High-end snoekhengels voor polders tot de grootste meren

15/03/2024
High-end snoekhengels voor polders tot de grootste meren

St. Croix is een Amerikaans bedrijf wat hengels van de hoogste kwaliteit maakt met de nieuwste technologieën. Doordat het een Amerikaans bedrijf is, richten ze zich voornamelijk op de Amerikaanse visserijen. Maar deze hebben toch best veel overlap met de Europese visserijen. Er zijn zelfs hengels speciaal voor de Europese markt!

“Oorspronkelijk visten we in Nederland  met vooral Muskie hengels. Die zijn er van St. Croix in de premier serie, de Mojo serie, de Legend Tournament serie en de Legend Elite serie. Alle van heel goede kwaliteit maar verschillende prijsklassen. Nog steeds zijn deze series zeer geschikt en door veel snoekvissers gebruikt.” Vertelt Mark Kuiper van St. Croix ons.

De Legend Tournament Pike serie is speciaal voor de Europese markt.

“Sinds kort is er speciaal voor de Europese markt de Legend Tournament Pike serie. Erg fraaie, echte snoekhengels die heel geschikt zijn voor de Europese snoekvisser. Topkwaliteit blanks die heel fraai in de prachtige blauwe St. Croix kleur zijn afgebouwd. En op veler vraag zijn er nu ook tweedelige hengels. Wat zo mooi is, is dat er voor elke techniek een hengel is in deze speciale Pike serie. Of je nu graag sleept, met jerkbaits vist of juist shads of spinnerbaits. Iedere techniek is vertegenwoordigd.” Voegt Mark toe.

 

Vrij allround> Legend Tournament Pike Cast Swimbait Special

De St. Croix Legend Tournament Pike Cast Swimbait Special is speciaal ontworpen voor het vissen op snoek in de Europese wateren. Deze hengel is ideaal voor het vissen met jerkbaits en softbaits. Daarnaast is deze hengel afgewerkt met een mooie donkerblauwe blank en een handgreep van hoogwaardig kurk.

De ideale allround snoekhengel voor groot- en klein water. FOTO: Mark Kuiper.

Hij is 238 cm lang en heeft een werpgewicht van 40-140 gram, wat de hengel dus perfect maakt voor allround werk met veel verschillende soorten kunstaas op zowel groot- als klein water. Door de lengte kun je je aas lekker ver weg zetten en het werpgewicht is ook weer niet zo hoog, waardoor je nog best leuk sport hebt aan een gemiddelde snoek! Check hem HIER.

Ook op de kleinere snoeken heb je nog leuk sport. FOTO: Mark Kuiper.

 

Ideale polder hengel> Legend Tournament Pike Cast Cover Sniper

Een hele mond vol, maar dit is een perfecte hengel voor klein water, met name polders. In de polders heb je sowieso niet echt snel zwaar kunstaas nodig en zit er gemiddeld niet heel grote vis. Daarom is het leuker om wat lichter te vissen, zodat je wat sport hebt! De hengel is namelijk 213 cm lang en heeft een werpgewicht van 15 tot 55 gram.

Perfect voor de kleinere stukken kunstaas en dikke lol wanneer er zo’n bak op klapt. FOTO: Mark Kuiper.

De naam verklapt ook echt wel waar de hengel voor gemaakt is. In de polders zijn de kanten op sommige plekken niet heel lekker begaanbaar. Er kunnen bomen en struiken staan en als je dan een lange hengel hebt, zit deze alleen maar in de weg. Je hoeft in de polder ook niet ver te werpen om succesvol te zijn. Dit maakt deze hengel perfect voor polders! Check hem HIER.

 

Typisch Amerikaans> Legend Tournament Musky

Ook dit is weer een enorme high-end hengel en echt gemaakt voor de musky visserij. Of beter gezegd in Nederland voor de allergrootste snoeken en het allergrootste aas. Deze hengel staat bekend om de brute kracht die erin zit en is gemaakt om veel druk te zetten op grote vis op korte afstand.

In Amerika vissen ze veel op musky, welke vaak volgen tot aan de boot en daar nog getriggerd moeten worden.

Het is dan ook geen extreem lange hengel, namelijk 228 cm lang en hij heeft een werpgewicht tot 300 gram. Musky bijt vaak vlak voor de boot en deze vissen kunnen echt enorm worden. De korte en sterke hengel helpt dan om de beroemde figure-8 te draaien en hard haak te zetten zo kort onder de top. Voor snoek is dit minder nodig, maar als je liever een wat kortere hengel hebt maar wel een hoog werpgewicht, is dit de ideale voor jou. Check hem HIER.

 

Voor big mama’s> Legend Tournament Pike Cast Magnum Swimbait

In tegenstelling tot de musky hengel is deze wat langer, namelijk 259 cm en heeft deze hengel een werpgewicht van 100 tot 300 gram. Dit is in Europa vaak meer gewenst voor het maken van verre worpen en harde hooksets op afstand. Een lange hengel maakt het ook makkelijker je kunstaas meer te sturen, zeker wanneer je verder van de boot aan het vissen bent.

Een robuuste hengel welke echt voor het serieuze werk is.

Deze hengel is ideaal voor het vissen met groot en zwaar kunstaas. Daarnaast is hij afgewerkt met de kenmerkende donkerblauwe blank en een handgreep van hoogwaardig kurk, zoals alle Legend Tournament Pike hengels. Om de transportlengte iets te verkleinen, is deze hengel voorzien van een telescopisch deel boven de handgreep. Check hem HIER.

 

Echte high-end hengels voor verschillende doeleinden binnen de snoekvisserij. Mooi ook dat ze echt voor de Europese wateren zijn ontwikkeld! Check HIER de digitale catalogus van St. Croix en zie het ruime aanbod van de mooiste hengels.