En weer opent Garmin ogen – Letterlijk en figuurlijk

21/07/2022
En weer opent Garmin ogen – Letterlijk en figuurlijk

Garmin Nederland kondigt de LiveScope™ XR aan. Deze nieuwste toevoeging aan de bekroonde live-scanning sonarserie biedt nu een nog groter bereik voor diepere en open wateren. Met een uitstekende beeldscherpte op zowel de korte als de lange afstand laat de LiveScope XR real-time beelden van vissen en structuren tot 152 meter voor en onder de boot zien. Dat is 200% meer bereik dan de toonaangevende concurrerende systemen.

Hoeveel geheimen in de onderwater wereld gaat Garmin nog ontrafelen?

“De real-time beelden van vis en structuur op deze afstanden en dieptes zijn beter dan ooit”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “LiveScope XR biedt aanzienlijke prestaties zonder in te leveren op beeldhelderheid en resolutie. Nadat we de standaard hebben gezet voor live-scanning sonar, zijn we blij om deze baanbrekende technologie verder uit te breiden naar diepere wateren, zodat nog meer vissers het LiveScope verschil kunnen ervaren.”

 

Zie meer met een groter bereik

Meer detail en een veel groter bereik.

De LiveScope XR transducer  beschikt over een geoptimaliseerd ontwerp voor dieper water en heeft verlengde scanning-elementen, zodat vissers real time beelden ontvangen op zowel lange- als korte-afstanden. Vissers kunnen nu verder rondom en onder de boot zien – tot 152 meter in zoet water en 106 meter in zout water. De Reverse Range functie biedt daarnaast de mogelijkheid om meer van het scherm te gebruiken om vis en structuren weer te geven. Om details dichter bij de boot te zien, geeft de Compress Range-functie live een weergave van dichtbij met scherpe details, terwijl de visser tegelijkertijd de doelen die verder weg liggen in de gaten kan houden.

Extra sensoren om de bewegingen van de boot te compenseren. 

Met zeven kleurenpaletten om uit te kiezen, kunnen vissers de vis en structuren in levendig contrast en helderheid zien. Net als alle LiveScope transducers, is de LiveScope XR uitgerust met extra sensoren die het mogelijk maken om voortdurend de sonar aan te passen om de bewegingen van de boot te compenseren. Hierdoor kunnen vissers zelfs in ruwe omstandigheden nog steeds een stabiel sonarbeeld zien, ook op een grotere afstand.

 

Drie standen in één systeem

Draai de transducer naar voren voor een blik voor de boot.

Kijk wat er onder de boot gebeurt.

Het LiveScope XR-systeem biedt drie unieke weergaven aan met één steun die eenvoudig kan worden aangepast aan de vistechnieken en voorkeuren van de visser, zonder dat er gereedschap nodig is.

Vissen waarnemen, maar misschien net zo goed schatten op de bodem 😉

Draai de transducer naar voren voor een live weergave van wat zich voor de boot bevindt; richt hem naar beneden om direct onder de boot te kijken; of draai hem zijwaarts met de bijgeleverde Perspective Mode Mount om de ’top down’ perspectief modus in te schakelen die perfect is voor het ontdekken van open water en kustlijnen. Selecteer de LiveScope-modus die het beste past bij jouw visstek en de weergave zal automatisch veranderen op een compatibel Garmin kaartplotter1 display.

1 Compatibel met GPSMAP 8400/8600 serie, GPSMAP x2 Plus, GPSMAP x2 Plus, GPSMAP x3, ECHOMAP Ultra combos, ECHOMAP UHD 7/9”

 

Upgrade naar LiveScope XR

Het LiveScope XR systeem bestaat uit een compacte GLS™ 10 black box met een LiveScope XR LVS62 transducer, samen met een trolling motor steun, perspective mount montage beugel en een eenvoudige plug-and-play Garmin Marine Network aansluiting voor eenvoudige installatie en integratie met een compatibele kaartplotter. Met een gratis software update kan de LVS62 transducer (apart verkrijgbaar) worden toegevoegd aan een bestaand LiveScope systeem voor als je je huidige systeem wilt upgraden.

 

Zowel het LiveScope XR System als de LiveScope XR LVS62 zijn nu verkrijgbaar met adviesverkoopprijzen van respectievelijk €3.199,- en €2.410,-. LiveScope XR is compatibel met een groot aantal Garmin GPSMAP® en ECHOMAP™ kaartplotters en combo units. Bekijk de volledige lijst met compatibele toestellen.