***MEGAVANGST*** 131 cm snoek op fireball voor Roy Noom

21/12/2020
***MEGAVANGST*** 131 cm snoek op fireball voor Roy Noom
Soms heb je bij vissers een sterk gevoel dat ze grote vis gaan vangen. De vraag is dan niet of, maar eerder wanneer. Exact dat gevoel hadden we bij topper Roy Noom na het lezen van zijn artikel over de fireball en met name de manier waarop hij dit inzet i.c.m. dobbers (klik HIER). En jawel, het is zover. Check de bizarre monstervis die Roy nu in de pocket heeft.
Door Roy Noom
We arriveren op de gewenste zone in het duister van de ochtend, de Minn Kota elektromotor gaat op de secure ankerfunctie, de aasvissen worden één voor één op de fireballs gehangen. Ready to fish. We tappen een bakkie koffie en sturen de boot richting het talud op 3,5 meter water. De Minn Kota zoekt zijn weg en moet even een tandje bijgezet worden vanwege de zijwind. Net op het moment dat de kont van de boot wegdraait op de wind, versnellen de buitenste hengels op deze draai.
We zijn nog geen 50 meter aan het slowtrollen met de fireballs en plotsklaps schiet de eerste dobber al weg met een gierende molen. Snel de beugel open om zo min mogelijk weerstand te geven. ‘Fuckaduck… de koffie…  snel een slok. Auch, dat was mijn gehemelte.’

Check die kop!!!

De beugel wordt dichtgeklapt en een halve slag aan de slip is genoeg om voldoende weerstand te hebben bij de aanslag. Dit alles in nog geen 8 seconden. Lijn strak draaien, contact zoeken en de aanslag volgt. De hengel gaat tot in het handvat krom en de boot staat plotsklaps stil. Jeez… wat is dit?! Betonblok, spoorbiels of wat…?

Langzaam komt er beweging in en win ik meters lijn. Het moet een goede metervis zijn, dat was meteen bij de aanslag wel duidelijk. Maar dan in het schijnsel van het hoofdlampje zie ik ineens een kolossale snoek langszij komen. We zien onmiddellijk dat ze goed gehaakt is, maar besluiten toch snel te netten.

131 cm en wat een kolos qua gewicht ook! Een vis die ik nooit zal vergeten!

Een degelijk schepnet van formaat met een ruime rubberized rand eromheen is nu echt een verademing. 1,5 poging hebben we nodig en ze is van ons. Even komen we op adem en dan mag ze de binnenkant van de boot aanschouwen.  131 cm pure snoekpower, meteeen mijn nieuwe persoonlijke record… totaal van de leg.

Alle pezen en spieren branden en trillen nog van terug verlangen naar gisteren. Special thanks to buddy Bart. Voor iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde!