***Lowrance revolutie*** Gloednieuwe ActiveTarget Live Sonar

04/12/2020
***Lowrance revolutie*** Gloednieuwe ActiveTarget Live Sonar

De mannen van Lowrance vonden we al een beetje geheimzinnig doen de laatste tijd. Er broeide iets, zoveel was duidelijk en we hebben geen ongelijk gekregen. En de opbouwende spanning is niet voor niets geweest, want man, man, man wat een supervet nieuw product wordt er vandaag gelanceerd. Het zogenaamde ActiveTarget Live Sonar.

De beelden en informatie druppelen nu binnen en wij kunnen zeggen dat we paf staan. Wauw! Wij werken nauw samen met de karperboys van KWO. Zij zijn nog lang niet op de hoogte van de ontwikkelingen van fishfinders zoals wij roofvissers. Mooi om hun reactie te zien, alsof ze 20 jaar in de toekomst kijken.

Maar ook wij van Roofmeister kijken onze ogen uit hoor. Met Active Target Live Sonar is het alsof je naar een 3D echo kijkt van een foetus in de moederbuik. Met dit verschil dat we nu de onderwaterwereld onder onze boot in beeld brengen. Niets lijkt het ActiveTarget Live Sonar te ontgaan. In realtime zie je de vissen ronddraaien rond structuren en reageren op ons kunstaas. Ook dat kunstaas is goed zichtbaar in beeld. Wat een regelrechte eye-opener!

Forward View: Zie de structuur en vissen die zich voor je transducer bevinden, zodat je precies weet waar je moet uitgooien.

Down View: Kijk hoe diep het water is en wat zich onder je transducer bevindt, zodat je het kunstaas direct boven de vis kunt laten zakken.

Scout View: Bekijk een brede live weergave vóór je transducer om snel te zien wat er in de buurt is en in welke richting je moet uitwerpen.

Lowrance: “De ActiveTarget Live Sonar weergaven tonen high-resolution beelden van visbewegingen in real-time en met veel details. Met deze directe feedback kunnen sportvissers hun tactiek aanpassen om vissen aan de haak te slaan, en weten of er meer dan één roofvis in het gebied actief is.” Niks aan gelogen. Je kunt aan de silhouetten zelfs zien om welke vissoorten het gaat. En… je leert op deze manier ongekend veel over gedragingen van roofvis en aasvis waarop je ook nog eens optimaal kunt anticiperen met je vistechniek en kunstaas aanbieding.

Hoe ga jij je vissen live in beeld brengen?

Deze nieuwe technologie biedt hoogwaardige live sonarfunctionaliteit aan het high-resolution HDS® LIVE Ultimate Fishing System, HDS Carbon schermen en de onlangs door Lowrance geïntroduceerde Elite FS™ displays, waardoor ActiveTarget Live Sonar connectiviteit beschikbaar komt voor een breder scala aan displays en prijsopties.

Aan jou de keuze hoe je de transducer bevestigt.

ActiveTarget biedt drie weergaveopties en kan worden ingesteld op Forward, Down of Scout modus. Forward en Down weergave bieden sportvissers de mogelijkheid om vissen te volgen vóór of onder de live sonar transducer. De Scout modus biedt een ultrabreed overzicht van structuren en visactiviteit vóór de transducer, perfect voor het vinden van grote roofvissen en grote scholen aasvis.

Je kunt je voorstellen dat zelfs Lowrance prostaffer Luc Coppens niet kan wachten om aan de slag te gaan met deze techniek.

ActiveTarget vormt een perfecte aanvulling op Lowrance Active Imaging™ 3-in-1 sonar, die onder meer SideScan en Downscan Imaging™ weergaven met zeer hoge resolutie biedt voor het vinden van structuren, en de uitstekende doelscheiding van Lowrance CHIRP Sonar.

Natuurlijk is ActiveLive Target Sonar uitvoerig getest en zeker niet door de minsten. Hiervoor zijn regelrechte roofviskampioenen van stal gehaald in de USA.

Skeet Reese, voormalig BASS Angler of the Year en Bassmaster Classic Champion: “Deze sonar is ongelooflijk. Het maakt niet uit hoe snel ik vaar, hoe snel ik de trollingmotor beweeg, ik krijg directe feedback en een levensechte weergave van wat er onder het wateroppervlak gebeurt, zonder giswerk.”

Jordan Lee, professionele baarsvisser, voormalig tweevoudig Bassmaster Classic Champion en huidige Major League Fishing Points Champion: “Ik vind hem fantastisch. Ik denk dat ik er veel vis mee ga vangen die ik anders waarschijnlijk niet zou hebben gevangen.”

 

De ActiveTarget Live Sonar, compleet met black box module en transducer, kost €1.655,00 (ex. btw). Meer informatie over ActiveTarget, HDS LIVE, Elite FS of het volledige assortiment Lowrance producten vind je HIER.