Maikel Lambregts vangt ALLERGROOTSTE snoekbaars ooit tijdens een wedstrijd

26/10/2021
Maikel Lambregts vangt ALLERGROOTSTE snoekbaars ooit tijdens een wedstrijd

Houd je vast Roofmeister, 104 cm!!! Een snoekbaars waar menigeen alleen maar over kan dromen. Maikel ving hem en dat ook nog eens tijdens een wedstrijd. Krankzinnig! En dat is nog niet alles, deze vis ving hij vanuit een gloednieuwe bellyboat. Met een kwart eeuw aan ervaring en kennis is deze bellyboat volledig nieuw ontwikkeld,  en  binnenkort leverbaar, de FP One!

Rechts de gloednieuwe FP One 185 Bellyboat!

We moesten het even dubbel checken, maar Maikel Lambregts van Float Plus is niet in een bellyboat geboren en toch echt op natuurlijke wijze ter aarde gekomen. Deze man heeft zo’n beetje de hele evolutie van deze bijzondere vaartuigen aan den lijve ondervonden. Van het ontstaan van de veredelde grote autobanden tot de in de tenen geavanceerde bellyboaten die we vandaag de dag op het water zien liggen. Hij heeft het allemaal gezien en erin gezeten. Hoe vet is het dan dat Maikel nu zelf achter de tekentafel is gekropen voor de ultieme bellyboat!

Hier een sneak preview, spoedig veel meer informatie over FP One! Het innovatieve design ba de FP One icm het Float Plus systeem maakt het geheel tot de meest vooruistrevende vismachine van dit moment. Bellyboaten tot in perfectie. 

Natuurlijk is Maikel al debet aan het feit dat het hele bellyboatvissen een totaal andere dimensie heeft gekregen met elektronische aandrijving. Hij ontwikkelde een geniaal elektronisch aandrijfsysteem, het welbekende gepatenteerde Float Plus systeem. Inmiddels is dit systeem ook al weer doorontwikkeld tot in perfectie. Maikel liet vervolgens zijn gedachten gaan over de bellyboat an sich. Waar zaten de tekortkomingen in de huidige modellen en, met name, hoe kunnen die optimaal verbeterd worden? Het ontwikkelingsproces kon beginnen, een proces met aandacht voor de kleinste details, complexe computertekeningen en het tot in den treuren testen in de praktijk van prototypes. Wie Maikel kent, weet dat hij niet iemand is die genoegen neemt met ook maar de kleinste onvolkomenheid. In een later artikel zullen we hier uitgebreid op terug komen.

Qua fotokwaliteit minder dan bovenstaande foto, maar op deze GoPro opname zie je veel beter hoe kolossaal dit kasteel is.

Nu in ieder geval de introductie van deze ultieme bellyboat, de Float Plus One! Tot in het kleinste detail ontwikkeld voor een ieder die het maximale uit deze visserij wil halen! Maikel vaart al een tijdje in dit paradepaard en richt dan pelagisch vooral zijn pijlen op de XXL snoekbaarzen. Een spelletje dat hij aardig onder de knie heeft (klik HIER voor een interview in 2020). Afgelopen week dan de absolute kroon op het werk. Een GIGA kasteel van 104 cm!!! Vanuit de gloednieuwe FP One uiteraard. Daarnaast ving hij deze vis ook nog eens tijdens de online editie van de Lure Masters. Daarmee is dit, voor zover wij weten, de ALLERGROOTSTE snoekbaars ooit gevangen tijdens een wedstrijd.

 

Over de nieuwe bellyboat spoedig veel meer nieuws! Verwacht wordt dat deze in november leverbaar is. En… er komt meer nieuws aan van Float Plus, stay tuned!!!