meteen goed en ik drilde de vis beheerst richting de kant.

Een paar mooie aanbeten en 2 snoeken rijker ging ik huiswaarts. Nagenietend van de vangsten en alweer bezig met de volgende visdag. Een ding is zeker, de McCelly zou weer mee gaan.

 

Aanschaf

Check die looks. Strak! Ook in het lichaam een bepaalde gewichtsverdeling, opdat deze hardbait een ideale, horizontale ligging heeft.

De McCelly is goed vertegenwoordigd bij de meeste hengelsportzaken. Variërend van prijs tussen de 8 à 9 euro voor de 7 cm versie, 12 à 14 euro voor de 14 cm variant en de big boy van 17 cm op gemiddeld genomen zo’n 16 euro. Ook hebben de meeste winkeliers een ruim aanbod aan kleuren. De 7 cm wordt zelfs verkocht in een bundel, klik HIER, leuk als cadeau voor jezelf of je vismaat, gaaf afgewerkt en klaar voor gebruik. Menig snoek zal zich hier snel aan vergrijpen.

 

Slotsom

De McCelly werd in een mum van tijd mijn go-to snack voor de hongerige snoek. Een ware killer, ook in de koudere maanden. Met zijn ruime kleuren pallet en variatie in grootte kun je er ontzettend allround mee vissen. De kleine 7 cm variant is bijvoorbeeld perfect voor baars terwijl zijn twee grote broertjes echte snoek magneten zijn. Ook door de vele manieren van binnen vissen heeft de McCelly zijn waarde bewezen. Lukt het jerkend niet, dan switch je naar een andere techniek of snelheid en ik weet zeker dat je ze over de streep gaat trekken.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Bo Staartjes
Geboortejaar: 1995
Regio: Utrecht
Favoriete roofvissoorten:  Snoek, baars, snoekbaars
Specialismen: Strakke roofvis films maken 🙂