Gedrag van de vis leren & efficiënt vissen – Interview met meervaltopper Goran Krnjic

08/11/2023
Gedrag van de vis leren & efficiënt vissen – Interview met meervaltopper Goran Krnjic

Goran Krnjic, ook wel bekend als Visgids Rotterdam en winnaar van de Yamaha Pro Fishing Cup is een zeer fanatiek meerval visser. Dit doet hij met behulp van zijn Garmin apparatuur. Wij stelden hem een aantal vragen over hoe hij deze technologie gebruikt en wat het zoal toevoegt voor hem!

Roofmeister> Je vist veel op meerval met de apparatuur van Garmin, waarom is het in jouw ogen zo belangrijk om te investeren in dit soort apparatuur?

Dit jaar won Goran samen met zijn zoon Dani de Yamaha Pro Fishing Cup na een bloedstollende finale. Klik HIER.

Simpelweg omdat je niet meer blind aan het vissen bent, door de apparatuur kun je zoveel efficiënter vissen doordat je alles goed kunt zien onder water. Niet alleen dit is fijn, ook leer je veel over het gedrag van de vis. Zo kun je bijvoorbeeld goed opmerken hoe ze reageren op je buitenboordmotor of hoe ze reageren op bepaald kunstaas. Zonder deze technologie was dat niet mogelijk in zo’n korte tijd.

Je leert echt veel over het gedrag van de vis, bijvoorbeeld hoe ze reageren op je aas.

 

Roofmeister> Nu heb je de Livescope en PS30 transducers, kun je toelichten waar je ze allebei voor gebruikt?

Effectiever je tijd op het water doorbrengen en dan de XXL vruchten plukken.

De PS30 kijkt in de breedte van de boot en de Livescope kijkt in de lengte. Zo heb je eigenlijk een soort kruis wat je maakt en kun je een enorme lap water heel snel afscannen tijdens het varen en het zoeken naar vis.

 

Roofmeister> Gebruik je ze ook veel voor het vinden van stekken, zo ja hoe? Of gebruik je ze meer voor het vinden van meerval?

Ook het pelagisch vissen op grote snoekbaars heeft Goran prima onder knie.

Ik gebruik ze zeker ook om stekken te vinden. Als ik een heel mooi talud vind met de Livescope dan kan ik die mooi markeren op mijn kaart en hem verder af zoeken. Maar het meeste gebruik ik mijn apparatuur voor het vinden van vis en dan focus ik me met name op grote vis signalen.

Een vis recht onder de boot terwijl je voor de boot een taludje ziet.

 

Roofmeister> Als iemand nog niet beide wilt kopen, welke van de twee is het handigst voor het vissen op meerval?

Je kunt best met één van de twee beginnen, maakt niet echt uit welke in mijn optiek. Als je met de bellyboat op pad gaat, zou ik voor de Livescope gaan. Met de bellyboat is je draaicirkel een stuk kleiner en kun je de vis makkelijk terugvinden mocht deze een beetje gaan zwemmen.

In de boot zou ik toch aanraden eerst te beginnen met een PS30 als je op meerval gaat vissen.

Met de boot zou ik dan toch de PS30 aanraden als je begint, simpelweg omdat die in de breedte kan kijken en je meer water af scant. De kans dat je de vis uit het oog verliest is wat kleiner.

 

Roofmeister> Als iemand deze apparatuur net heeft aangeschaft, wat is dan jouw nummer één tip?

Tip nummer één: doorzetten! Zorg ervoor dat wanneer je een goed signaal hebt gevonden, je zo lang mogelijk boven hem blijft hangen. De vis aanwerpen of kunstaas droppen komt later wel.

Leer echt boven de vis te sturen, dat droppen komt later wel!

Zorg er eerst maar eens voor dat je leert echt boven de vis te komen en te blijven, dit is echt een kwestie van oefenen en uren maken. Boven de vis blijven is het aller belangrijkst.

 

Thanks Goran voor de tips! Klik HIER mocht je geïnteresseerd zijn in een onvergetelijke gidsdag!