World Crank Cup – BIZARRE INHAALRACE – ***UPDATE 2e DAG***

05/10/2018
World Crank Cup – BIZARRE INHAALRACE – ***UPDATE 2e DAG***

Van donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober wordt de World Crank Cup georganiseerd in het Benedenrivieren gebied. Klik HIER voor algemene info over deze wedstrijd. Hieronder een update van de tweede dag.

Klik HIER voor de update van wedstrijddag 1

Wauw, wauw, wauw! De aardverschuiving van de eeuw, Hendry Vis, de winnaar van de Predator Tour 2018. Gisteren was hij nergens te bekennen. Hij ving wat kleine baarsjes, that’s all. Een genadeloze één na laatste plek was zijn deel.

Nu kun je als wedstrijdvisser bij de pakken neer zitten en er de brui aangeven. OF! Of, je hebt ballen, herpakt je en geeft de volgende dag alles en iedereen het nakijken. Dat heeft Hendry dus gedaan. Dag 2 heeft hij zich het schompes gevist en deze dag heeft hij gewonnen! Daar kunnen we niets dan respect voor hebben.

Hendry Vis on fire met mooie baarzen, de grootste snoekbaars en…

…een winde, roofblei, giebelachtige gestalte. Wie het weet mag het zeggen…

Snoekbaars blijft een lastige deze dagen. Gisteren werden er 3 aangemeld, vandaag 5 en dat is toch niet echt de wereld. Tja, het zal ook echt wel iets te maken hebben met de visserij zelf, ofwel het werpen met crankbaits. Met softbaits zal er aanzienlijk meer gevangen zijn. Dat is toch wel het mooie aan deze wedstrijd…

Enfin wel twee mooie exemplaren. Een snoekbaars van 70 cm voor Pierre Johnen en een van 80 cm voor Hendry Vis; who else!? Die moet morgen op wolken zitten…

Johnen lijkt het spelletje ‘snoekbaarzen met plugjes’ door te hebben… Vandaag een vis van 70 cm voor hem. 

Baars was net als gisteren niet het probleem. Vandaag waren ze wel een beduidend stuk kleiner. Waar het gisteren wemelde van de 40 plussers, was dat vandaag schrapen. Hoe dan ook, die eerste 50’er is gevangen. Op de cm nauwkeurig, een bak voor Chris Bloemert. Wat zijn ze mooi die kneiters.

Ahhh die baarzen. Zachtjes inflitsen deze vis en je had een wereldfoto te pakken. 😛 

De beauty van Chris Bloemert van 50 cm!

Qua snoek een beetje hetzelfde verhaal. Weinig verandering ten opzichte van wedstrijddag 1. Ongeveer net zo veel en gemiddeld even groot. De grootste staat nog steeds op naam van Willem Stolk met een lengte van 95 cm, die hij op dag 1 ving. Wedden dat morgen die eerste metersnoek omhoog komt? Dat kan niet anders 😉

Ook wat betreft roofblei min of meer hetzelfde patroon als gisteren. Dezelfde aantallen en groottes… 

Snoek voor Stolk. Gisteren ving hij er een van 95 cm, die nog steeds de grootste van deze editie van de World Crank Cup is. 

OVERALL KLASSEMENT

Nogmaals bewonderingswaardig hoe Hendry Vis zich heeft herpakt en nu op een gedeelde 5e plek staat met Pierre Johnen (die gisteren nog 2e stond). Ondertussen zou je bijna de know how en skills van Hernandez vergeten te roemen.

Gisteren werd Kevin eerste, vandaag tweede. Ongelooflijk!Met slechts 4 punten heeft zij zich stevig op die overall nummer 1 positie genesteld. Daarbij is hij niet iemand die het de finaledag morgen rustiger gaat doen, integendeel! Toch is alles mogelijk. Stay tuned. Morgenavond de laatste update!

Stay tuned voor de laatste dag. Morgen de laatste update op ROOFMEISTER.