How-to-MEERVAL: Landen, stingertouw & fotograferen

21/05/2019
How-to-MEERVAL: Landen, stingertouw & fotograferen

Onlangs een editie van Roofmeister Inside met tal van meervalfoto’s die waren ingestuurd via Facebook, klik HIER. Bij één foto was de visbehandeling ietwat twijfelachtig, zeker weten zonder kwade wil.

Wij merkten in het fotobijschrift dan ook op om een volgende keer een onthaakmat te gebruiken. Roofvisser Jeroen van Rijn vond dit niet genoeg en zag bij meerdere foto’s dat het beter kan ten behoeve van het welzijn van de gevangen meerval:

Jeroen: “Normaal gesproken zal je mij niet snel horen klagen, maar … Er staan een aantal foto’s in deze galerij die echt niet kunnen. Misschien een idee voor een volgende post, 10 tips voor het omgaan met meerval? Naar mijn idee stukken betere educatie dan een simpele opmerking onder een foto.”

Roofmeister: “Be our  guest! Zou jij dat willen doen Jeroen?”

Stilte daarna, maar dan opeens deze supervideo! Commentaar hebben op iets, het melden en dan zelf actie ondernemen om in een video te laten zien hoe het moet. Dat verdient respect! Thanks Jeroen van Rijn en Paul de Wal!

Nog een noot van meervalexpert Roy Noom: Volgens de Nederlandse regelgeving hebben we directe terugzetplicht. Daarin is een stingertouw officieel niet toegestaan, hoewel dat bij grotere vissen wel beter is. Elders in Europa kan dit wel gewoon. Zoals Jeroen en Paul het doen is het heel netjes overigens.

 

BEKIJK OOK DEZE VIDEO'S